Street art in New York

Gepubliceerd op 28 april 2020 om 21:00

Street art is iets wat al heel lang zichtbaar in het straatbeeld van New York. Waar jaren geleden de graffiti en street art al vol op te zien waren is het inmiddels door gegroeid naar een verzameling van prachtige kunstwerken die je tijdens je wandeling door de straten van New York tegenkomt. 

Er is overal wel street art te vinden in het straatbeeld van New York. Toch zijn er bepaalde wijken waar de hoeveelheid murals groter is dan op andere plaatsen. Zo heb je bijvoorbeeld in Brooklyn de wijk Bushwick, in Harlem de Graffiti Wall of Fame en in Queens de wijk Astoria waar je onder andere The Welling Court Mural Project kunt vinden waar ook veel mooie kunstwerken te bewonderen zijn. 

Maar vergeet zeker ook de High Line niet,  in Manhattan! Als je daar overheen loopt kom je veel mooie murals en street art tegen. En opvallend in New York zijn ook de kunstwerken van Eduardo Kobra, hij heeft in New York op verschillende plaatsen prachtige murals geschilderd. (waaronder een paar die in dit blog te zien zijn).  Kortom, meer dan genoeg te zien als je van street art en murals houdt.

Benieuwd wat je kan verwachten van de street art in New York? Hier krijg je al een mooie indruk van een wat je kunt tegenkomen tijdens je bezoek. Dit is slechts een kleine selectie van wat er te zien is. Hou je van street art? Zorg dan dat je voor je volgende bezoek aan New York uitzoekt waar jouw favoriete kunstwerken te vinden zijn óf wandel door de straten van de stad en laat je verrassen, je kijkt je ogen uit!

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.