Op avontuur in Legoland Duitsland

Gepubliceerd op 30 juli 2020 om 01:00

Legoland, een heerlijk pretpark voor jong en oud. Na ons bezoek aan Legoland in Billund, Denemarken, vonden we het nu eens tijd om Legoland Duitsland te bezoeken. Het park ligt in Günzburg, tussen Stuttgart en München in. Een ideale locatie om op doorreis naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Italië of Kroatië een stop te maken en dit leuke park te bezoeken! 

Lees hieronder verder voor leuke tips én om  erachter te komen hoe een bezoek aan Legoland Duitsland eruit ziet met de maatregelen rondom het coronavirus⤵️

Wat is er te doen op het Legoland park? 

 

Legoland bestaat uit verschillende delen. Zo is er een Ninjago wereld, het land van de Pharao's, Miniland (waar je vele bekende plaatsen en bouwwerken in het klein kan bewonderen), Knight's Kingdom en onder andere Lego City. Elk deel is in een eigen stijl ingericht, heeft leuke attracties die bij het thema passen en winkels en restaurants die hierbij aansluiten. 

 

Legoland Duitsland is qua oppervlakte niet heel groot, alle delen van het park zijn hierdoor makkelijk bereikbaar en op korte afstand van elkaar. 

 

De attracties zijn heel veelzijdig waardoor er voor iedere leeftijd wel iets te doen is. Zo zijn er ondere andere meerdere achtbanen, een wildwaterbaan en een power builder (een robot arm die je door de lucht zwaait. Afhankelijk van jouw wensen kun je kiezen uit level 1 tot en met 5 qua intensiteit, waarvan 5 de meest heftige is). Voor de kleintjes zijn er meerdere speeltuinen, een legotreintje, bootjes en nog veel meer. Het park is dus niet enorm groot maar zeker genoeg vertier voor een dag of twee. 

Tips om te verblijven (in de buurt van) Legoland 

Er zijn in en rondom Günzburg velen mogelijkheden voor accommodaties waar je kunt verblijven. Bij Legoland zelf zit het Holiday Village met een eigen entree tot het park, ook zijn hier een aantal mooie thema hotels. Je kunt er ook voor kiezen te verblijven  in een van de partner hotels van Legoland Duitsland. Die zitten, afhankelijk van je keuze, allemaal op korte (rij)afstand van het park. 

Zelf hebben wij gekozen voor partnerhotel Kannenkeller in Lauingen op 25 minuten rijden van het Legoland Park. Een fijn hotel in het kleine, rustige plaatsje Lauingen. Het hotel heeft mooie, ruime kamers en een goed ontbijt. Het ligt in het centrum waar je wat winkeltjes en eetgelegenheden kunt vinden.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens op de website van ➡️Legoland Holidays⬅️

TIP: Ga in Lauingen zeker een keer Italiaans eten bij restaurant Roma. Heerlijk, vers eten voor een klein prijsje. Wij hebben hier met 3 personen gegeten. Voor ieder een hoofd- en nagerecht + drankjes kostte totaal 45 euro (prijspeil juli 2020).

Legoland Duitsland en de corona maatregelen

 

Uiteraard zal je op dit moment in Legoland Duitsland te maken krijgen met aanvullende maatregelen met betrekking tot Covid 19.

  1. De eerste maatregel waar je rekening mee moet houden is dat het reserveren van tickets VOORAF nodig is om toegang te krijgen tot het park. Er worden bij het park zelf geen losse tickets verkocht bij de ingang op dit moment. Vergeet ook niet daadwerkelijk een datum te reserveren voor je bezoek aan Legoland. Heb je een verblijf gezoekt in het Holiday Village of via Legoland Holidays dan zijn je tickets al vooraf gereserveerd en is verdere registratie niet nodig. 
  2. Vergeet je mondkapje niet. Als je door het park loopt is het dragen van een mondkapje niet verplicht, wel draag je deze als je in de wachtrij staat, in de attracties en als je winkeltjes binnen gaat. 
  3. Het park is goed ingericht op de nieuwe maatregelen rondom Covid 19. Dit zie je aan de markeringen die je eraan herinneren dat je afstand moet houden, bijvoorbeeld in de wachtrijen en bij de eetgelegenheden. Verder vindt je er bij een groot aantal attracties hand sanitizer die je voorafgaand het instappen eerder dient te gebruiken. De attracties etc. worden vaker schoon gemaakt en het personeel is extra getraind op de nieuwe hygiëne maatregelen. Je mag in het park gewoon nog contant betalen, wel vragen ze, indien dit kan, zoveel mogelijk contactloos te betalen. 

Aanrader! Download voorafgaand aan je bezoek de Legoland App!

 

Deze app geeft je alle informatie die je nodig hebt voor je  bezoek aan Legoland. Zo zie je hier de openingstijden van het park, is er een interactieve kaart waar je de ligging van de attracties, winkels en restaurants makkelijk op kunt vinden. 

Verder laat de app je de wachttijden van de attracties zien zodat je het maximale uit je bezoek kunt halen een geeft je inzicht in de tijden waarop de shows worden opgevoerd. Echt een hele fijne toevoeging voor je bezoek aan het park! 

De Legoland Duitsland App vind je HIER

Heb je vragen over deze bestemming of zelf leuke aanraders?
Laat hieronder een reactie achter!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.