De USA is een bestemming met velen mogelijkheden. Je vindt hier ontzettend veel diversiteit in culturen en landschappen. Gezien de grootte van het gebied wordt er meestal voor gekozen een deel van het land, of een aantal staten te bezoeken om te zorgen dat je het maximale uit je bezoek kunt halen. Ga naar Florida en relax op het strand van Miami of bezoek parken als de Grand Canyon en Sequoia National Park op een roadtrip door het westen. Wandel door de straten van wereldstad New York of ervaar de sfeer in het zuidelijke New Orleans.  In de USA zijn de mogelijkheden eindeloos en raak je niet uitgekeken! 

Street art in New York

Street art is iets wat al heel lang zichtbaar in het straatbeeld van New York. Waar jaren geleden de graffiti en street art al vol op te zien waren is het inmiddels door gegroeid naar een verzameling van prachtige kunstwerken die je tijdens je wandeling door de straten van New York tegenkomt. 

Lees meer »

New York - 6 leuke tips voor je trip naar 'The Big Apple'

New York is een geweldige stad voor een citytrip! Dompel je onder in het stadse leven van ' The Big Apple' en bezoek het wereldberoemde Times Square, het Statue of Liberty of maak een wandeling door Central Park. Bezoek een van de vele musea of ga naar een van de mooie uitvoeringen op Broadway! 

Lees meer »

Tips en aanraders voor een reis naar de USA:

 

  • Taal: Engels, ook Spaans is een taal die veel gesproken wordt in de USA

 

  • Munteenheid: Amerikaanse Dollar - USD

 

  • Prijsniveau: Over het algemeen is het prijsniveau in de USA vergelijkbaar met Nederland. Uitzonderingen hierop zijn grote steden zoals New York, San Fransisco, Miami etc. Daar liggen de prijzen een stuk hoger. LET OP! De Service charge is in restaurants niet inbegrepen op de rekening. Het is gebruikelijk een fooi van 15 tot 20% te geven bovenop de rekening. Soms staat er op de rekening vermeld gratuity included. dan is het niet nodig een fooi te geven. 

 

  • Voltage: 110 Volt - Vergeet je verloopstekker niet! De stekkers hebben 2 platte polen.

 

  • Tijdsverschil: 11 tot 6 uur vroeger dan in Nederland - Zo is het tijdsverschil met Hawaii 11 uur ten opzichte van Nederland. Het minste tijdsverschil heb je aan de Amerikaanse oostkust, dan is het verschil met Nederland 6 uur. 

 

  • Beste reistijd: De verschillende gebieden en klimaten binnen de Verenigde Staten van Amerika zorgen ervoor dat er geen specifieke beste reistijd is voor de gehele bestemming. De beste reistijd is verder ook afhankelijk van de reisdoel en bestemming binnen de USA. Over het algemeen is het voorjaar en najaar erg geschikt voor een reis naar de USA, je vermijd dan de drukte in de zomer en rondom de kerst. 

 

  • Autorijden in de USA: Het huren van een auto is in de USA goed mogelijk. Verhuurstations vindt je op vele locaties zoals de luchthavens en stadkantoren in de steden. Je kunt prima op eigen gelegenheid op rondreis of vanuit je accommodatie op die manier de omgeving ontdekken. Houdt er rekening mee dat veel auto's in de USA een automaat zijn. Ook is het in de meeste gevallen noodzakelijk dat je voor het huren van een auto een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt.