Frankrijk is een hele veelzijdige bestemming. Prachtige steden, mooie stranden en veel mooie natuur. Een bestemming waar voor elk seizoen wel een geschikte plek te vinden is! 

Carcassonne en Mirepoix - Occitanië

In het zuiden van de regio Occitanië vind je de mooie plaatsen Carcassonne en Mirepoix. Beide plaatsen hebben hun eigen charme. De imposante stadsmuren van Carcassonne laten zien hoe deze vestingsstad zich vroeger heeft verdedigd tegen vijanden van buitenaf. Mirepoix is een stuk kleiner, een heerlijke plek met kleurrijke huisjes. Een leuke stop voor je reis door zuid-Frankrijk.

Lees meer »

Bezoek het indrukwekkende Rocamadour

Rocamadour is, na Lourdes, de meest bezochte bedevaartsplaats in Frankrijk. De stad bestaat uit 4 lagen. Bovenaan vind je het kasteel, de laag daaronder het heiligdom met de 7 kapellen en kerken. De laag daaronder vind je de winkelstraat. Helemaal onderaan is de vallei met de rivier. 

Lees meer »

Disneyland Parijs - De 6 leukste tips voor een magisch verblijf!

Disneyland Parijs - Dé plek waar magie tot leven komt. In Disneyland Parijs wordt je meegevoerd in een wereld vol gave belevenissen. Geniet van de velen attracties die je zal vinden in het Disneyland Park én de Walt Disney Studios, ga naar een van de prachtige shows of bezoek de mooie parades die hier meermaals per dag te zien zijn. Benieuwd naar leuke tips voor je bezoek aan Disneyland Parijs? Lees dan snel verder:

Lees meer »

Leuke tips voor je citytrip Parijs

Parijs, de stad van de liefde! Bezoek de Eiffeltoren, wandel langs de Seine of beklim de trappen naar de Sacre Coeur in de kunstenaarswijk Montmartre. Parijs is een heerlijke stad om een paar dagen door rond te struinen. Maar wat mag je nou echt niet missen tijdens je bezoek aan deze mooie stad? Benieuwd naar leuke tips? Lees dan hieronder verder:

Lees meer »

Tips voor overnachten bij Disneyland Parijs

Overnachten in thema in een van de Disney hotels? Of liever in een bungalow op de Davy Crocket Ranch óf in een van de huisjes van Villages Nature Paris? Daarnaast zijn er ook een aantal mooie hotels vlakbij Disneyland Parijs, de partner hotels. Liever een eenvoudigere accommodatie of een verblijf waarbij Disneyland goed kan combineren met Parijs? Het kan allemaal, en er is voor ieders wensen en budget wel iets te vinden. Ben je benieuwd naar leuke tips voor een verblijf op of rondom Disneyland Parijs? Lees dan verder:

Lees meer »

Tips en aanraders voor een reis naar Frankrijk:

 

  • Taal: Frans

 

  • Munteenheid: Euro

 

  • Prijsniveau: De prijzen in Frankrijk zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

 

  • Voltage: 230 volt

 

  • Tijdsverschil: Er is in Duitsland geen tijdsverschil ten opzichte van Nederland

 

  • Beste reistijd: Afhankelijk van het doel van je reis kun je in Frankrijk het hele jaar door goed terecht. Voor ieder seizoen is er wel een geschikte bestemming te vinden. 

 

  • Autorijden in Frankrijk: Ga je met de auto naar Frankrijk dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het verplicht om een alcoholtest mee te nemen in je auto. Ook is het meenemen van veiligheidsvesten en een gevarendriehoek verplicht. Een brandblusser en verbanddoos zijn voor Frankrijk niet verplicht. In Frankrijk zijn er ook gebieden waar een mileustickers voor nodig is. Kijk voorafgaand aan je reis goed na of dit voor jouw bestemming ook van toepassing is.