Op zoek naar Aurora in IJsland

Op zoek naar Aurora - Ga je in de wintermaanden (Oktober t/m April) naar IJsland dan staat het zien van Aurora vaak hoog op het lijstje. Toch is reizen in deze periode geen garantie dat je tijdens je verblijf Aurora gaat zien. Er komt veel geluk bij kijken, goede weersomstandigheden, de juiste locatie en de sterkte van het poollicht.

Lees meer »

Street art in Reykjavik

Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, is van zichzelf al heel kleurrijk. De huizen zijn hier in allerlei kleuren geverfd, blauw, geel, rood en ga zo maar door. Naast het toch al kleurrijke centrum vind je in Reykjavik ook een grote selectie aan prachtige street art. 

Lees meer »

Wat kost een 5-daagse roadtrip Zuid-IJsland?

IJsland heeft de reputatie erg duur te zijn. Afhankelijk van je manier van reizen en voorkeuren kun je het hier zo gek maken als je zelf wilt, van luxe diners tot bijzondere excursies zoals helikopter vluchten of met een sneeuwscooter over een gletsjer scheuren. Maar zonder deze extra's heeft IJsland ook meer dan genoeg te bieden wat zonder hoge kosten te zien en te bezoeken is en op een budget reizen is in IJsland dan ook zeker mogelijk! 

Lees meer »

5-daagse roadtrip door Zuid-IJsland

IJsland, het land van vuur een ijs, is een bestemming vol uitersten. De overweldigende natuur met uitgestrekte lavavelden, watervallen, vulkanen, gletsjers, zwarte stranden, authentieke dorpjes, geisers en warmwaterbronnen zorgt ervoor dat je hier nooit uitgekeken raakt. 

Lees meer »