Leuke aanraders voor je verblijf in Cartagena

Cartagena is een geweldige stad! Warm, kleurrijk en levendig. Het oude ommuurde centrum van Cartagena is een gezellige wirwar van straatjes waar je volop kunt winkelen, een drankje kunt doen in een van de aanwezige barretjes of lekker uit eten kan gaan. Buiten de oude stad heb je verschillende leuke wijken waar je ook veel vertier kunt vinden. Verder heb je hier mooie stranden dus ook voor een zon, zee, strand vakantie is Cartagena ideaal. Een stad vol mogelijkheden!

Tips en aanraders voor een reis naar Cartagena:

  1. Bezoek het Castilla San Felipe de Barajas - Dit imposante fort staat op de San Lázaro heuvel in Cartagena en heeft een rijke geschiedenis. De ligging van het fort op deze strategische locatie, die zowel de zee als het land goed moest verdedigen, is er een die vanuit vele locaties in Cartagena te zien is. Tijdens je trip naar Cartagena is een bezoek aan het fort zeker een aanrader. De klim naar boven vergt wel even wat energie en het is dan ook aan te raden dit bijvoorbeeld in de ochtend te doen als het nog niet te warm is. Het fort opent om 8 uur en als je zorgt dat je er op tijd bent kunt je zowel de warmte en drukte beperken. 
  2. Plan een trip naar Islas del Rosario - De Rosario eilanden is een archipel in de Caraïbische zee en liggen vlakbij de kust van Cartagena. Je vindt hier prachtige koraalriffen en heerlijke stranden! Niet voor niets is deze plek erg populair bij duikers en snorkelaars! Je kunt hier genieten van een bijzondere en kleurrijke onderwaterwereld. Verdeeld over de eilanden vindt je verschillende duikscholen waar je snorkel- en duiktours kan plannen of je duikelden kunt nemen om bekend te raken met de duiksport of zelfs je brevet of specialties kunt behalen. 
  3. Een avond op stap? Ga dan naar Club Havana! Hier vindt je alle ingrediënten voor een heerlijke avond uit. Je kunt hier dansen op live salsa muziek en genieten van de lekkerste cocktails. Voor de Colombianen is muziek een belangrijk deel van hun leven, iets wat je tijdens je bezoek aan Cartagena zeker zal merken terwijl je door de stad loopt. Muziek hoor je niet alleen in de cafeetjes en bars maar ook op straat wordt veel muziek gespeeld en gedanst. Een bezoek aan café Havana is dan ook een leuke tip om een avond te genieten van goede muziek in een mooie setting. Je vindt café Havana in de wijk Getsemani. Houdt rekening met een rij om binnen te kunnen komen en de enteekosten die betaald moeten worden, maar laat dat je niet afschrikken en geniet van de sfeer van Oud Havana en de goede muzikanten die hier hun kunsten laten horen. 
  4. Ben je fan van streetart? Ook dan is de wijk Getsemani een aanrader! Wat het vroeger een wijk was waar je beter niet naartoe kon gaan is Getsemani de laatste jaren omgetoverd tot een hippe wijk met leuke, gezellige pleintjes, barretjes, restaurants, boutique hotels en waanzinnig mooie streetart. Een wandeling door deze wijk doet je je ogen uit kijken en brengt je van het ene kunstwerk naar het andere. Prachtige kleurrijke plaatjes waar jij (en je camera) geen genoeg van krijgen. Uiteraard is deze wijk hierdoor ook erg geliefd door toeristen en zal je, zeker in het hoogseizoen, deze hier ook veelvuldig vinden. Desondanks is het een leuke wijk om doorheen te wandelen en krijg je hier een mooie indruk van een traditionele Colombiaanse wijk in Cartagena. 
  5. Neem een kijkje bij de Puerta del Reloj - Deze mooie gele klokkentoren is de ingang van het oude ommuurde centrum van Cartagena. De bijzonder architectuur en de opvallende toren die boven de stadsmuur uit torend maakt het een leuke fotostop tijdens je bezoek aan Cartagena. Net als bij zoveel toeristische plaatsen zal je hier met regelmaat straatverkopers tegenkomen, weiger vriendelijk als je niets wil kopen en loop door, dan verliezen ze hun interesse en laten je verder met rust. 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.