Alnwick Castle - In de voetsporen van Harry Potter

Gepubliceerd op 8 december 2020 om 08:00

Alnwick Castle is een kasteel in het gelijknamige plaatsje Alnwick in Northumberland, Engeland. Het is het een na grootste, nog bewoonde kasteel van Engeland. Het kasteel heeft een rijke historie en is zowel van buiten als van binnen te bezichtigen. Daarnaast is Alnwick Castle een populaire film locatie en onder andere bekend als 'Zweinstein' uit de Harry Potter films. Iets wat een bezoek aan dit kasteel extra speciaal maakt! 

Het kasteel ligt in het centrum van Alnwick Castle, en is te voet te bereiken als je in een van de accommodaties in Alnwick verblijft. Het kasteel is van de buitenkant al erg imposant en er is veel te zien en te beleven rondom het kasteel.

Een echte aanrader is om ook de State Room tour te plannen. Tijdens deze tour kun je, onder begeleiding, de binnenkant van het kasteel bezichtigen. De tour neemt je mee door de prachtig gedecoreerde kamers, terwijl de gids meer verteld over de velen bewoners die in het kasteel hebben gewoond en de geschiedenis die hierbij hoort. Bewonder de mooie kunstwerken en geniet van geweldige ruimtes zoals de bibliotheek met haar bijzondere plafond en twee verdiepingen vol oude boekwerken.

Op het terrein vindt je onder andere een kasteelshop, restaurant, picknick area, Dragon Quest (heel leuk voor de kinderen) en museum. Houdt er rekening mee dat door Covid-19 sommige delen van het kasteel of activiteiten niet of beperkt worden aangeboden. De laatste updates hierover zijn terug te vinden op de webpagina van Alnwick Castle.

Voor de Harry Potter fans is de Broomstick Training een echte must! Meld je aan tijdens je bezoek aan het kasteel (vooraf tickets hiervoor boeken is niet mogelijk) en stap letterlijk in de voetsporen van Harry Potter. Neem je bezem in ontvangst en leer hoe je kan 'vliegen'. De professoren verzorgen deze training met veel lol en plezier, een activiteit die je zeker niet wilt missen!

Door de maatregelen rondom het coronavirus is er op het moment een beperking op het aantal aanmeldingen en hebben kinderen van 6 t/m 16 jaar voorrang op deelname. In overleg met de medewerkers is het mogelijk om te kijken of er eventueel toch mogelijkheden beschikbaar zijn mocht je buiten die leeftijdscategorie vallen. Met slecht weer gaat de training helaas niet door. 

Na de training is een de gelegenheid voor een 'fotomomentje' waarin je de bezem zelf ophoog kan roepen. Door hard 'UP' te roepen en op het goede moment een foto te maken krijg je onderstaande foto :-) Dan nog even een stukje rennen en een sprong maken om een stukje echt te vliegen op de grasvelden van Alnwick Castle. 

Rondom het kasteel worden gedurende het jaar ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je er boogschieten, zijn er met regelmaat (kinder)activiteiten op de binnenplaats en zijn er gedurende het jaar speciale tours, bijvoorbeeld rondom Halloween, de Twilight Tour. Op 'Star Wars Day' in mei komen storm troopers een gevecht nabootsen en er worden met regelmaat historische gebeurtenissen nagespeeld.  

Aangesloten aan het kasteel zijn de Alnwick Gardens, deze zitten niet inclusief in je kasteelticket. Een bezoek aan de tuinen is apart te reserveren via de webpagina van Alnwick Gardens. En vergeet ook niet om het centrum van Alnwick te bezoeken. Wandel door het gezellige centrum van dit kleine dorpje en bezoek wat lokale winkeltjes of stop ergens voor een hapje of een drankje. TIP! Bezoek het Origami Café, een super leuk klein cafeetje waar je heerlijke taartjes en milkeshakes kunt krijgen (meer dan 100 smaken, dus keus genoeg!).

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

⬇️Laat hieronder een reactie achter⬇️


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.