Een weekend in Heidelberg- 5 leuke aanraders!

Gepubliceerd op 1 augustus 2020 om 14:18

Heidelberg, gelegen aan de oevers van de Neckar, is een mooie plaats vol cultuur, geschiedenis en gezelligheid. Het ligt in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg op ongeveer 1 uur rijden ten zuiden van Frankfurt. Het is een ideale plek voor een weekendje weg óf als stop op doorreis naar Zuid-Europa.

Bezoek het mooie Schloss Heidelberg of wandel door de gezellige straatjes van het oude centrum van de stad. Benieuwd wat Heidelberg te bieden heeft? Wij hebben deze leuke plaats bezocht en 5 aanraders voor je die je zeker niet moet overslaan tijdens je bezoek! 

Wandel over de Old Bridge in Heidelberg

Deze mooie brug, die eigenlijk de Karl Theodor Bridge heet, verbindt het oude centrum van Heidelberg met Neuenheim aan de andere kant van het de rivier de Neckar. Als je vanuit het centrum van Heidelberg richting de brug loopt staat links van de Middeleeuwse poort een beeld van een aapje, de Heidelberg Bridge Monkey. Dit beeld uit 1979 is de opvolger van het originele beeld welke al in de 15e eeuw bij de brug stond. Tijdens de negenjarige oorlog van 1688 t/m 1697 is het beeld verdwenen. Het beeld staat symbool voor de gelijkheid tussen de personen die de brug overstaken. Het beeld herinnerde je eraan over je schouder te kijken om te zien waar je vandaan kwam en of je nou uit de stad Heidelberg kwam of van buitenaf, de een was niet beter dan de ander. Een wandeling over deze bijzondere brug is zeker een leuke aanrader tijdens je bezoek aan Heidelberg! 

Laat je zelf vereeuwigen door een van de getalenteerde kunstenaars in de hoofdstraat van Heidelberg

In het oude centrum van Heidelberg vind je de Hauptstraße. Deze gezellige straat heeft veel winkels, restaurants en terrasjes. Wat je hier ook tegen komt zijn verschillende kunstenaars waar je jezelf kan laten tekenen. Je kunt kiezen voor een realistische tekening of karikatuur. Een hele leuke manier om een mooie tekening van jezelf óf een ander te laten maken. Het is ook mogelijk om een portret te laten tekenen vanaf een foto. Mocht de persoon waarvan je graag een portret zou willen dus niet mee zijn op reis dan kun je op die manier alsnog een mooi kunstwerk laten maken. 

Ga met de bergbahn naar het hoogste punt van Heidelberg, de Königstuhl 

 

Een rit met de bergbahn in Heidelberg is een van de populairste attracties van de stad. De baan bestaat uit 2 delen. Het onderste deel is een moderne kabelbaan die je naar het eerste station brengt, waar ook Schloss Heidelberg is. Vanuit daar kun je overstappen op een van de oudste elektrische kabelbanen in Duitsland, die brengt je naar de top van de Königstuhl op 550 meter hoogte. Op dit hoogte punt van Heidelberg heb je een prachtig uitzicht over de stad en over de Neckar rivier. 

Tickets zijn bij de ingang te koop. Je kunt hier onder andere kiezen voor alleen het eerste traject of een rit die je via beide banen naar de top brengt. Je hebt ook tickets waar direct de toegang tot Schloss Heidelberg inclusief zit. Houdt er rekening mee dat de wachttijden voor de kabelbanen soms wel kan oplopen, zorg er dus voor dat je óf vroeg aanwezig bent óf voldoende tijd inplant voor je bezoek aan deze leuke bezienswaardigheid. 

Koop je tickets bij station Kornmarkt. Let op! Er zijn speciale familie tickets die erg interessant zijn als je met kinderen reist.

Na het kopen van de tickets kom je bij het eerste deel van de kabelbaan, deze rit brengt je naar het eerste station waar ook Schloss Heidelberg zich bevindt. 

Na je bezoek aan Schloss Heidelberg kun je verder met de volgende kabelbaan (mits je een ticket tot de top hebt gekocht, wil je dit alsnog dan kun je daar ook een ticket voor de bovenste baan los kopen)

De tweede kabelbaan breng je naar Königstuhl waar je wordt getrakteerd op een mooi uitzicht over Heidelberg.

Bezoek Schloss Heidelberg 

Als je foto’s van Heidelberg ziet is Schloss Heidelberg het eerste wat je ziet. Dit mooie slot is dan ook zeker een bezoek waard! Naast het paleis zelf, wat erg mooi is om te bezichtigen heb je hier ook mooie tuinen met bijzondere kunstwerken. Ook vind je hier het Heidelberg Fass, een enorm wijnvat uit de achttiende eeuw waar maar liefs 222.765 liter wijn in kon. Dit vat was lange tijd het grootste wijnvat ter wereld. Een andere leuke bezienswaardigheid is het Duitse Apothekers museum. Dit museum neemt je mee naar de manier waarop medicijnen in vroegere tijden werden gemaakt en gebruikt. Entree tot dit museum zit inclusief bij je entree tot Schloss Heidelberg. 

TIP: Als je een bezoek naar Heidelberg gepland hebt kijk dan eens naar de HeidelbergCard. Deze kaart is te koop voor 1, 2 of 4 dagen en geeft je naast toegang tot Schloss Heidelberg (inclusief de kabelbaan die je naar Schloss Heidelberg brengt) ook gratis toegang tot het openbaar vervoer in Heidelberg. Daarnaast krijg je korting bij meer dan 60 aangesloten partners, waaronder rondleidingen, boottochten, restaurants, winkels en musea.  

Geniet van een lekker hapje of drankje in een van de velen gezellige restaurants in Heidelberg 

 

Langs de hoofdstraat, maar ook zeker in de omliggende straten, zijn vele mogelijkheden voor een goede lunch, verfrissend drankje of lekkere maaltijd. Het aanbod en de variatie is zeer uitgebreid en er is voor elk wat wils. Een kopje koffie met een lekker stuk taart, flammkuchen, een lekker broodje hamburger of liever een goede Phad Thai? In Heidelberg heb je het allemaal! 

Heb je vragen over deze bestemming of zelf leuke aanraders?
Laat hieronder een reactie achter!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.