Verenigd Koninkrijk - Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland 

Het Verenigd Koninkrijk is een prachtige bestemming om naartoe te reizen. Je vind hier wereldsteden als Londen en Edinburgh, een rijke historie en cultuur en een overweldigende natuur. De bestemmingen binnen het Verenigd Koninkrijk hebben ieder hun eigen karakter en beleving. Een ideale bestemming voor een korte citytrip, een georganiseerde groepsreis óf  om bijvoorbeeld zelf met de auto op roadtrip te gaan. Waar moet je op letten als je op reis gaat naar het Verenigd Koninkrijk en welke bezienswaardigheden mag je echt niet missen? Je leest hier hieronder:

5 leuke bezienswaardigheden in Brighton - Engeland

Brighton is een gezellige badplaats in het zuiden van Engeland. Tijdens je bezoek aan Brighton hoef je je zeker niet te vervelen, er is hier ontzettend veel te zien en te doen! Wandel over de pier van Brighton, bekijk Brighton vanuit de lucht in de British Airways i360 of geniet van een heerlijke fish en chips terwijl je over de boulevard wandelt. Dit en nog veel meer vind je in het levendige Brighton! Benieuwd naar leuke aanraders voor je toekomstige bezoek? Lees dan hieronder verder:

Lees meer »

Alnwick Castle - In de voetsporen van Harry Potter

Alnwick Castle is een kasteel in het gelijknamige plaatsje Alnwick in Northumberland, Engeland. Het is het een na grootste, nog bewoonde kasteel van Engeland. Het kasteel heeft een rijke historie en is zowel van buiten als van binnen te bezichtigen. Daarnaast is Alnwick Castle een populaire film locatie en onder andere bekend als 'Zweinstein' uit de Harry Potter films. Iets wat een bezoek aan dit kasteel extra speciaal maakt! 

Lees meer »

5x aanraders voor Zuid-Engeland

Het zuiden van Engeland is een top bestemming. Deels omdat je er vanuit Nederland binnen no-time bent en voornamelijk omdat het een geweldig mooie omgeving heeft. De kustlijn langs de zuidkust loopt van de witte kliffen in Dover naar Land's End in Cornwall, is ontzettend divers en biedt oneindig veel mogelijkheden!

Lees meer »

3 kastelen in Zuid-Engeland die je zeker moet bezoeken!

Er zijn ontelbaar veel kastelen in Engeland te vinden! De een nog mooier dan de ander en allemaal met een rijke geschiedenis. Tijdens mijn reizen door Zuid-Engeland staat er ook altijd wel een bezoek aan een kasteel op de agenda. De bijzondere verhalen die je te horen krijgt maken de omgeving waarin je rondloopt nog specialer. De mooie gebouwen en vaak prachtig aangelegde tuinen maken een kasteelbezoek tijdens je reis naar Engelnd echt een aanrader! Benieuwd welke kastelen in Zuid-Engeland op jouw lijstje moeten komen te staan? Lees dan hieronder verder:

Lees meer »

4 x bijzonder uit eten in Londen

Londen heeft een gigantisch aanbod van leuke, gezellige restaurants. Ben je op zoek naar iets speciaals? Of wil je een keer dineren of een bijzondere locatie? Ook dan kun je in Londen zeker vinden wat je zoekt! Hieronder 4 leuke aanraders voor restaurants die nét even anders zijn:

Lees meer »

Tips voor overnachten in Londen

Londen is een grote stad, onderverdeeld in verschillende boroughs die samen de City of Londen vormen. Daarbuiten heb je ook nog omliggende boroughs die Outer Londen vormen. Voor je citytrip naar Londen is een verblijf in het centrum van de stad het meest ideaal, omdat je dan dicht bij de bekende bezienswaardigheden zit en minder tijd kwijt bent om van A naar B te komen. Maar waar kun je het beste verblijven? Hieronder een aantal aanraders voor je overnachting in Londen:

Lees meer »

Schotland - Tips om (bijzonder) te overnachten

Schotland is heel divers en het is dan ook zeker een aanrader om rond te reizen om de verschillende gebieden te ontdekken. Schotland beschikt over veel verschillende accommodaties, b&b’s, hotel of bijvoorbeeld overnachten in een kasteel. Maar waar kun je nou goed terecht? En wat zijn echt leuke plaatsen om te overnachten? Lees verder voor leuke tips: 

