Treinreis door de Schotse Hooglanden met The Jacobite ('The Hogwarts Express')

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 om 12:45

Een echte aanrader voor je bezoek aan Schotland is een treinreis maken met The Jacobite. Deze geweldige stoomtrein rijdt niet alleen een geweldig mooie route door de hooglanden van Schotland, ook is de trein en (een deel van) de route, wereldberoemd geworden doordat deze gebruikt zijn in de Harry Potter films. 

Deze prachtige treinreis brengt je over de West Highland Railway van Fort William naar Mallaig, een indrukwekkende route door de highlands waar je onderweg je ogen uitkijkt. Je start in Fort William bij de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, de Ben Nevis en onderweg passeer je mooie meren, sluizen en bruggen. Eindstation is visserdorpje Mallaig, hier maak je een korte stop (als je een dagretour hebt geboekt) van ongeveer 1,5 uur óf je kunt hier overnachten of doorreizen naar verschillende eilanden waaronder Isle of Skye.

In de voetsporen van Harry Potter......

 

The Jacobite Steam Train rijdt niet alleen een mooie route maar staat voor velen ook bekend als de Zweinstein Express uit de  'Harry Potter'  films, de trein en stukken van de route zie je terug in de Harry Potter films. Je vind aan boord een speciaal Harry Potter compartiment die hetzelfde ingedeeld is als in de films (een gang met 6 persoonscabines in Harry Potter stijl), verder heb je eerste klas zitplaatsen, daar heb je links 2 stoelen aan het raam (je zit dan tegenover elkaar) en rechts een tafeltje met 4 stoelen (2 zitplaatsen waar je vooruit en 2  waar je achteruit rijd), en tweede klas plaatsen met aan beide kanten 4 stoelen (2 zitplaatsen waar je vooruit en 2  waar je achteruit rijd). Verder heb je een restauratie voertuig waar je Harry Potter souvenirs kunt kopen en ook de snoepjes die je in de flim voorbij ziet komen, zo hebben ze onder andere chocolade kikkers, jelly beans en gummy slakken. Op de heenreis maak je een stop bij Glenfinnan, voor de Harry Potter fans het ultieme hoogtepunt van de reis aangezien het Glenfinnen Viaduct in de films een echt herkenningspunt is. 

TIP! Probeer bij het boeken een plaats aan de linkszijde van de trein te reserveren, dan heb je op de heen- en terugreis het beste zicht op de brug. Let op! De treinreis met The Jacobite is enorm populair en ook snel volgeboekt.  De voorverkoop voor het boekingsjaar start meestal in december van het voorgaande jaar. Last minute boeken is vaak erg lastig aangezien de tickets maanden van tevoren al geboekt worden. Wil je toch nog kijken of er plaats is? Ga dan op tijd naar het station en vraag daar of er nog een plekje beschikbaar is, soms zijn er op de dag zelf toch nog een paar plekjes vrij om te boeken.                                                                                                                                                     

                                  Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Wim Carmiggelt
2 jaar geleden

welke tijd gaat de highland trein? ook begin maart?
en de stoomtrein?

Travulzz
2 jaar geleden

Goedemiddag Wim, de Jacobite rijdt voor het seizoen 2022 vanaf 4 april tot en met 28 oktober dagelijks.

Je kunt de beschikbaarheid en tijden terugvinden via deze website -> https://westcoastrailways.co.uk/jacobite/steam-train-trip