5 leuke bezienswaardigheden in Brighton - Engeland

Gepubliceerd op 1 juni 2022 om 14:00

Brighton is een gezellige badplaats in het zuiden van Engeland. Tijdens je bezoek aan Brighton hoef je je zeker niet te vervelen, er is hier ontzettend veel te zien en te doen! Wandel over de pier van Brighton, bekijk Brighton vanuit de lucht in de British Airways i360 of geniet van een heerlijke fish en chips terwijl je over de boulevard wandelt. Dit en nog veel meer vind je in het levendige Brighton! Benieuwd naar leuke aanraders voor je toekomstige bezoek? Lees dan hieronder verder:

Brighton Palace Pier - De pier aan de kust is een van de grootste attracties van Birghton. Het uitzicht vanaf de pier en het vertier is voor velen een reden voor een bezoek. De bouw van deze pier startte al in 1899 en waar het vroeger een rustige promonade was is het inmiddels uitgegroeid tot een heus amusementspark. Naast een aantal winkeltjes heb je op de pier ook een groot aanbod aan eet- en drinkgelegenheden. En natuurlijk zijn er op de pier ook veel attracties te vinden zoals een achtbaan, trampolines, een draaimolen en zelf een boomstam(water) attractie. In een overdekte gamehal heb je een uitgebreid aanbod aan videospelletjes en nog heel veel meer voor jong en oud. De toegang tot de pier is gratis! Gebruik van de attracties of het spelen van de spelletjes in de gamehal zijn wel tegen betaling. 

Royal Pavilion - Dit mooie paleis vind je in het centrum van Brighton. Het gebouw, wat in opdracht van koning George IV oorspronkelijk is gebouwd als buitenverblijf, heeft door haar verschillende bouwstijlen echt een 1001 nacht gevoel. De mooie architectuur met Indische koepels aan de buitenzijde en het prachtige interieur maken dit echt een aanrader om te bezoeken. Sla ook de tuinen van het Royal Pavilion niet over! De tuinen rondom het Pavilion zijn vrij toegankelijk en het is een heerlijke plek om doorheen te wandelen of om gewoon even te relaxen tijdens je bezoek aan Brighton. 

The Lanes - Dit deel van Brighton is de go-to plek als je op zoekt bent naar gezellige pubs, luze restaurants en typisch Engelse tearooms. Dit historische stukje Brighton was oorspronkelijk het hart van het oude vissersdorpje Brighthelmstone. In de wirwar van straatjes vind je allerlei leuke kleine winkeltjes en boutiques. Er heerst hier een gezellige sfeer en het is naast een walhalla voor shoppers ook echt een aanrader om een hapje te eten of gewoon even een drankje te doen. 

British Airways i360 - Deze observatietoren van maar liefs 162 meter hoog. In een volledig gesloten pod krijg je een geweldig uitzicht over Brighton en de zuidkust van Engeland. Naast het uitzicht kun je tijdens je ervaring ook genieten van een lekker drankje in de aanwezige Sky Bar. Houdt ook de speciale events in de gaten! Zo kun je je aanmelden voor events zoals Yoga in the Sky of hebben ze op geselecteerde datums Sky Dining waarbij je een heerlijk diner geserveerd krijgt op 162 meter hoogte! 

Brighton Dome - Liefhebber van kunst, muziek of theater? Dan is het Brighton Dome de plek! Ieder jaar worden er meer dan 600 events gehouden van muziek, dance, comedy, theater en nog veel meer. Ook vind hier jaarlijks het Brighton festival plaats, een event waar allerlei verschillende kunstvormen tot uiting worden gebracht. Het programma hier bestaat uit zowel gevestigde namen als nieuw talent. 

Heb je vragen over deze bestemming of zelf leuke aanraders?

Laat hieronder een reactie achter!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.