Lees meer »

Op roadtrip door Schotland

Schotland, het land van de kastelen, hooglanden, meren, mooie dorpjes en steden. Ga op roadtrip en ontdek de mooiste plekjes van Schotland! Bezoek mooie steden zoals Edinburgh of Inverness of geniet van de overweldigende natuur in de Schotse hooglanden. Hoe dan ook een top bestemming waar je niet snel uitgekeken raakt! Benieuwd naar wat leuke aanraders voor de toekomstige Schotland trip? Lees dan hieronder verder:

Lees meer »

Tips en aanraders voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk

 

  • Taal: Engels

 

  • Munteenheid: In het Verenigd Koninkrijk betaal je met ponden. De Britse Pond (GBP) is binnen het gehele Verenigd Koninkrijk het wettige betaalmiddel. ->Klik hier om de actuele wisselkoers te bekijken<-  LET OP! Naast de Britse pond heb je in Schotland ook Schotse ponden (GBS) en in Noord-Ierland ook Noord-Ierse ponden (IEP) in omloop. De waarde is gelijk aan de Britse pond maar buiten Schotland en Noord-Ierland worden deze biljetten meestal niet geaccepteerd. Mocht je rondreizen wissel je overgebleven biljetten dus eerste even om voordat je doorreist naar een ander deel van het Verenigd Koninkrijk.  

 

  • Prijsniveau: De prijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn vergelijkbaar en in sommige gevallen wat hoger dan in Nederland. De grotere (bad)plaatsen zijn over het algemeen iets duurder dan de kleinere dorpjes maar gemiddeld liggen de prijzen dus redelijk gelijk met wat we hier gewend zijn.

 

  • Voltage: 230 Volt - Vergeet niet om voor je reis naar het Verenigd Koninkrijk een verloopstekker mee te nemen. De stopcontacten hebben drie rechthoekige gaten. Verloopstekkers zijn ter plaatse ook te koop bij de meeste supermarkten en zijn soms ook voorradig bij de receptie hotels of parken maar wil je niet hoeven zoeken dan is het handig dit vooraf aan te schaffen en mee te nemen op reis. 

 

  • Tijdsverschil: In het Verenigd Koninkrijk is het 1 uur vroeger dan in Nederland

 

  • Beste reistijd: Je kunt het hele jaar goed terecht in het Verenigd Koninkrijk. Voor de meeste kans op mooi/droog weer zijn de maanden juni, juli en augustus de beste keuze. 

 

  • Autorijden in het Verenigd Koninkrijk:  In het Verenigd Koninkrijk rijd je aan de linkkant van de weg. Klinkt lastig maar valt in de praktijk echt mee! Wel is het in het begin even wennen en zal je, vooral bij rotondes, even extra moeten focussen om te zorgen dat je veilig mee gaat in het verkeer. Kijk bij het naderen van een rotonde eerst naar rechts voordat je doorrijd. Net zoals in Nederland heeft het verkeer op de rotonde voorrang. Soms wordt de rotonde gereguleerd door stoplichten wat het een stuk makkelijker maakt. Rotondes in het Verenigd Koninkrijk zijn niet altijd even duidelijk, in kleinere plaatsen en dorpjes heb je soms een witte stip of bobbel bij een kruising, wat in dat geval ook als rotonde gezien wordt. Hier zijn dan dezelfde regels van toepassing als bij een reguliere rotonde. In het Verenigd Koninkrijk worden snelheden in mijl per uur aangegeven en niet in kilometers per uur. Je zal de genoemde maximum snelheden dus eerst even moeten omrekenen om te zorgen dat je de juiste snelheid aanhoud. Je kunt dit doen door aan te houden dat 1 mijl ongeveer 1,6 kilometer is, je vermenigvuldigd het getal dus met 1,6 om te weten te komen hoe hard je mag rijden. Belangrijk om goed op te letten aangezien je anders overal wel erg langzaam zal rijden en hiermee het verkeer kan hinderen.