Ontdek de natuur rondom Arnhem - Landgoed Mariëndaal

Gepubliceerd op 17 juni 2020 om 12:07

Woon je in de buurt van Arnhem en ben je op zoek naar een mooi wandelgebied? Bezoek dan eens Landgoed Mariëndaal. Je vindt dit gebied tussen Arnhem en Oosterbeek en dit is echt een heerlijke locatie voor een wandel- of fietstocht. Vergeet hier zeker niet de Groene Bedstee te bezoeken, deze tunnelvormige beukenhaag is echt een aanrader om zelf te gaan bekijken! 

Wandel- en fietsroutes - Er is op dit landgoed een gemarkeerde wandelroute van ongeveer 3 kilometer en ook is er voor mindervalide en kinderen een aangepaste route van 1,5 kilometer. Het hoogte punt van Mariëndaal ligt op 75 meter boven het NAP. Vanaf dit punt heb je een mooi uitzicht over het landgoed! Er zijn ook wandel- en fietsroutes beschikbaar in de nabijgelegen landgoederen, Warnsborn, Boschveld, Lichtenbeek en Den Brink. Wil je dus langer wandelen of een mooie fietstocht maken dan is het ook goed mogelijk routes te combineren waardoor je jezelf extra kunt uitdagen en meer kunt ontdekken van deze mooie omgeving! 

De Groene Bedstee - Deze mooie grote beukenhaag van maar liefst 300 meter lang is ongeveer 155 jaar oud en gebouwd rondom 1865. Toen Landgoed Mariëndaal rond die tijd bewoond werd wilde de welvarende dames graag kunnen wandelen zonder 'bekeken' te worden. Ook was de overdekte bedstee een ideale manier om de natuur in te gaan en toch zo min mogelijk te verkleuren door de zon. Halverwege de haag staat bij een kruising een bankje met een lindeboom, die staat symbool voor de liefde. De haag staat er tot op heden nog steeds, mooi onderhouden, op de grond van dit mooie landgoed. 

Wat is er nog meer te zien/beleven op Landgoed Mariëndaal? - Naast de indrukwekkende natuur vindt je hier Landhuis Mariëndaal en ook staan er op het landgoed onder andere wat oude huisjes en boerderijen.

Verder heb je hier de Christuskoepel, deze zevenhoekige kapel is gebouwd in 1939. In de kapel staan een aantal mooie beelden en ook vindt je hier op de vloer van de kapel gedeeltes van oude grafzerken uit de 15e eeuw. Deze komen uit het vroegere klooster Mariëndaal welke daarna in 1967 in de kapel zijn geplaatst. Door regelmatig vandalisme na de oorlog is de toegang tot de kapel helaas afgesloten, hierdoor kun je deze alleen van buitenaf bekijken.  

Er is hier dus zeker meer dan genoeg te zien en te doen en het is een heerlijke plek voor jong en oud om er even 'op uit' te gaan! 

Heb je vragen over deze bestemming of zelf leuke aanraders?
Laat hieronder een reactie achter!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.