Dagje uit - De Spelerij in Dieren

Gepubliceerd op 7 augustus 2021 om 13:52

Een leuke aanrader voor een dagje weg met kinderen is een bezoek aan De Spelerij in Dieren! Deze plek is ideaal voor kinderen die houden van een dag vol vertier en plezier. Naast een grote speeltuin kun je hier ook je creativiteit de vrije loop laten door je eigen kunstwerken te maken in de Uitvinderij! En voor een lekkere snack tussendoor kun je je eigen broodjes bakken of zelf popcorn maken. Een echt DOE-dag dus! 

Als je aankomt in de bosrijke omgeving rondom Dieren herken je de ingang van De Spelerij al snel. De leuke kleurrijke kunstwerken bij de ingang brengen je naar de entree van deze leuke speeltuin. Al is speeltuin niet echt het goede woord, de spelerij is een plek waar je naast spelen ook volop kunt ontdekken en creëren. Je kunt  kiezen voor entree tot alleen de speeltuin maar je kunt ook voor een combinatie ticket voor de speeltuin + de uitvinderij, wat ik persoonlijk zeker zou aanraden!

Wil je zelf broodjes bakken of popcorn bakken, dit is mogelijk tegen een toeslag. Geef dit dan gelijk aan bij de entree. Het is namelijk alleen mogelijk dit in de ochtend aan te melden, zodat ze dit op tijd voor je kunnen voorbereiden. 

De Spelerij is qua oppervlakte niet super groot, maar groot genoeg om je een dag goed te vermaken. Het is het leukst voor kinderen vanaf 4 jaar oud tot ongeveer 12 jaar oud. In de speeltuin heb je onder andere glijbanen, tonnen waar je in kunt rennen, een soort kabelbaan en een graafmachine. Je kunt blokken bouwen, met een skelter een parcours rijden of met de bootjes het water op (een extra setje schone kleding en eventueel een zwembroek zijn dan ook geen overbodige luxe). 

 

Voor de ouders is er een restaurant met terras voor een hapje op drankje. De prijzen voor drankjes zijn gemiddeld en de prijzen voor het eten is relatief laag. Ook zijn er picknick bankjes in De Spelerij waar je kunt zitten.

De Uitvinderij is een apart deel van De Spelerij en kan (op dit moment) alleen in 3 tijdssloten van +- 2 uur geboekt worden. Je kunt je aanmelden voor De Uitvinderij vanaf 4 jaar (tot 100 jaar) waar je met hout, piepschuim, verf en papier gaat werken. Zijn je kinderen wat ouder dan kun je ze aanmelden voor De Uitvinderij metaal vanaf 10 jaar (tot 100 jaar), daar gaan ze dan metaal bewerken (buigen, knippen, lassen etc). Beide zijn onder toezicht en begeleiding van medewerkers van De Spelerij. Wil je als ouder mee zorg dan dat je ook voor jezelf een kaartje boekt inclusief Uitvinderij, zodat je samen gezellig aan de slag kunt om de mooiste dingen te maken. 

Parkeren is gratis en er is ruime gelegenheid direct voor De Spelerij. Vergeet niet om ook je entreetickets vooraf online te reserveren op de www.spelerij.nl. Vanwege de beperking op het aantal bezoekers is het op dit moment nog niet mogelijk om ter plaatse tickets te kopen. 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

⬇️Laat hieronder een reactie achter⬇️


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.