3 kastelen in Zuid-Engeland die je zeker moet bezoeken!

Gepubliceerd op 27 april 2020 om 15:00

Er zijn ontelbaar veel kastelen in Engeland te vinden! De een nog mooier dan de ander en allemaal met een rijke geschiedenis. Tijdens mijn reizen door Zuid-Engeland staat er ook altijd wel een bezoek aan een kasteel op de agenda. De bijzondere verhalen die je te horen krijgt maken de omgeving waarin je rondloopt nog specialer. De mooie gebouwen en vaak prachtig aangelegde tuinen maken een kasteelbezoek tijdens je reis naar Engelnd echt een aanrader! Benieuwd welke kastelen in Zuid-Engeland op jouw lijstje moeten komen te staan? Lees dan hieronder verder:

Leeds Castle - Reis je naar Zuid-Engeland dan kan een bezoek aan Leeds Castle eigenlijk niet ontbreken! Dit prachtige kasteel heeft een rijke historie die 900 jaar terug gaat (in 2019 viert Leeds Castle haar 900 jarig bestaan!). Naar het kasteel zelf heeft Leeds Castle ook veel grond om het kasteel heen waar je onder andere mooie tuinen en parken vind. Ga je met je gezin naar Leeds Castle dan is het doolhof, de grot of de speeltuin een echte aanrader. Naast alle reguliere bezienswaardigheden heb je bij Leeds Castle  gedurende het jaar ook thema's die voor bepaalde tijd aanwezig zijn. Zo hebben ze  onder andere in september het Festival of Flowers, in oktober de Monster Academy (rondom Halloween) en een speciale kerstmarkt rondom van eind november tot en met half december. Reis je naar Engeland met de Eurotunnel of met de ferry? Dan hebben ze vaak nog leuke aanbiedingen voor korting op de entree! Kijk voor actuele acties op de website van Leeds Castle.

Arundel Castle - In West-Sussex in het gezellige plaatsje Arundel vindt je Arundel Castle. Dit prachtige kasteel, gebouwd in 1067 (wat nog steeds bewoond wordt door de huidige eigenaar) is zeker een bezoek waard. De buitenkant is al echt een eyecatcher, een mooi groots kasteel met veel groen en met uitzicht op de rivier Arun en als je naar binnen loopt wordt het eigenlijk alleen maar mooier. 

Arundel Castle is omringt door prachtige onderhouden tuinen met ontzettend veel plant- en boomsoorten. De binnenkant van het kasteel is ook echt enorm indrukwekkend, van de middeleeuwse burght tot de imposant ingerichte kamers in het kasteel zelf. Je ziet overal mooie vertrekken vol met kunst en allen stijlvol ingericht, je kijkt hier echt je ogen uit. Als je door het kasteel wandelt ervaar je echt hoe het geweest moet zijn in de vroegere jaren van Arundel Castle en het geeft je ook een goed beeld hoe het nu moet zijn voor de mensen die nog steeds wonen in de bijzondere kasteel. 

De guides en stewards die aanwezig zijn in de verschillende kamers en buiten op het terrein van het kasteel zijn zeer behulpzaam en geven je graag meer informatie als je iets wilt weten. Trek voor een bezoek aan Arundel zeker een halve dag uit en als je interesse hebt in geschiedenis en hier rustig de tijd wilt nemen kun je hier ook prima een dag spenderen. Arundel Castle is een van de mooiste kastelen die ik toe nu toe heb bezocht - Wat mij betreft een echte aanrader!

Bodiam Castle - Dit kasteel is in 1385 gebouwd en is inmiddels een ruïne. Verwacht hier dus geen extravagant interieur of prachtige schilderijen aan de muren. Dat neemt niet weg dat Bodiam Castle zeker een mooi kasteel is om te bezoeken. Bezoek het kasteel en zie waar vroeger de gevechten hebben plaatsgevonden, wandel door het kasteel en ervaar hoe het vroeger moet zijn geweest voor de ridders die hier geleefd hebben. Beklim de toren en geniet van het mooie uitzicht over de omgeving als je de top hebt bereikt. Er worden bij Bodiam Castle ook regelmatig events georganiseerd. Zo kun je deelnemen aan middeleeuwse spelletjes en worden er met regelmaat speurtochten georganiseerd voor de kinderen. Een leuke stop tijdens je reis door Zuid-Engeland. 

Heb je vragen over deze bestemming of zelf leuke aanraders?

Laat hieronder een reactie achter!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.