6x highlights van Curacao

Gepubliceerd op 15 april 2020 om 21:00

Curaçao is een gezellig kleurrijk eiland, dat ondanks de ligging op velen kilometer bij ons vandaan, toch aanvoelt als thuis. Curaçao is het grootste eiland van de benedenwindse eilanden. Je vindt op het eiland mooie stranden, historische landhuizen en veel gezelligheid. Bezoek het levendige Mambo Beach, wandel door het kleurrijke Willemstad of relax met een cocktailtje op het strand bij Jan Thiel. Voldoende te zien en te beleven op Curaçao! Op zoek naar leuke aanraders voor je toekomstige reis? Lees dan hieronder verder:

Bezoek Landhuis Chobolobo en ontdek de historie van Curaçao likeur - Bezoek Landhuis Chobolobo en leer alles over de Curaçao likeur. Het landhuis geeft je ook een mooie blik op de historie van Curaçao. Het is hier natuurlijk ook mogelijk de likeur te proeven en achteraf wat mee te nemen als souvenirs voor de thuisblijvers. Wil je goed geïnformeerd worden kies dan voor een rondleiding van een van de gidsen, zij kunnen je alles vertellen over het landhuis, de likeur en hun geschiedenis. 

Mambo Beach - Ga een dagje relaxten aan het strand bij Mambo Beach ( ofwel Sea Aquarium Beach). Mambo Beach is de afgelopen jaren ontwikkeld tot een levendig en gezellig strand waar je volop leuke strandtentjes kunt vinden, ook heb je hier  een boulevard (de Mambo Beach Boulevard) met leuke winkeltjes en restaurants. Zeker in de weekenden is Mambo Beach een populaire plek voor vakantiegangers en locals en kan het behoorlijk druk worden. Vooral de Happy Hours die dan van toepassing zijn is voor velen een reden om een bezoekje te brengen aan Mambo Beach. Doordeweeks is het over het algemeen iets rustiger. Naast de levendige bars is dit ook een geschikte plek voor gezinnen, het water is helder en loopt langzaam af, ook heeft het strand golfbrekers (rotsen) waardoor je hier geen grote golven of harde stroming hebt. 

  Bezoek Willemstad - Tijdens je reis naar Curaçao kun je een bezoek aan Willemstad eigenlijk niet overslaan. Willemstad bestaat uit 2 delen, Punda en Otrabanda, die van elkaar gescheiden worden door de Sint Anna Baai. De pontjesbrug, ofwel de Koningin Emmaburg verbindt beide delen als je te voet van Punda naar Otrabanda wilt of andersom. Als de brug openstaat (LET OP! Zorg dat je niet op de brug blijft staan als deze open gaat. In sommige gevallen kan het tot 40 minuten duren voordat de brug weer sluit waardoor je langere tijd 'vast staat' op de brug. In zo'n geval zal je dus moeten wachten totdat de brug weer sluit voordat je verder kunt met je bezoek aan Willemstad. Is de brug geopend dat kun je ook met de gratis ferry naar de overkant. Wil je met de auto van het ene naar het andere deel dan kan dit via de Koningin Julianaburg.  In Willemstad vind je vele winkeltjes, restaurantjes en barretjes. De gekleurde huisjes in veelal Nederlandse architectuur zijn erg mooi om te bekijken (en te fotograferen!).

  Neem een kijkje in de hippe wijk Pietermaai - Pietermaai is een wijk in Willemstad die na jaren van verval nu (deels) is opgeknapt en getransformeerd naar een trendy, hippe wijk waar je heerlijk kunt eten en een drankje kunt doen. Nog niet alle panden zijn gerestaureerd wat je een goed beeld geeft van deze mooie authentieke wijk in Willemstad. 

  Bezoek Klein Curacao - Voor de strandliefhebbers is een bezoek aan Klein Curacao en leuke aanrader. Dit kleine eiland voor de kust van Curaçao beschikt over een prachtig strand en is ook erg leuk als je van snorkelen en duiken houdt. 

  Ga naar de Grote Knip - Liever een strand op het grote eiland Curaçao? Bezoek dan eens Playa Abou ookwel Kenepa Grandi (Grote Knip) genoemd. Dit mooie strand is goed per (huur)auto te bereiken en is ook erg populair bij de locals. Je vind hier geen restaurants en bars waardoor je hier het beste je eigen eten en drinken mee kan nemen. Je kunt hier prima een dagje vertoeven, ga lekker snorkelen of relaxt op het strand met een boekje of een drankje. Playa Abou is gratis toegankelijk.

  TIP! Huur een auto - Curaçao is een relatief klein eiland en heel goed zelf te verkennen per huurauto. Door een auto te huren ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer, wat hier toch wat beperkt aanwezig is, en kun je tijdens je reis gaan en staan waar je wilt. De meeste accommodaties (zeker buiten Willemstad) hebben parkeergelegenheid bij de accommodatie zelf of op korte afstand waardoor je je huurauto makkelijk kwijt kan. Zo hebben wij ervaren dat je in de avond bijvoorbeeld niet meer van de Jan Thiel baai naar Mambo Beach kon komen tenzij je een taxi zou laten komen, deze zou je dan voor 40 dollar per enkele reis! op je bestemming kunnen krijgen. Door vooraf een auto te huren ben je niet afhankelijk van anderen en voorkom je hoge taxikosten voor ritjes die niet met het openbaar vervoer mogelijk zijn.

  Heb je vragen over deze bestemming of zelf leuke aanraders?

  Laat hieronder een reactie achter!


   »

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.