Leuke tips voor je verblijf in Londen

Gepubliceerd op 18 november 2019 om 22:00

Londen, een levendige stad vol mooie bezienswaardigheden, hippe wijken, gezellige pubs en restaurants. Door haar diversiteit is Londen een top bestemming voor een citytrip. Er is hier altijd wel iets te beleven! 

Er is meer dan genoeg te zien en te doen in Londen, benieuwd wat je hier echt niet mag missen? Lees dan verder hieronder voor leuke tips een aanraders voor een bezoek aan Londen.

Aanraders voor een reis naar Londen:

  • Bezoek een van de velen musea - Londen beschikt over veel verschillende musea waaronder het British Museum, Natural History Museum, het Science Museum of de National Gallery. Een bezoek aan een musea is in Londen ook nog eens erg goed voor je budget aangezien een groot deel van de musea gratis toegang hebben! 

 

  • Wandel door de straten van de Seven Dails - De Seven Dails zijn zeven straten die samen komen op een plein en die Covent Garden met Soho verbinden. In deze straten vind je meer dan 90 leuke winkeltjes van zowel grote merken tot vintage en meer dan 50 restaurants, cafés en barretjes. Een leuke plek om even te shoppen of te genieten van een hapje of een drankje, een echte aanrader! 

 

  • Wissel je bezoek aan de stad af met een paar uurtjes relaxten in een van de mooie parken van Londen - In Londen heb je meerdere parken waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van het verkeer en de mensen. Eén van de bekendste parken in Londen is Hyde Park, dit park gelegen in het hart van Londen is een heerlijke plek om te wandelen of te fietsen. Ook zijn er verschillende speelveldjes voor kinderen. Gedurende het jaar worden er regelmatig evenementen georganiseerd in Hyde Park. Zo heb je er concerten, culturele evenementen of sportevents. In de winter heb je hier het Winter Wonderland. 

 

  • Neem een kijkje bij het Hampton Court Palace - Net iets buiten het centrum van Londen vind je in de buitenwijk Richmond upon Thames (onderdeel van Groot-Londen) dit mooie paleis. Hampton Court Palace, wat tijdlang bewoond werd door Henry VIII is omgeven door mooie tuinen en een doolhof. Ook heeft het voor kinderen een magic garden waar ze heerlijk kunnen spelen. Hampton Court Palace heeft een rijke geschiedenis en staat bekend vanwege haar mooie architectuur, spookverhalen en een geweldige kunstcollectie.

 

  • Londen bruist het hele jaar. Naast de vaste bezienswaardigheden heb je hier ook veel leuke festivals en events - Zo is er in mei het Londen Pizza Festival, eind augustus heb je Notting Hill Carnaval in Londen, één van de grootste carnavals en straatfestivals van heel Europa! En wat ook echt een aanrader is voor Londen is een bezoek rondom de kerst en oud & nieuw periode. Londen is dan helemaal in kerstsfeer en je vind hier dan volop evenementen en activiteiten zoals onder andere het Winter Wonderland in Hyde Park. Uiteraard is er ook zonder de speciale evenementen meer dan genoeg te zien en te doen in Londen.

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.