Frankrijk is een hele veelzijdige bestemming. Prachtige steden, mooie stranden en veel mooie natuur. Een bestemming waar voor elk seizoen wel een geschikte plek te vinden is! Beleef de magie in Disneyland Parijs, vier kerst in steden zoals Strasbourgh of ga surfen aan de Atlantische kust. Dit en nog zoveel meer vind je in Frankrijk!

Disneyland Parijs - De 6 leukste tips voor een magisch verblijf!

Disneyland Parijs - Dé plek waar magie tot leven komt. In Disneyland Parijs wordt je meegevoerd in een wereld vol gave belevenissen. Geniet van de velen attracties die je zal vinden in het Disneyland Park én de Walt Disney Studios, ga naar een van de prachtige shows of bezoek de mooie parades die hier meermaals per dag te zien zijn. Benieuwd naar leuke tips voor je bezoek aan Disneyland Parijs? Lees dan snel verder:

Lees meer »

Leuke tips voor je citytrip Parijs

Parijs, de stad van de liefde! Bezoek de Eiffeltoren, wandel langs de Seine of beklim de trappen naar de Sacre Coeur in de kunstenaarswijk Montmartre. Parijs is een heerlijke stad om een paar dagen door rond te struinen. Maar wat mag je nou echt niet missen tijdens je bezoek aan deze mooie stad? Benieuwd naar leuke tips? Lees dan hieronder verder:

Lees meer »

Tips voor overnachten bij Disneyland Parijs

Overnachten in thema in een van de Disney hotels? Of liever in een bungalow op de Davy Crocket Ranch óf in een van de huisjes van Villages Nature Paris? Daarnaast zijn er ook een aantal mooie hotels vlakbij Disneyland Parijs, de partner hotels. Liever een eenvoudigere accommodatie of een verblijf waarbij Disneyland goed kan combineren met Parijs? Het kan allemaal, en er is voor ieders wensen en budget wel iets te vinden. Ben je benieuwd naar leuke tips voor een verblijf op of rondom Disneyland Parijs? Lees dan verder:

Lees meer »

Tips en aanraders voor een reis naar Frankrijk:

 

  • Taal: Frans

 

  • Munteenheid: Euro

 

  • Prijsniveau: De prijzen in Frankrijk zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

 

  • Voltage: 230 volt

 

  • Tijdsverschil: Er is in Duitsland geen tijdsverschil ten opzichte van Nederland

 

  • Beste reistijd: Afhankelijk van het doel van je reis kun je in Frankrijk het hele jaar door goed terecht. Voor ieder seizoen is er wel een geschikte bestemming te vinden. 

 

  • Autorijden in Frankrijk: Ga je met de auto naar Frankrijk dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het verplicht om een alcoholtest mee te nemen in je auto. Ook is het meenemen van veiligheidsvesten en een gevarendriehoek verplicht. Een brandblusser en verbanddoos zijn voor Frankrijk niet verplicht. In Frankrijk zijn er ook gebieden waar een mileustickers voor nodig is. Kijk voorafgaand aan je reis goed na of dit voor jouw bestemming ook van toepassing is.