3x leuke activiteiten bij Zell am See/Kaprun

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 08:50

Op zoek naar leuke excursies in de buurt van Zell am See/Kaprun? De regio heeft ontzettend veel vertier te bieden waardoor je je zeker niet hoeft te vervelen tijdens je verblijf hier! Tijdens ons laatste bezoek hebben we ook weer ontzettend veel gezien en gedaan waaronder deze 3 gave uitjesšŸ’¦šŸš—šŸŒ²

Ga naar Sigmund Thun Klamm - Hier kun je via een houten pad boven het water omhoog klimmen door de kloof. Onderweg kijk je je ogen uit terwijl je langs grote rotspartijen, watervallen en natuurschoon wandelt. Aanrader in de zomermaanden zijn de speciale events die ze hier organiseren. Zo hebben ze de Mystical Night of Water en Gorgeous Lights avonden.

Mystical Night of Water - Hier wandel je aan het begin van de avond langs de kloof omhoog welke, terwijl je loopt steeds donkerder wordt ivm de avond die valt. De waterpartijen zijn deels verlicht en nadat je boven komt staat er een gezellig kampvuur klaar met live muziek. Er is gelegenheid voor een hapje en een drankje en ze serveren een lekkere gepofte aardappel van de BBQ. Op het eind wandel je via een ander pad weer terug,  de volwassenen krijgen fakkels en voor de kinderen hebben ze gave glowsticks. Een top avond voor jong en oud!  (Meestal beschikbaar in de maanden juli en augustus)

Gorgeous Lights - Tijdens dit event, wat vanaf juni t/m begin september wordt georganiseerd, is de Sigmund Thun Klamm prachtig verlicht. De kloof en de waterpartijen worden met verschillende kleuren en spots verlicht, voor een unieke en bijzondere wandeling. Zeker een aanrader tijdens je bezoek in deze regio. 

Meer informatie over entreetickets, openingstijden en events vindt je hier :Sigmund Thun Klamm

Niet bang voor hoogtes, rij dan de Großglockner Hochalpenstrasse! Deze panoramische route loopt door de deelstaten Salzburg en Karinthië en is een echte aanrader als je houdt van mooie vergezichten, natuur en een gave rit door de bergen. 

De route van 48 kilometer brengt de meeste bezoekers via 36 bochten bij de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe waar je een prachtig uitzicht hebt op de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner die maar liefs  3798 meter hoog is. Op dit punt kun je je auto parkeren (gratis) in de overdekte parkeergarage of de parking buiten en genieten van het mooie uitzicht. Er is een visitor center, een winkeltje en er zijn verschillende wandelroutes om de omgeving verder te ontdekken. 

 

De Großglockner Hochalpenstrasse is geopend in 1935, inmiddels is er route sinds die tijd behoorlijk veranderd. Er zijn verschillende stops waar je kunt hiken, even kunt genieten van een hapje of een drankje of waar je kids zich even kunnen uitleven in een van de speeltuinen die je onderweg tegenkomt. 

Meer informatie over vindt je hier: Großglockner Hochalpenstrasse

Iets meer actie? Ga dan raften op de Saalach! Op korte afstand van Zell am See/Kaprun vind je FROST Rafting & Canyoning tours, voor ons de start voor een gave rafting tour over de Saalach. Vanuit de startlocatie wordt je, nadat je een wetsuit, helm, reddingsvest en schoenen hebt aangetrokken, met een busje maar de startlocatie gebracht. Na een briefing waarin je uitleg krijgt over wat je te wachten staat daal je af richting de rivier de Saalach. De rafting tour met FROST werd voor ons begeleid door Patrick, een Nederlandssprekende begeleider die ons vol enthousiasme en plezier over de rivier heeft geloodst. 

Wij hadden gekozen voor de White Water Rafting,  een tocht van ongeveer 12 kilometer, geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar (afhankelijk van het waterniveau en de omstandigheden). Wij hebben deze tour samen met onze 11-jarige zoon gedaan en WAUW, hij vond het geweldig! Veel actie, hoge golven en versnellingen, allemaal goed te doen door de duidelijke instructies die we onderweg kregen van Patrick. Onderweg maak je meermaals een stop om even een spong in de rivier te maken of bijvoorbeeld een stukje door het water te zwemmen/ drijven. Tijdens de tocht worden er foto’s en video’s gemaakt door de organisatie met een GoPro, aan het einde kun je die kopen voor 20 euro (Prijs augustus 2021). Een leuke herinnering aan een toffe dag! 

 

FROST biedt ook Family Rafting aan, waarbij je onder kalmere omstandigheden een stuk van de Saalach zal bevaren.  Aangezien deze tocht een stuk rustiger is, is deze ook geschikt voor iets jongere kinderen. Liever een raft voor alleen je eigen gezelschap? Kies dan voor VIP rafting zodat je een boot + gids exclusief voor je eigen groep hebt.  

Naast raften kun je via FROST ook canyoning ervaren, ook super leuk! Wij hebben dit vorig jaar in de omgeving Gerlos gedaan en dit is ook echt een aanrader. Hoe dan ook, genoeg te beleven mocht je wat meer actie zoeken en lekker de natuur in willen. 

Meer informatie vind je hier: FROST Rafting & Canyoning

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

ā¬‡ļøLaat hieronder een reactie achterā¬‡ļø


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.