Home » Europa » Verenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk - Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland 

Het Verenigd Koninkrijk is een prachtige bestemming om naartoe te reizen. Je vind hier wereldsteden als Londen en Edinburgh, een rijke historie en cultuur en een overweldigende natuur. De bestemmingen binnen het Verenigd Koninkrijk hebben ieder hun eigen karakter en beleving. Een ideale bestemming voor een korte citytrip, een georganiseerde groepsreis óf  om bijvoorbeeld zelf met de auto op roadtrip te gaan. Waar moet je op letten als je op reis gaat naar het Verenigd Koninkrijk en welke bezienswaardigheden mag je echt niet missen? Je leest hier hieronder:

Tips en aanraders voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk

 

  • Taal: Engels

 

  • Munteenheid: In het Verenigd Koninkrijk betaal je met ponden. De Britse Pond (GBP) is binnen het gehele Verenigd Koninkrijk het wettige betaalmiddel. ->Klik hier om de actuele wisselkoers te bekijken<-  LET OP! Naast de Britse pond heb je in Schotland ook Schotse ponden (GBS) en in Noord-Ierland ook Noord-Ierse ponden (IEP) in omloop. De waarde is gelijk aan de Britse pond maar buiten Schotland en Noord-Ierland worden deze biljetten meestal niet geaccepteerd. Mocht je rondreizen wissel je overgebleven biljetten dus eerste even om voordat je doorreist naar een ander deel van het Verenigd Koninkrijk.  

 

  • Prijsniveau: De prijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn vergelijkbaar en in sommige gevallen wat hoger dan in Nederland. De grotere (bad)plaatsen zijn over het algemeen iets duurder dan de kleinere dorpjes maar gemiddeld liggen de prijzen dus redelijk gelijk met wat we hier gewend zijn.

 

  • Voltage: 230 Volt - Vergeet niet om voor je reis naar het Verenigd Koninkrijk een verloopstekker mee te nemen. De stopcontacten hebben drie rechthoekige gaten. Verloopstekkers zijn ter plaatse ook te koop bij de meeste supermarkten en zijn soms ook voorradig bij de receptie hotels of parken maar wil je niet hoeven zoeken dan is het handig dit vooraf aan te schaffen en mee te nemen op reis. 

 

  • Tijdsverschil: In het Verenigd Koninkrijk is het 1 uur vroeger dan in Nederland

 

  • Beste reistijd: Je kunt het hele jaar goed terecht in het Verenigd Koninkrijk. Voor de meeste kans op mooi/droog weer zijn de maanden juni, juli en augustus de beste keuze. 

 

  • Autorijden in het Verenigd Koninkrijk:  In het Verenigd Koninkrijk rijd je aan de linkkant van de weg. Klinkt lastig maar valt in de praktijk echt mee! Wel is het in het begin even wennen en zal je, vooral bij rotondes, even extra moeten focussen om te zorgen dat je veilig mee gaat in het verkeer. Kijk bij het naderen van een rotonde eerst naar rechts voordat je doorrijd. Net zoals in Nederland heeft het verkeer op de rotonde voorrang. Soms wordt de rotonde gereguleerd door stoplichten wat het een stuk makkelijker maakt. Rotondes in het Verenigd Koninkrijk zijn niet altijd even duidelijk, in kleinere plaatsen en dorpjes heb je soms een witte stip of bobbel bij een kruising, wat in dat geval ook als rotonde gezien wordt. Hier zijn dan dezelfde regels van toepassing als bij een reguliere rotonde. In het Verenigd Koninkrijk worden snelheden in mijl per uur aangegeven en niet in kilometers per uur. Je zal de genoemde maximum snelheden dus eerst even moeten omrekenen om te zorgen dat je de juiste snelheid aanhoud. Je kunt dit doen door aan te houden dat 1 mijl ongeveer 1,6 kilometer is, je vermenigvuldigd het getal dus met 1,6 om te weten te komen hoe hard je mag rijden. Belangrijk om goed op te letten aangezien je anders overal wel erg langzaam zal rijden en hiermee het verkeer kan hinderen.