New York - 6 leuke tips voor je trip naar 'The Big Apple'

Gepubliceerd op 4 januari 2020 om 23:00

New York is een geweldige stad voor een citytrip! Dompel je onder in het stadse leven van ' The Big Apple' en bezoek het wereldberoemde Times Square, het Statue of Liberty of maak een wandeling door Central Park. Bezoek een van de vele musea of ga naar een van de mooie uitvoeringen op Broadway! 

Als je denkt aan New York is dat voor de meeste mensen gelinkt aan Manhattan, waar je onder andere Times Square, Central Park en Wall Street kunt vinden. Maar Manhattan is slechts één van de vijf stadsdelen, boroughs genoemd, van de stad New York. Zo heb je Manhattan, The Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. Meer dan genoeg om te ontdekken, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Benieuwd wat je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan New York? Lees dan hieronder verder:

Tips en aanraders voor een reis naar New York:

  • Neem de Staten Island Ferry! - Deze gratis verbinding tussen de boroughs Manhattan en Staten Island vaart langs het vrijheidsbeeld en geeft je de gelegenheid het beeld van dichtbij te bekijken en wat mooie foto's te maken. De Staten Island Ferry vaart vanuit Battery Park in 25  minuten naar Staten Island en vaart ieder half uur. Op de heenreis moet je aan de rechterkant van de ferry zitten om uit te kijken op het Vrijheidsbeeld. Als je aankomt in Staten Island kun je ervoor kiezen direct terug te reizen, het is ook mogelijk om even wat te drinken of eten bij het 'River Dock Café' wat bij de pier zit. Er hangt een relaxte sfeer en vanuit het terras heb je een mooi uitzicht op Manhattan.  

 

  • Bezoek het American Museum of Natural History - Dit mooie museum gelegen aan Central Park is echt een bezoekje waard tijdens je reis naar New York. Het museum heeft een pay-what-you wish admission, dat houdt in dat ze een suggestie doen voor de entreeprijs maar dat je zelf mag bepalen hoeveel je betaald voor de entree. Hierdoor is dit museum ook een echte aanrader als je New York bezoekt met een beperkt(er) budget, zo hebben wij het museum bezocht voor 5 dollar per persoon (We wilde wel graag een bijdrage leveren aan het museum maar niet de de volle 23 dollar per persoon betalen die het museum als suggestie aandraagt. Zeker aangezien we helaas geen uren de tijd hadden het museum uitgebreid te bezoeken) Geef bij de kassa zelf aan hoeveel je wilt betalen en dan past de caissière het bedrag voor je aan. Het museum bestaat uit 45 verschillende hallen en het Rose Center for Earth and Space deze zijn allen toegankelijk bij de toegangsprijs die je besluit te betalen. Speciale voorstellingen, de Space show en de 3d en 2d films zijn alleen tegen een vastgestelde toeslag bij te boeken bij de entree. 

 

  • Huur een fiets en ontdek Central Park - Dit mooie, grote park is een heerlijke afwisseling van de drukke straten in New York. Er slingert een 10 kilometer lange weg rondom het park waar je langs kunt fietsen zodat je op je gemak het park kan ontdekken. Je kunt onderweg een van de vele bezienswaardigheden in het park bezoeken. Bezoek het Belvedere Castle, lees een boekje of rust even uit op de Great Lawn of bekijk een baseball wedstrijd op een van de vele baseball velden in het park. 

 

  • Ga naar Top of the Rock en bekijk Manhattan vanaf de 70e verdieping van het Rockefeller Center - Top of the Rock is een attractie waar je na controle van je ticket eerst langs een tentoonstelling komt waar je een collectie foto's en voorwerpen ziet die je het verhaal vertellen van het Rockefeller Center en de tijd waarin het is gebouwd, ook krijg je een korte video te zien over de historie van het Rockefeller Center. Vervolgens ga je met een lift naar de 70e verdieping van dit mooie gebouw wordt gebracht voor een prachtig uitzicht over de stad. Het observatiedek bestaat uit 3 lagen, op de 67ste, 69ste en 70ste verdieping. Waar je aan de ene kant over Central Park uitkijkt heb je aan de andere kant zicht op Times Square, het Empire State Building en het One World Trade Centrum in de verte. Als het zicht goed is kun je zelfs het vrijheidsbeeld zien! Ze werken met verschillende tijdslots voor tickets waardoor je op een bepaalde tijd toegang krijgt tot Top of the Rock, hierdoor zorgen ze ervoor dat de wachttijden relatief kort zijn. Heb je een New York CityPass of een New York City Explorer Pass dan dien je deze eerst te verzilveren voor de eerste beschikbare tijd óf een tijd die later in de reisschema goed uit zou komen. 

 

  • Wandel  over de High Line - Dit is ook een echte aanrader tijdens een bezoek aan New York. De high line is een park van 2,2 kilometer lang en ligt 9 meter boven het straatniveau. Het park is gratis toegankelijk. Je vindt de high line in de wijk Chelsea en het loopt van het meatpacking district tot aan Hudson Yards. Vroeger was dit het traject van een oude goederenspoorlijn, toen deze in verval raakte en de oude spoorlijn op het punt stond gesloopt te worden is er vanuit de bewoners een initiatief gestart om van de oude spoorlijn een verhoogd stadspark te maken. Tegenwoordig vind je op de High Line mooie natuur, kunst en design. Het is een plek waar mensen samen komen, waar je heerlijk kunt wandelen en tot rust kan komen. 

 

  • Bezoek het 9/11 Memorial Museum - Het is een dag die niet alleen in New York maar wereldwijd in het geheugen gegrift staat. Op 11 september 2001 heeft de aanslag op het World Trade Center een diepe wond achtergelaten. Het 9/11 Memorial Museum vindt je op Ground Zero, de locatie waar de voormalige 'Twin Towers' ooit trots stonden. Het museum verteld het verhaal van wat er die dag heeft afgespeeld en welke impact dit heeft gehad. Door foto's, persoonlijke verhalen, media en overblijfselen van deze dag krijg je een beeld van het verdriet van de verloren levens die dag, de inzet van hulpverlening en omstanders en hoe nu verder. TIP: Zorg dat je vooraf een ticket koopt op de website van het 9/11 memorial om de wachttijd ter plaatse tot een minimum te beperken. Doe je dit niet dan moet je eerst in de rij staan om een ticket te kopen om vervolgens in de rij aan te sluiten om toegang tot het museum te krijgen. Met een vooraf aangekocht ticket kun je direct in de rij aansluiten die je toegang geeft tot het museum, wat veel tijd scheelt. 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.