Bezoek het legendarische Oktoberfest in München!

Gepubliceerd op 15 november 2019 om 20:00

Het bekendste evenement in München is natuurlijk het Oktoberfest. Dit jaarlijkse volksfeest trek ieder jaar meer dan vijf miljoen mensen en staat bekend als het grootste bierfestival ter wereld.Het festival begint half september en duurt tot de eerste week van oktober, afhankelijk van hoe de dagen vallen duurt het 16 tot 18 dagen.

Wat is het Oktoberfest en waar vindt het plaats?

Oktoberfest vindt plaats op de Theresiewiese, een groot terrein waarop alle tenten 14 grote tenten en daarnaast nog kleine tenten, kraampjes en attracties staan, ook wel de Wiesn genoemd. In de tenten worden in München gebrouwen bieren geschonken, welke dit zijn staat wettelijk vastgelegd. Ook zijn er wijntenten waar voornamelijk wijn wordt geschonken. In de tenten wordt ook alcoholvrij bier en frisdrank geschonken. Oktoberfest is dagelijks van 11:00 tot 23:00, op zaterdag opent het terrein al om 10:00. 

Investeer in traditionele kledij

Tijdens het Oktoberfest wordt er door veel mensen klederdracht gedragen, voor de mannen is dit een lederhose en voor de vrouwen een dirndl. Houdt er rekening mee dat de klederdracht vaak aan een aantal voorwaarden moet voldoen en dat 'carnavalskleding' die we hier in Nederland hebben hier vaak niet aan voldoet. Ga je Oktoberfest vieren in München? Investeer dan in een mooie lederhose of dirndl zodat je in München mooi voor de dag kunt komen. Oktoberfest in een traditie met de daarbij horende passende kleding.  

Reserveer je tafel op tijd! 

Wil je tijdens je bezoek een tafel in een van de tenten? Reserveer deze dan ruim van tevoren! Het is zeker aan te raden tijdens je bezoek voor een aantal uur een tafel te boeken. Je zit dan met je gezelschap op een vooraf gereserveerd plaats waar je drinken (en eten) geserveerd wordt. Als je gereserveerd tijd voorbij is maak je plaats voor het volgende gezelschap en kun je een staanplaats gaan zoeken of verder gaan naar een van de andere tenten op het terrein. Ook is er voldoende buiten de tenten om te zien en te doen. Je zal je hier dus niet snel vervelen!

Wat is er buiten de grote tenten te doen op de Theresiewiese?

Buiten de tenten om is er ontzettend veel te zien en te doen op het terrein waar het Oktoberfest plaatsvindt. Zo zijn er heel veel eettentjes waar je allerlei lekker kunt halen. Buiten de tenten om zijn er ook nog een groot aantal biertuinen (biergarten) waar je buiten kunt genieten van je drankje (mits het weer het toelaat). Er is natuurlijk ook de grote kermis met onder andere achtbanen, de break dance en een groot reuzenrad (deze laatste is een echte aanrader aangezien je vanuit de lucht een geweldig uitzicht heb over de Theresiewiese! 

Heb je vragen over deze bestemming of zelf leuke aanraders?
Laat hieronder een reactie achter!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.