De indrukwekkende bergen, prachtige meren en gezellige dorpjes en steden maken Oostenrijk een hele mooie bestemming. Geniet in de zomer van de velen wandelpaden en bewonder het uitzicht op de bergtoppen. Ontdek mooie steden zoals Wenen, Salzburg en Innsbruck! Of bezoek Oostenrijk in de winter en ga skieen, snowboarden of après-skieen in een van de velen skigebieden die dit mooie land rijk is. 

3x leuke activiteiten bij Zell am See/Kaprun

Op zoek naar leuke excursies in de buurt van Zell am See/Kaprun? De regio heeft ontzettend veel vertier te bieden waardoor je je zeker niet hoeft te vervelen tijdens je verblijf hier! Tijdens ons laatste bezoek hebben we ook weer ontzettend veel gezien en gedaan waaronder deze 3 gave uitjes💦🚗🌲

Lees meer »

Zomervertier in Zell am See

Zell am See is een dorp gelegen aan de Zeller See. In de winter is dit een geliefd wintersportdorp maar ook in de zomer is Zell am See zeker een bezoek waard. Benieuwd wat Zell am See allemaal te bieden heeft? Lees dan hieronder verder⤵️

Lees meer »

Beklim de mooie Krimmler waterval!

Een echte aanrader om te bezoeken tijdens je reis naar Oostenrijk is de Krimmler Wasserfälle. Deze waterval is met een totale hoogte van 380 meter de hoogste gefaseerde waterval van Europa. De waterval ligt vlak bij het dorp Krimml in Oostenrijk in het nationale park Hohe Tauern. Een prachtig gebied wat, ook zonder een bezoek aan de waterval, zeker een bezoek waard is!

Lees meer »

Tips en aanraders voor een reis naar Oostenrijk:

 

  • Taal: Duits

 

  • Munteenheid: Euro

 

  • Prijsniveau: De prijzen in Oostenrijk zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

 

  • Voltage: 230 volt

 

  • Tijdsverschil: Er is in Oostenrijk geen tijdsverschil ten opzichte van Nederland

 

  • Beste reistijd: Afhankelijk van het doel van je reis kun je in Oostenrijk het hele jaar door goed terecht. Voor ieder seizoen is er wel een geschikte bestemming te vinden. In de zomer kun je volop genieten van de mooie natuur een is het een ideale bestemming om te wandelen en fietsen. In de winter is Oostenrijk een populaire wintersport bestemming. Daarnaast kun je ook het hele jaar door goed terecht in de mooie hoofdstad Wenen of steden als Salzburg en Innsbruck. 

 

  • Autorijden in Oostenrijk: Ga je met de auto naar Oostenrijk dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste om niet te vergeten is je autobahnvignet. Deze koop je makkelijk voor vertrek online of bij de ANWB, onderweg zijn ze ook te koop bij diverse Duitse tankstations of geselecteerde garages. Ook kunnen veiligheidsvesten, een gevarendriehoek en een verbanddoos dingen zijn die in de auto aanwezig moeten zijn. Reis je in de winter dan zijn winterbanden verplicht als je rijdt in winterse omstandigheden. In bergachtige gebieden waar het flink kan sneeuwen kan er met een bord aangegeven worden dat er met winterse omstandigheden sneeuwkettingen nodig zijn.