5 tips voor kerstshoppen in Aachen

Gepubliceerd op 20 december 2019 om 15:15

In de maand december zijn ze er weer! De velen kerstmarkten in binnen- en buitenlandšŸŽ„šŸŽ…šŸ¼ Geniet van alle lekkernijen die je hier gaat vinden, de glühweinšŸ·, reibekuchenšŸ„”, pretzels šŸ„Ø en gepofte kastanjesšŸŒ°. Dit natuurlijk terwijl je onder het genot van de zangkunsten van een kerstkoor of gezellig kerstmuziekje šŸŽ¼šŸŽ¼ op de achtergrond langs de velen kraampjes wandelt. De ingrediënten voor een gezellig dagje uitšŸŽ„! Hieronder de 5 leukste tips voor je bezoek aan de kerstmarkt van Aachen!

Proef de Aachense Printen!

 

Als je de kerstmarkt in Aachen bezoekt kun je niet om ze heen. De Aachense Printen. Deze pop gemaakt van kruidkoek zie je overal op de kerstmarken als decoratie en natuurlijk ook als lekkernij. Leuk om eens een keer te proberen of mee te nemen voor de 'thuisblijvers'.

Zorg dat je op tijd aankomt op de kerstmarkt!

 

In Aachen is het advies op tijd te komen om rustig rond te kunnen wandelen voordat de grote drukte op gang komt. Houdt er ook rekening mee dat Aachen in december meestal ook 1x een koopzondag heeft. Deze dag trekt extra bezoekers aan waardoor het die dag extra druk kan zijn. Maar ondanks de drukte is ook Aachen echt een prima keuze voor een bezoek aan de kerstmarkt. De gezellige kraampjes, relaxte sfeer en mooie versieringen maken het echt een aanrader!

 Geniet van een hapje en een drankje in de Hexenhof Wein Lounge

 

De kerstmarkt in Aachen is in tegenstelling tot Keulen bijvoorbeeld, wat knusser en overzichtelijker. Je kunt gemakkelijk van markt naar markt lopen en je vindt hier overal (deels) overdekte plekjes om even bij te komen met een hapje of een drankje. TIP! Drink een drankje in de Hexenhof Wein Lounge, deze gezellige overdekte lounge is de ideale plek om even op te warmen en bij te komen. Ze serveren hier ook heerlijke flammkuchen, goedgevulde salades en andere lekkere gerechten! 

Parkeer je auto bij de Park & Ride

 

Kom je met de auto naar Aachen? Zorg dan dat je gebruik maakt van de Park & Ride mogelijkheden die de stad biedt. Er zijn totaal 1560 P&R parkeerplaatsen beschikbaar verdeeld over 4 locaties. P + R Tivoli, Jülischer  Strasse, Westfriedhof en Waldfriedhof. Een ticket kost 5 euro en dit is inclusief de bus voor maximaal 5 peronen. Doordeweeks kun je met je ticket gebruik maken van de bus die je naar het centrum rijdt (deze ontvang je bij de buschauffeur bij alle parkings behalve Tivoli daar ontvang je het busticket bij inrijden van de garage), De 5 zaterdagen voor de kerst rijden er vanaf de Tivoli parking ook speciale pendelbussen .die je in 7,5 minuut afzetten bij de kerstmarkt in het centrum van Aachen.  

Laat je rondleiden door Aachen en zie meer van deze mooie stad!

Ben je naast de kerstmarkt ook benieuwd naar Aachen zelf? Het is mogelijk om vooraf een rondleiding te plannen die je langs alle highlights van deze stad brengt. Een gids zal je in het Engels of Duits, afhankelijk van je voorkeur, meer vertellen over de bezienswaardigheden en verhalen van Aachen. Rondleidingen zijn vooraf te reserveren op de website www.aachen-tourismus.de.

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.