Leuke tips voor je citytrip Parijs

Gepubliceerd op 23 maart 2020 om 12:00

Parijs, de stad van de liefde! Bezoek de Eiffeltoren, wandel langs de Seine of beklim de trappen naar de Sacre Coeur in de kunstenaarswijk Montmartre. Parijs is een heerlijke stad om een paar dagen door rond te struinen. Maar wat mag je nou echt niet missen tijdens je bezoek aan deze mooie stad? Benieuwd naar leuke tips? Lees dan hieronder verder:

Leuke tips voor een reis naar Parijs:

 

  • Bezoek het Centre Pompidou - Dit beroemde kunstcentrum in Parijs is van de buitenkant al een heel bijzonder gebouw. Probeer tijdens je bezoek aan Parijs ook eens een bezoek te brengen aan het Musée National d'art moderne. Deze bevindt zich in het Centre Pompidou. Het museum heeft een collectie van meer dan 50.000 moderne werken van tussen 1905 en nu. Verder vindt je hier ook een aantal verdiepingen met onder andere theater, dans, muziek en tijdelijke tentoonstellingen. Vanaf het dak van Centre Pompidou is er een prachtig uitzicht over de straten en highlights van Parijs. 

 

  • Beklim de Eiffeltoren - Een van de must do's in Parijs is toch wel het beklimmen van de Eiffeltoren. Je kunt in de Eiffeltoren per lift omhoog óf je kunt ervoor kiezen met de trap naar de 2e verdieping te gaan en dan het laatste stukje de lift te nemen (de kaartjes voor deze laatste optie zijn te koop bij de kassa aan de zuidtoren 'Le Pillier Sud’). Als je besluit met de trap te gaan houdt er dan rekening mee dat het 330 traptreden zijn tot de 1e verdieping en dan nog eens 340 treden naar de 2e verdieping, van de 2e verdieping tot aan de top ga je met de lift. Kaartjes kun je, zeker als je met de lift gaat het beste vooraf bestellen. Je kunt dan kiezen om tot de 2e verdieping óf tot de top te gaan en er is dus de keuze voor de lift of een combinatie voor trap én lift. Hoe dan ook, zeker de moeite waard. De Eiffeltoren zelf is een prachtig monument om eens van dichtbij te bekijken en het uitzicht over de stad is geweldig!

 

  • Geniet in de zomer van Paris Plage - Relaxt een dagje aan de Seine bij dit mooie stadsstrand in Parijs. Alhoewel ze inmiddels geen echt zand meer storten zorgt Paris Plage er in de zomer voor dat je echt een dagje ontspannen middenin het centrum van Parijs. Geniet van een drankje in een van de hangmatten óf ontspan met de muziek van een van de velen muzikanten die hier optreden. 

 

  • Neem een kijktje in de Sainte-Chapelle - Deze mooie kapel ligt op het Île de la Cité in Parijs. Het ligt in het 1e arrondissement van Parijs vlakbij de Notre Dame. De Sainte-Chapelle werd gebouwd door koning Lodewijk IX in de 13e eeuw en is vooral een aanrader vanwege haar prachtige kleurrijke glas in loodramen.

 

  • Ga naar het Père Lachaise Cemetery - Wandel over de grootste begraafplaats van Parijs. Een indrukwekkend tocht langs de meer dan 70.000 tombes waar ook veel bekende graven te vinden zijn van onder andere Jim Morrison en Chopin. Wil je meer te weten komen over deze bijzondere begraafplaats? Boek dan een georganiseerde wandeltour en kom alles te weten over de verhalen en legendes die samen komen op deze plek.  

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.