Relaxen op de Hoge Veluwe

Gepubliceerd op 27 juni 2020 om 15:29

Ontdek Nationaal Park de Hoge Veluwe en geniet van 5.500 hectare prachtige natuur, mooie musea en velen activiteiten. 

Spring op een van de bekende witte fietsen of maak gebruik van de aanwezig wandelroutes voor een dagje helemaal terug naar de natuur. Het landschap in het park is erg mooi en gevarieerd en ook zijn er veel wilde dieren die je hier kunt spotten! 

Wat is er te zien en te doen?

 

De Hoge Veluwe staat vooral bekend om haar mooie en gevarieerde natuur. Haar mooie bossen, die afgewisseld worden door grasvlaktes, heidevelden en zandvlaktes. Je vindt in het park ook veel verschillende diersoorten. Voor degene die graag dieren willen zien, de populairste dieren om te spotten zijn het edelhert, het wild zwijn,  de moeflon (schaapsoort) en de ree. Je kunt het park met de auto bezoeken en op de daarvoor bestemde plaatsen stoppen voor een wandeling of fietstocht. Ook is het mogelijk buiten het park te parkeren en met eigen fiets of een van de aanwezige gratis fietsen het park te gaan ontdekken. En er zijn ook mooie wandelroutes die je meenemen door dit mooie park. 

 

In het midden van het park vindt je informatiebalies in het Park Paviljoen en Museonder. Deze zijn het ideale startpunt van een dagje Hoge Veluwe. Je kunt hier informatie krijgen over het Park en de activiteiten die hier worden georganiseerd. Verder hebben ze hier ook meer informatie over de natuur en het wild die in het park te zien zijn. 

Bezoek het Kröller Möller museum of neem een kijkje in het Museonder!

 

Het Kröller Möller museum vindt je ook op De Hoge Veluwe. Om het museum te bezoeken is altijd een geldig entreebewijs voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe nodig. Verder moet je van te voren een ticket kopen met je gewenste tijdvak waarop je museum wilt bezoeken. Dit kan via de website van het Kröller-Müller Museum. In het Kröller-Müller Museum vindt je de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Andere stukken die je hier kunt bekijken zijn deze van bijvoorbeeld Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Ook is er afwisseling door middel van verschillende tijdelijke tentoonstellingen.

 

In het Museonder krijg je een kijkje in de wereld die zich onder de grond afspeelt. Het Museonder is het eerste ondergrondse museum ter wereld en laat je zien wat er allemaal onder de grond leeft, en wat er vroeger geleefd heeft. Terwijl je door het museum loopt wordt je via de tentoonstelling steeds dieper meegenomen de aardbodem in met als eindpunt het middelpunt van de aarde. Je bezoek aan het museonder zit inclusief bij het kaartje die je entree geeft tot Nationaal Park de Hoge Veluwe. 

Ontdek Nationaal Park de Hoge Veluwe op de fiets!

 

Je vindt op de Hoge Veluwe wel 40 kilometer aan fietspaden en het gebied leent zich dan ook uitstekend om op de fiets ontdekt te worden. Met de fiets kom je door veel mooie gebieden, zo zie je veel mooie groene natuur, rijdt je stukken door bossen en vervolgens weer langs zandvlaktes! Ook kun je je route zo plannen dat je onderweg een bezoek aan een van de musea meepakt of even rustig kunt genieten van een hapje of een drankje bij het Park Paviljoen. Er zijn fietsroutes verkrijgbaar op het park, wil je liever niet een uitgestippelde route rijden volg dan de aanwijzingen op de ANWB-paddenstoelen.

Je kunt op het park fietsen met je eigen fiets. Het is ook mogelijk gratis te gebruiken van de witte fietsen die op het park staan. Er staat op het park maar liefs 1800 fietsen welke over verschillende fietsenstallingen verdeeld zijn, in het park en bij de ingangen. Ook voor kinderen zijn er witte fietsen beschikbaar (zonder zijwieltjes) en er zijn fietsen met kinderzitjes voor of achter.

Houdt er rekening mee dat de fietsen geen slot hebben en voor iedereen beschikbaar zijn. Als je ergens op het park besluit zonder de fiets wat te ondernemen, zoals een bezoek aan het museonder, dan kun je je fiets niet 'reserveren' voor later. Je pakt dan gewoon een van de andere fietsen die bij de fietsenstalling op die locatie staan.

Wat is er te doen voor kinderen?

 

Nationaal Park de Hoge Veluwe is ook een ideaal uitje met kinderen. Naast de prachtige natuur en het interessante museonder vindt je op het park onder andere een mooie grote speeltuin. Hier staan mooie schommels en voldoende mogelijkheden om even lekker te klimmen en klauteren. De grote speeltuin vindt je naast het Park Paviljoen. Wil je de omgeving ontdekken dan zijn er voor kinderen mooie speurtochten opgezet en ook zijn er met regelmaat leuke safari's en evenementen die speciaal voor kinderen georganiseerd worden.

Heb je vragen over deze bestemming of zelf leuke aanraders?
Laat hieronder een reactie achter!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.