5 tips voor kerstshoppen in Keulen

Gepubliceerd op 20 december 2019 om 12:00

In de maand december zijn ze er weer! De velen kerstmarkten in binnen- en buitenlandšŸŽ„šŸŽ…šŸ¼ Geniet van alle lekkernijen die je hier gaat vinden, de glühweinšŸ·, reibekuchenšŸ„”, pretzels šŸ„Ø en gepofte kastanjesšŸŒ°. Dit natuurlijk terwijl je onder het genot van de zangkunsten van een kerstkoor of gezellig kerstmuziekje šŸŽ¼šŸŽ¼ op de achtergrond langs de velen kraampjes wandelt. De ingrediënten voor een gezellig dagje uitšŸŽ„! Hieronder de 5 leukste tips voor je bezoek aan de kerstmarkt van Keulen!

Bezoek de kerstmarken met de Weihnachtsmärkt-Express

 

Keulen heeft velen kerstmarkten welke door de hele stad zijn verspreid. Er rijdt een speciaal kersttreintje 'Weihnachtsmärkt-Express' tussen de vier grootste markten die je op een snelle en leuke manier van plek naar plek brengt. Het treintje rijdt iedere 15 minuten en de rondrit duurt ongeveer 1 uur. Bij de stops kun je uitstappen om rustig de kerstmarkt over te lopen om vervolgens weer in te stappen en naar de volgende markt te gaan. De kosten voor volwassenen zijn 10 euro (dec 2019) en voor kinderen 5 euro (dec 2019). Kaartjes zijn direct bij het treintje te verkrijgen. Let op! Bij sneeuw en ijzel kan het zijn dat het treintje niet kan rijden, gelukkig zijn de markten ook te voet bereikbaar mocht dit het geval zijn. 

Ga naar de oudste kerstmarkt van Keulen

 

Zin om het struinen langs de kraampjes af te wisselen met iets actiefs? Op de Heumarkt vindt je Heinzels Wintermärchen, een mooie kerstmarkt welke zowel de grootste als oudste kerstmarkt van Keulen is. Deze kerstmarkt biedt naast leuke kraampjes een mooie ijsbaan waar je schaatsen kunt huren om even heerlijk een paar rondjes te maken omringt door de gezellige kerstsfeer die je hier zal ervaren . Verder heb je ook banen voor Curling, een leuke teamsport waarbij je, onder het genot van een drankje, dit leuke spel kan spelen. Wil je zeker weten dat er een baan beschikbaar is? Reserveer deze dan vooraf online via de website van deze kerstmarkt (www.heizels-wintermaerchen.de) zodat je verzekerd bent van een plek! 

Bezoek de prachtige Dom van Keulen

 

Bij een reisje naar Keulen mag een bezoek aan de Hohe Domkirche Sankt niet ontbreken. Deze kathedraal is de grootste van Duitsland en wordt in het kort ook wel de Dom van Keulen genoemd. In de hectiek die de kerstmarkten af en toe met zich mee kunnen brengen in een drukke stad als Keulen is een bezoek aan de dom een welkom rustpuntje. De architectuur van de kathedraal, haar inrichting en de mogelijkheid de toren te beklimmen maken dat de Dom zeker een bezoek waard is. Wil je vanuit de toren genieten van het mooie uitzicht over Keulen? Bij binnenkomst zijn er kaartjes te verkrijgen die toegang geven tot de toren. Prijzen hiervoor starten rond de 6 euro per persoon en zijn terug te vinden op de website van de Dom van Keulen. 

Kom op tijd!

 

Een goede tip voor het bezoeken van de kerstmarkt in Keulen, zeker als je in de weekenden gaat, is kom op tijd! De kerstmarkten starten rond 11:00 en zijn geopend tot 21:00 of 22:00 afhankelijk van de dag dat je Keulen bezoekt. In de middagen kan het echt heel druk worden (Keulen ontvangt jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers!) waardoor het rustig langs de kraampjes slenteren als snel overgaat in het voetje-voor-voetje meedeinen in de mensenmassa. Klinkt niet erg aantrekkelijk maar als je op tijd bent dan heb je al veel kraampjes gezien tegen de tijd dat het écht druk wordt en kun op dat moment ergens een terrasje op zoekt om te relaxten met een hapje of drankje. De kerstmarkten in Keulen zijn zeker de moeite waard dus arriveer vroeg en haal het meeste uit je bezoek! 

Reserveer vooraf je tafel voor het diner (of kies voor een snelle hap bij een van de kraampjes op de kerstmarkt)

 

Wil je tijdens je bezoek aan de kerstmarkt in Keulen ook een hapje avondeten? Kijk vooraf eens welke restaurants er zijn en maak indien mogelijk alvast een reservering. Wij merkten dat het redelijk lastig was nog vrije plaatsen te vinden doordat het meeste vol was of gereserveerd. Het vooraf maken van een reservering scheelt veel zoeken naar een beschikbare tafel en verzekerd je vooraf van een plek in een restaurant van je keuze. 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.