München - 5 aanraders voor je bezoek aan deze Beierse stad!

Gepubliceerd op 14 april 2020 om 19:00

München is een levendige stad in het Duitse Beieren. Je vindt hier volop winkels, sfeervolle barretjes waar je nog echt de Beierse sfeer kunt proeven. Bezoek een van de velen biertuinen of bierkelders en geniet van een drankje of bezoek een van de mooie culturele bezienswaardigheden die je in München kan vinden. 

De Altstadt is het oude centrum van München. Hier vind je nog volop de Beierse cultuur, van prachtige gebouwen tot sfeervolle boetiekjes en gezellige eet- en drink gelegenheden. Wat je hier ook vind is de Viktualienmarkt - Deze markt voor levensmiddelen bestaat al sinds 1807 en is dagelijks geopend (behalve op zon- en feestdagen). Deze levendige foodmarket ligt in de oude binnenstad en heeft ook een gezellige beergarten waar je je vers gekochte producten ook direct kunt opeten onder het genot van een lekker Beiers biertje (of ander drankje). 

Bezoek de Residentie van München - Bezoek dit mooie paleis en leer over de geschiedenis van München tijdens je bezoek aan deze must see in de stad. De Residenz van 1508 tot 1918 zowel als woonverblijf en regeringszetel en het heeft in die tijd veel bewoners gehad waaronder Beierse hertogen en koningen. Over die velen jaren is het paleis uitgebreid en en is er door iedere bewoner een toegevoegd aan het gebouw met de architectuur en het interieur van die tijd. Hierdoor zie je tegenwoordig velen stijlen in het Residenz, onder andere barok, renaissance en neoclassicistisch.

Kom tot rust in de Englischer Garten - Dit is een groot stadspark in München wat zeker in de zomer een bezoek waard is. De Englischer Garten is het grootste stadspark van Europa en in de zomer kun je hier heerlijk relaxen of bijvoorbeeld een bootje huren om een tochtje te maken over de rivier. Je vind hier ook de Chinesischer Turm - Een Chinese toren van 25 meter hoog bestaande uit 5 verdiepingen met hoe kan het ook anders, ook weer een grote biergarten. In de zomer en in de weekenden heb je hier live muziek in traditioneel Beierse stijl. De Englischer Garten is een ideale plek om even tot rust te komen, te genieten van het mooie weer of ter afwisseling van de stad je even te begeven tussen de mooie natuur die je hier zal vinden. TIP! Vergeet niet de Eisbach Wave te bezoeken, waar surfers de gaafste trucs laten zien!  

Bezoek  het wereldberoemde kasteel Neuschwanstein - Dit kasteel gebouwd op een rots biedt vanuit het kasteel een prachtig uitzicht op Allgäu en op de Alpen. Dit kasteel is de inspiratie geweest voor Walt Disney toen hij zijn eerste themapark begon. Hij heeft Neuschwanstein bezocht voordat de bouw van het Disneyland Park in Californië begon waarna uiteindelijk het kasteel van Doornroosje is ontstaan. Een bezoek aan kasteel Neuschwanstein is enorm populair en entreetickets zijn hierdoor niet altijd meer beschikbaar aan de poort. TIP! Reserveer vooraf je entreetickets zodat je niet teleurgesteld wordt als het maximum aantal dagtickets al verkocht blijkt te zijn bij aankomst. Tickets zijn verkrijgbaar op de officiële website van het kasteel: www.neuschwanstein.de . Vanuit München is het 2 uur rijden naar Neuschwanstein met openbaar vervoer is het 2 uur en 50 minuten. Dit is niet naast de deur maar zeker de moeite waard als je dit bijzondere kasteel graag een keer met eigen ogen gezien wilt hebben!

Neem een kijkje bij het Olympiapark - In 1972 vond in München de Olympische Spelen plaats. Op deze plek is nu een groot openbaar stadpark waar je kunt sporten, relaxen of kunt varen op het Olympiameer. Het is hier ook nog mogelijk te zwemmen in het voormalige Olympische zwembad wat tijdens de spelen werd gebruikt. Verder worden hier ook concerten gehouden en kun je tentoonstellingen bekijken. Op zoek naar een bijzondere activiteit? Je kunt hier ook abseilen vanaf het dak van het Olympiastadion. 

Heb je vragen over deze bestemming of zelf leuke aanraders?

Laat hieronder een reactie achter!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.