5x dagje uit in Arnhem

Gepubliceerd op 11 mei 2020 om 10:00

Op vakantie dichtbij huis? Ga dan eens een dagje op ontdekking in en rondom Arnhem! Er is in Arnhem ontzettend veel te doen en te beleven. Benieuwd naar een aantal leuke aanraders? Lees dan hieronder verder voor 5 leuke tips tijdens je dagje uit in Arnhem!

Burgers Zoo In deze mooie dierentuin ben je zo een hele dag zoet. Bezoek de prachtige Ocean, wandel door de Desert of waan je in de jungle in de Bush. Bezoek de tijgers in de Rimba of ga eens kijken in de Mangrove waar je tussen de vlinders wandelt en naast mooie planten en bloemen ook nog krabben en zeekoeien kunt zien! Verderop heb je de grootste Oost-Afrikaanse vlakte van Nederland, de Safari, waar je giraffen, neushoorns en onder andere zebra's kunt spotten. Tijdens je wandeling door het park kom je nog velen andere dieren tegen! Ook zijn er leuke speeltuinen (binnen en buiten) en verschillende restaurants en eet- en drinkgelegenheden. Een ideale plek voor een gezellig dagje uit!

Park Sonsbeek - Wandel door het bekendste park van Arnhem en geniet van de mooie natuur en de rust middenin de stad. Op een paar minuten lopen van Arnhem Centraal sta je al in het park en kun je genieten van het uitzicht over Arnhem op uitkijktoren De Belvédère. Bewonder de mooie bloemen en planten in de Steile Tuin of wandel langs óf over de waterval! Sonsbeek is de ideale plek om even lekker tot rust te komen. Neem een kijkje bij de Molenplaats Sonsbeek, waar de Witte Watermolen staat. Ook vind je hier het bezoekerscentrum van Natuurcentrum Arnhem waar je meer over de natuur in Arnhem te weten kan komen, verder starten hier ook mooie wandel- en fietstochten. In Park Sonsbeek vind je ook het Nederlands Watermuseum, een andere leuke aanrader. Je leert hier van alles over water! Het is een interactief museum waar je door zien, doen en beleving van alles te weten komt. Onzettend leuk en leerzaam! Behoefte aan een hapje of een drankje? Ook dan zit je goed in Park Sonsbeek. Geniet van een maaltijd met prachtig uitzicht over het park en over de stad Arnhem vanuit de Stadvilla Sonsbeek of kies voor een van de andere restaurants of café's die in of net rondom het park te vinden zijn. Genoeg te doen dus en een leuke stop tijdens de bezoek aan Arnhem! 

De historische kelders - Wat je niet ziet als je door Arnhem loopt is dat er onder de winkelstraten veel meer te vinden is dan dat je in eerste instantie zou denken. Onder de grond vind je daar eeuwenoude kelders die inmiddels (deels) gerestaureerd zijn en bezocht kunnen worden. Leer meer over de geschiedinis van Arnhem tijdens een begeleide rondleiding of neem hier eens een kijkje tijdens een van de velen activiteiten of exposities die hier met regelmaat worden georganiseerd. Meer weten? Check dan eens de website van de Historische Kelders Arnhem.

Openluchtmuseum - Een andere leuke plek waar het verleden tot leven komt is het Openluchtmuseum in Arnhem! Je vindt in het Openluchtmuseum onder andere zo'n 100 gebouwen, molens en boerderijen die zijn ingericht zoals deze er vroeger zouden hebben uitgezien. Je kunt ze van buiten én binnen bekijken en het personeel wat aanwezig is in de gebouwen houdt zich bezig met de ambachten die we door de eeuwen heen in Nederland hebben uitgeoefend. Zo wordt er gewassen, gekookt of geklust met de materialen die ze vroeger voor handen hadden. Bezoek de Zuivelfabriek uit 1879 en zie hoe kaas en boter werd geproduceerd. Neem een kijkje in de Papiermolen en leer hoe papier gemaakt wordt met behulp van de waterkracht van de molen. Of doe een wasje op de ouderwetse manier in de Wasserij. Ontzettend leuk om te zien en vaak heb je ook de mogelijkheid zelf mee te doen met een deel van de activiteiten. Ga op de foto in oude klederdracht óf rijdt rond het park in de historische tram die je op een vlotte manier van A naar B brengt. Het openluchtmuseum is een hele leuke dag uit en heeft meer dan genoeg te doen voor jong en oud!

Airborne at the Bridge - Interesse in een stukje Arnhemse historie? Bij het Airborne at the Bridge museum krijg je door middel van persoonlijke verhalen van onder andere Britse luitenant John Grayburn, Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud een beeld van wat hier heeft afgespeeld rondom de Slag om Arnhem. Zij vochten en sneuvelden in september 1944 in Arnhem. Het museum ligt bij de John Frostbrug, de brug waar de Slag om Arnhem grotendeels heeft plaatsgevonden, dit is direct in het centrum van Arnhem. Het is een mooie, indrukwekkende plek waar je inzicht krijgt in wat er hier is gebeurd en welke inpact dit heeft gehad op de mensen die hier direct bij betrokken waren. Zeker een bezoek waard! 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.