Texel - Slapen in de duinen en actie op het water!

Gepubliceerd op 27 juni 2022 om 12:24

Meer dan 10 jaar geleden waren we voor het laatst op Texel. Hoog tijd om dit mooie eiland dus weer eens te bezoeken. Ons verblijf voor deze midweek weg ligt in de duinen bij De Koog. Gelukkig werkt het weer goed mee en hebben we prachtig weer. Benieuwd naar leuke tips en aanraders voor jouw reis naar Texel, lees hieronder dan verder:

Op weg naar Texel stappen we in Den Helder op de boot. De tickets heb ik online gekocht vlak voordat we aankwamen in Den Helder om zo direct door te kunnen rijden bij aankomst. Je rijdt met kentekenherkenning langs de slagboom en bent klaar voor de oversteek. Tickets kun je bestellen op: www.teso.nl . Je kiest voor je vertrekdag en betaald de kosten voor een retour. Een tijd kiezen is niet nodig, zodra je aankomt kun je mee met de eerst beschikbare ferry. Vertrek op vrijdag, zaterdag, zondag of maandag is 37 euro (prijs mei 2022) en is duurder dan een ticket voor de andere dagen, namelijk 25 euro. Dit zijn retourprijzen voor een overtocht met een personenauto. 

Na aankomst gaan we op weg naar De Koog, een rit van iets meer dan 20 minuten. De Koog heeft een gezellig centrum met genoeg winkeltjes, restaurants en andere faciliteiten om je tijdens je verblijf prima te vermaken. We verblijven hier in de Buteriggel, dit is een complex in de duinen en op korte loopafstand van het gezellige centrum. 

De Buteriggel heeft verschillende units waar je met 2 tot 4 personen kunt overnachten. Beneden een gezellige woonkamer met volledig uitgeruste keuken en boven 2 slaapkamers. Waarvan een met prachtig uitzicht op zee. De badkamer is ruim en heeft een bad met whirlpool en een douche met stoomfunctie.  Buiten is een privé terras met tuinmeubels zodat je ook buiten lekker kunt genieten van het mooie uitzicht. Verder is er een opslag met o.a. een wasmachine en droger. 

Op Texel is Ecomare een leuk uitje als je meer wilt weten over de zeehonden, vogels en andere dieren die je op en rondom Texel kunt vinden. Er zijn binnen interessante tentoonstellingen voor jong en oud en buiten is een mooi Duinpark waar je kunt wandelen. In het Duinpark is ook een leuke kinderafdeling uitgezet van 1,5 km waar je onderweg leuke speeltoestellen tegen komt. Meer dan genoeg te doen om je een paar uur goed te vermaken! 

Een andere leuke aanrader is een bezoek aan het dorpje Oude Schild. Je hebt hier een mooie haven met gezellige restaurants en viswinkels.

Je kunt hier ook verschillende rondvaarten boeken die je onderweg de zeehondjes laten zien die rondom Texel te vinden zijn of waar je meer te weten kunt komen over bijvoorbeeld het garnalenvissen. Er zijn ook educatieve vistochten die je meer vertellen over het leven in de Waddenzee. Heel leuk en leerzaam! 

Op zoek naar iets meer actie! Ga dan op pad met de Bruuzer! Dit is een snelle powerboat die je (op gepaste afstand) de zeehondjes laat zien bij de Razende Bol, een zandplaat waar de zeehondjes, vaak in grote getalen, liggen te luieren. Onderweg wordt er wat vertelt over het gebied waar je langs vaart.

Het meest spectaculaire van deze wad-experience is het tempo waarop je met de boot over het water raast. Met mooie sprongetjes over de golven en scherpe bochten moet je wel een beetje lef hebben om met deze excursie mee te gaan, maar het is desondanks een excursie die geschikt.is voor jong en oud. Laat je verrassen en je zult zien dat dit een ervaring is die je niet snel vergeet! 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

⬇️Laat hieronder een reactie achter⬇️


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.