Disneyland Parijs - De 6 leukste tips voor een magisch verblijf!

Gepubliceerd op 2 maart 2020 om 12:00

Disneyland Parijs - Dé plek waar magie tot leven komt. In Disneyland Parijs wordt je meegevoerd in een wereld vol gave belevenissen. Geniet van de velen attracties die je zal vinden in het Disneyland Park én de Walt Disney Studios, ga naar een van de prachtige shows of bezoek de mooie parades die hier meermaals per dag te zien zijn. Benieuwd naar leuke tips voor je bezoek aan Disneyland Parijs? Lees dan snel verder:

De 6 leukste tips en aanraders voor een reis naar Disneyland Parijs:

 

  1. Download de Disneyland Parijs app - Deze super handige app zorgt ervoor dat je het maximale uit je bezoek aan Disneyland Parijs kan halen. Je vindt in de app interactieve plattegronden, actuele wachttijden en onder andere de openingstijden van de parken. Ook staan hier sluitingen van attracties en restaurants in vermeld. Doordat je in de app kunt zien waar de wachttijden het laagst zijn kun je op die manier je route door de parken plannen. Een echte aanrader die eigenlijk onmisbaar is tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs.
  2. Reserveer vooraf een plek in je favoriete restaurant - Disneyland Parijs heeft een ruime keuze aan mooie restaurants. Wil je zeker zijn van een plek zorg dan dan je vooraf je plaatsen reserveert. Dit is niet mogelijk bij ieder restaurant, bij sommige zal je op de dag zelf in de rij moeten staan totdat er een plaats beschikbaar is. Via deze link https://www.disneylandparis.com/nl-nl/restaurants/ kun je zien welke restaurants de mogelijkheid hebben alvast een plaats vast te leggen. Tip! Chez Remie (restaurant in thema ratatouille) en het restaurant bij de attractie Pirates of the Caribbean zijn echte aanraders qua entourage. Eten in een mooie omgeving die super is voor volwassenen én kinderen.
  3. Kies je favoriete seizoen - In Disneyland Parijs zijn er gedurende het jaar verschillende thema's die de hoofdtoon voeren in het park. Zo heb je natuurlijk Disney's betoverende kerstfeest, een van de meest populaire periodes om Disney te bezoeken. Maar ook de Legends of the Force (Star Wars). Frozen Celebration, het Marvel Superhelden seizoen, The Lion King & Jungle Festival en het Disney's Halloween festival zijn mooie periodes om het park te bezoeken. Kies het seizoen van je favoriete thema ervaar hoe Disney haar parken omtovert en je meeneemt in het, op dat moment, aanwezige thema/seizoen.
  4. Bezoek een van de mooie events in Disneyland Parijs - Disneyland Parijs is iedere dag van het jaar een geweldige plek maar naast alles wat de parken te bieden hebben heb je in Disneyland Parijs een aantal keer per jaar speciale events die zeker een bezoek waard zijn. Zo is er bijvoorbeeld Electroland, een dance event waarbij 's werelds beste DJ's naar het park komen voor een weekend vol muziek en entertainment. De Disneyland Paris Run is een ander gaaf event wat jaarlijks terugkeert in Disneyland Parijs. De run is beschikbaar in verschillende afstanden en brengt je door de Disney parken, terwijl je wordt aangemoedigd door het publiek en de Disney figuren, naar de finish. Een leuk, sportief event voor het hele gezin. Daarnaast heeft Disneyland Parijs ook haar Pride festival, een festival waar diversiteit wordt gevierd in een vrolijk en kleurrijk feest welke in de avond plaatsvindt in het Disneyland Park. Houdt er rekening mee dat voor speciale events vaak tickets noodzakelijk zijn die vooraf gekocht kunnen worden. Wees op tijd omdat het snel kan gaan en toegang zonder een ticket helaas niet mogelijk is.
  5. Maak je verblijf extra magisch! - Je kunt je verblijf in Disneyland Parijs extra magisch maken door een van de leuke extra's die je vooraf of ter plaatse kunt regelen. Zo heb je de mogelijkheid te ontbijten met Disney figuren, kun je vooraf een leuke verjaardagstaart regelen als je iets te vieren hebt. Ook is het mogelijk om in de kerstperiode je kamer in kerstsfeer te laten versieren (bij geselecteerde Disney hotels op basis van beschikbaarheid). Dit laatste is ook echt een aanrader. De kamer wordt versierd met een mooie kerstboom en andere decoraties. Ook vind je in de kamer een leuke attentie voor degene die op de kamer verblijven.
  6. Maak gebruik van de Fast Pass en Single Rider mogelijkheden - Helaas is deze optie niet meer beschikbaar. In Disneyland Parijs was het door middel van de Fast Pass mogelijk tot een deel van de attracties versneld toegang te krijgen. Je kon bij sommige attracties een 'gratis' Fast Pass krijgen, een kaartje waarop een tijd komt te staan waarop je terug komt bij de attractie en in de Fast Pass rij mag aansluiten. Tegenwoordig heeft Disneyland Parijs een nieuw concept namelijk Premium Acces, hierbij kun je voor een toeslag sneller toegang krijgen tot een geselecteerd aantal attracties. De prijs voor Premium Acces varieert (op dit moment 9-2021) tussen de 8 euro en 15 euro per persoon, dit geeft je dan de mogelijkheid 1x een attractie naar keuze versnelt te gebruiken. Wil je alleen een attractie in óf is de reguliere rij ontzettend lang? Maar dan eens gebruik van de Single Rider rij (bij een aantal attracties mogelijk). Deze rij is ervoor om lege plekjes op te vullen waardoor je vaak een stuk sneller aan de beurt bent. Je zit dan niet naast iemand die je kent maar het zorgt er wel voor dat je je tijd in Disneyland optimaal kan benutten.

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.