Mexico

Mexico is een prachtige bestemming, enorm gevarieerd en met een rijke geschiedenis. De mooie stranden in de regio Yucatan en aan de westkust bij Puerto Vallarta, de indrukwekkende tempels met ieder haar eigen verhaal en de vele mooie dorpjes en steden in het binnenland maken een reis naar Mexico echt een beleving. 

 

3x overnachten in Playa del Carmen - Mexico

Playa del Carmen is naast Cancun een van de bekendste badplaatsen in de Yucatan. Deze gezellige badplaats is een ideaal uitgangspunt om deze mooie Mexicaanse regio te ontdekken. Benieuwd wat leuke aanraders zijn voor een overnachting in Playa del Carmen. Lees dan hieronder verder:

Lees meer »

3x bijzonder overnachten in Tulum

In het hippe dorpje Tulum heerst een relaxte sfeer. Dit is ook de reden dat Tulum erg populair is voor reizigers die even helemaal tot rust willen komen en buiten de grote toeristische badplaatsen willen verblijven. Je kunt in Tulum kiezen voor een verblijf in het oude centrum (Tulum Town, Pueblo) of aan het strand Tulum Beach (Playa). Op zoek naar een goede budget overnachting? Dan is het centrum de beste keuze. Liever relaxten aan het strand? Kies dan voor een van de mooie accomodaties aan Tulum Beach. 

Lees meer »

Excursies in de Yucatán

De regio Yucatan is erg populair voor een vakantiereis naar Mexico. De eeuwenoude Maya cultuur die je hier overal terug vindt, de mooie natuur, het uitgebreide aanbod (luxe) hotels en een bezoek aan één van de zeven wereldwonderen Chichén Itzá maken dit voor velen een perfecte bestemming voor een mooie reis naar Mexico. 

Lees meer »

Overnachtingstips voor je trip van Mexico City tot aan Palenque

Ga je rondreizen door het binnenland van Mexico? Er zijn ontzettend veel leuke plekken die je onderweg kan bezoeken! Benieuwd naar leuke overnachtingtips vlakbij een aantal bezienswaardigheden die je echt niet mag missen? Hieronder een paar leuke aanraders voor overnachten nabij onder andere Paleque, Teotihuacán en bij het gezellige stadje San Cristóbal de las Casas:

Lees meer »

Mexico - Aanraders voor je rondreis van Mexico City tot aan Palenque

Op roadtrip door het binnenland van Mexico is een geweldige manier om het échte Mexico te ervaren. Bij Mexico denk je toch al snel aan de oostkust, de stranden bij Cancun en Playa del Carmen en de overblijfselen van de Mayacultuur. Ondanks deze regio veel moois te bieden zal een reis door het binnenland van Mexico je zeker positief verrassen.

Lees meer »

Algemene tips voor jouw reis naar Mexico:

 

  • Taal: Spaans 

 

  • Munteenheid: De valuta in Mexico is de Mexicaanse Peso. In de meeste plaatsen kun je goed pinnen, vergeet niet om je bankpas voor vertrek open te zetten voor wereldwijd betalen! Verder kun je bij veel winkels en hotels ook goed terecht met een creditcard. Ga je reizen door het binnenland van Mexico zorg dan dat je voor de zekerheid ook wat cash peso’s of US dollars bij de hand hebt voor het geval pinnen of digitaal betalen niet mogelijk is (in kleinere winkeltjes of dorpjes). 

 

  • Prijsniveau: Over het algemeen ligt het prijsniveau in Mexico een stuk lager dan in Nederland. De grote toeristische badplaatsen aan de oost- en westkust zijn in verhouding wel iets duurder. Buiten deze toeristische regio's kun je voor een klein bedrag een goede maaltijd eten (omgerekend een paar euro) en ook de kosten voor openbaar vervoer en overnachtingen zijn relatief laag. In Mexico wordt het geven van een fooi zeer gewaardeerd.

 

  • Voltage: 110 Volt - Vergeet je verloopstekker niet! In Mexico hebben de stopcontacten een andere ingang als die van ons. De stekkers daar hebben 2 platte polen (zoals in de Verenigde Staten).

 

  • Tijdsverschil: 9 tot 6 uur vroeger dan in Nederland - Afhankelijk van je bestemming in Mexico varieert het tijdsverschil. Zo is het in Noordwest Mexico 9 uur vroeger dan in Nederland en is het tijdsverschil met Nederland in de toeristische badplaatsen Cancun en Playa del Carmen in Oost Mexico 6 uur.

 

  • Beste reistijd: De maanden oktober tot en met april is de beste tijd voor een reis naar Mexico. In de zomermaanden is het orkaanseizoen wat kan zorgen voor meer regen, ook is het dan een stuk drukker vanwege de vakanties. Houdt ook rekening met belangrijke data's zoals de Semana Santa, dit is de week voor Pasen, in deze periode is het ook extra druk in Mexico. Feestdagen zoals Dia de Muertos zorgen uiteraard ook voor extra toerisme, wel zijn dit bijzondere events om mee te maken waardoor een reis in die periode juist een aanrader kan zijn. 

 

  • Autorijden in Mexico: Het is in Mexico ook mogelijk met eigen huurauto op pad te gaan. Je kunt auto's huren op de luchthavens in Mexico of bij verhuurkantoren in de toeristische plaatsen. Wil je zeker zijn dat je gewenste huurauto beschikbaar is dan is het, zeker in het hoogseizoen, aan te raden voordat je vertrekt alvast een auto te huren. Op die manier staat je auto al klaar bij aankomst, wat ook veel tijd bespaard op de bestemming. 

 

  • Overig: Let erop dat je bij het fotograferen rekening houdt met je omgeving. Meestal is het geen probleem foto’s te maken van de plaatsen en mensen die je tegen komt. Bij het fotograferen van personen kun je het beste vooraf even toestemming vragen om zeker te weten dat degene die je fotografeert het ermee eens in. In de regio Chiapas moet je, zeker in plaatsen zoals Chamula, terughoudender zijn in het zomaar fotograferen. De Indiaanse bevolking die hier leeft wordt liever niet zomaar gefotografeerd en ook is het bijvoorbeeld in de kerk in deze plaats niet toegestaan om foto’s te maken. Ga je naar toeristische gebieden zoals Playa del Carmen of Cancun dan wil het ook wel eens voorkomen dat er van je wordt verwacht dat je betaald voor het maken van een foto. Dit komt voor als je bijvoorbeeld op de foto gaat met verkleedde personen die op straat staan of rondlopen. 

 

  • Overig: Op zoek naar inheemse culturen binnen Mexico? In de streek Oaxaca vindt je nog vele gemeenschappen met hun eigen taal, tradities en klederdracht. Vooral in de kleinere dorpjes in deze regio zie je dat de tijd hier nog deels lijkt stil te staan en leven en wonen de mensen op een heel andere manier dan in de grotere steden of toeristische gebieden. Oaxaca staat ook bekend om de traditionele productie van Mescal. Mescal is hier ontstaan en wordt hier nog volop op traditionele wijze gemaakt. Bezoek tijdens je reis een van de palenques ( mescal distilleerderij ) en zie hoe het maken van de Mescal tot stand komt, uiteraard kun je de verschillende soorten en smaken ook proeven en als je wilt een mooie fles (of flessen) mee naar huis nemen als souvenir.