Beklim de mooie Krimmler waterval!

Gepubliceerd op 13 augustus 2020 om 21:30

Een echte aanrader om te bezoeken tijdens je reis naar Oostenrijk is de Krimmler Wasserfälle. Deze waterval is met een totale hoogte van 380 meter de hoogste gefaseerde waterval van Europa. De waterval ligt vlak bij het dorp Krimml in Oostenrijk in het nationale park Hohe Tauern. Een prachtig gebied wat, ook zonder een bezoek aan de waterval, zeker een bezoek waard is!

Je vindt de Krimmler waterval in het Nationaal Park Hohe Tauern. Dit ligt op de grens van Tirol en Salzburgerland. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn de watervallen de grootste van Centraal-Europa én de op vijf na hoogste van de wereld. Om bij de waterval te komen zal je dus eerst toegang moeten krijgen tot het Nationaal Park Hohe Tauern, met de auto betaal je hier voor een dagkaart 10 euro (prijspeil juli 2020). 

Vervolgens rijdt je door de mooie natuur in dit park richting de waterval. Wij hebben onze auto geparkeerd op en van de vier parkeerplaatsen in het dorpje Krimml, P4. Deze parking ligt het meest gunstig ten opzichte van de toegang tot de watervallen. Om bij het pad te komen welke je bij de waterval brengt dien je nog een entrance fee te betalen. Deze betaal je op weg naar de waterval bij een klein kantoortje wat je onderweg tegenkomt (dit wordt ook aangegeven). Voor volwassenen betaal je 4 euro per persoon en voor kinderen (6 t/m 15 jaar) 1 euro per persoon. Dit geld wordt onder andere gebruikt voor onderhoud van het pad en van de publieke faciliteiten en het natuurbehoud in het gebied. 

Beklim de Krimmler waterval - Via een kronkelend wandelpad kun je langs de waterval omhoog klimmen. Het pad heeft een lengte van 4.15 kilometer en een hoogteverschil van maar liefs 431 meter. Via de verschillende platforms, die prachtig uitzicht geven op de verschillende lagen van de waterval, en mooie uitkijkpunten klim je langzaam een weg naar boven. 

Voor deze klim is wel een redelijke conditie vereist. Je hoeft echt niet topfit te zijn en de route is ook goed te doen met (kleinere) kinderen, maar het is wel een behoorlijke klim! 

Wij zijn uiteindelijk geklommen tot het Scönangerl Guesthouse waar ook een heerlijk terras was voor een welverdiend drankje, hapje of ijsje. Vanuit dit punt heb je ook mooi uitzicht op de hoogste laag van de waterval waar het water over een hoogte van 140 meter naar beneden komt donderen. Voor ons was dit het punt waar we gestopt zijn met de klim, en na uitgerust te hebben we zijn afgedaald over het pad. Je kunt hier dus ook verder klimmen naar het de top van de hoogste waterval door het pad verder te blijven volgen! Hoe dan ook een hele toffe ervaring en een mooie route door een ontzettend mooi gebied! Meer weten? Kijk dan HIER

Heb je vragen over deze bestemming of zelf leuke aanraders?
Laat hieronder een reactie achter!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.