5 aanraders voor Bonaire!

Gepubliceerd op 25 februari 2020 om 10:00

Bonaire - Het kleurrijke Kralendijk, de gevarieerde natuur, de prachtige onderwaterwereld en het uitgebreide aanbod aan waterport zijn slechts een paar hoogtepunten die een bezoek aan dit Caribische eiland echt een bezoekje waard maken!

Bonaire is een eiland is met een eigen identiteit en sfeer en is daardoor heel anders dan bijvoorbeeld Curaçao of Aruba. Ga erop uit en ontdek zelf wat dit mooie eiland allemaal te bieden heeft!

Huur een auto op Bonaire! - Bonaire is een eiland wat je perfect kunt verkennen per huurauto. Op die manier heb je alle vrijheid het eiland rustig te bekijken en kun je op eigen tempo de mooiste plekjes van Bonaire bezoeken. Veel accommodaties hebben een parkeerplaats beschikbaar waar je de auto gedurende je verblijf kan parkeren zodat je deze tijdens je reis altijd tot je beschikking hebt. Het eiland heeft wat hoogteverschil in het noorden en is wat vlakker in het zuiden. De wegen zijn van goed kwaliteit waardoor zelf rijden hier prima te doen is.

Spot de flamingo's -Tijdens je reis naar Bonaire zal je ongetwijfeld flamingo's tegenkomen. Je vind ze onder andere in het zuiden bij het Pekelmeer en bij de zoutpannen maar tijdens mijn reis heb ik ze ook in het noorden gespot bij het Gotomeer en in het Washington Slagbaai nationaal park. Let op! Je kunt de flamingo's bekijken en fotograferen vanaf de weg. Op veel plaatsen is het niet toegestaan landinwaarts te lopen om dichterbij te komen, dit staat ook aangegeven langs de weg. Doe dit ook niet zodat de leefomgeving van de flamingo niet wordt verstoord.

Ga een dagje (of meerdere dagen) genieten bij het mooie Sorobon Beach, Wellness & Windsurf Resort - Dit resort ligt om een prachtige plek en is dé locatie om heerlijk tot rust te komen en te genieten. Bij het Sorobon Beach Resort vind je ook een van de beste plekken ter wereld om te windsurfen! Vanaf het terras heb je een waanzinnig uitzicht op het strand en de lagoon met azuurblauwe zee, een ideale plek voor een lekkere lunch! Je kunt hier ook overnachten maar het is ook een prima stop tijdens je eilandtour voor een paar uurtjes ontspanning of inspanning rondom en op het water.

Geniet van het mooie strand op Lac Cai - De noordelijke inham van Lac Bay is een mooi strand omgeven door mangrovebossen. De weg naar Lac Cai is een hobbelige zandweg langs zoutpannen en mangrove waar je met een beetje mazzel ook weer mooie flamingo's kan zien. Het strand is mooi breed en langs het water zie je grote bergen schelpen liggen, dit zijn de schelpen van de Karko's, een zeeslak. Deze zeelslak is een lekkernij op Bonaire maar de Karko is inmiddels een bedreigd diersoort en er mag daarom niet meer op gevist worden. De schelpen zijn ook beschermd en ze mogen daarom ook niet mee naar huis genomen worden.

Bezoek de hoofdstad Kralendijk - Kralendijk is niet groot maar zeker een gezellig centrum om een middagje doorheen te wandelen. Loop een van de winkeltjes binnen óf drink een drankje of eet een hapje in een  van de gezellige bars of cafés die je kunt vinden in Kralendijk. Mijn favoriet? Cuba Compagnie aan Kaya Grandi in het centrum van Kralendijk. Je kunt hier genieten van mooie muziek onder het genot van heerlijke cocktails, goed eten of gewoon een verfrissend drankje. Cuba Compagnie heeft twee terrassen, één aan het Wilhelmina Park en de andere aan Kaya Grandi, de hoofdstraat van Kralendijk. In de avonden is reserveren aan te raden omdat het druk kan zijn!

Heb je vragen over deze bestemming of zelf leuke aanraders?

Laat hieronder een reactie achter!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.