Carcassonne en Mirepoix - Occitanië

Gepubliceerd op 11 april 2023 om 10:27

In het zuiden van de regio Occitanië vind je de mooie plaatsen Carcassonne en Mirepoix. Beide plaatsen hebben hun eigen charme. De imposante stadsmuren van Carcassonne laten zien hoe deze vestingsstad zich vroeger heeft verdedigd tegen vijanden van buitenaf. Mirepoix is een stuk kleiner, een heerlijke plek met kleurrijke huisjes. Een leuke stop voor je reis door zuid-Frankrijk.

Carcassonne is een Middeleeuwse stad met een rijke historie. Wandel door de smalle straatjes of kies voor een rondleiding om meer te leren over de geschiedenis van deze mooie plaats. In de zomers kan het wel erg heet en druk zijn. Een bezoek vroeg in de ochtend of einde van de middag is dan aan te raden. 

Wij hebben overnacht in het Ibis Syles Carcassonne. Een prima plek voor een paar nachten. Je kunt vanuit het hotel lopend naar het historische centrum van Carcassonne. 

Op zoek naar een ander leuk hotel? Op loopafstand van het oude centrum van Carcassonne staat hotel Le Pont Vieux. Een mooi hotel met gezellige binnentuin. 

Na Carcassonne zijn we verder doorgereden naar het zuiden voor een bezoek naar Mirepoix. 

In Mirepoix hebben ze een overdekte gallerij met winkeltjes. In de zomers is er een siesta in de middag voor winkeltjes maar de restaurants blijven open. De markt is op maandag. 

Dit mooie vestigingsstadje is niet heel groot, maar haar mooie plein met de kleurrijke vakwerkhuisjes, de kathedraal en de gezellige sfeer maakt dat Mirepoix zeker een bezoek waard is. 

In Mirepoix staat hotel Les Minotiers. Een goede accommodatie met ruime kamers. Het hotel heeft ook familiekamers en ligt in het centrum. 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

⬇️Laat hieronder een reactie achter⬇️


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.