Home » Europa » Duitsland

Duitsland is een diverse bestemming en heeft ontzettend veel te bieden voor een mooie vakantie of een weekendje weg. Plan een citytrip naar steden als Berlijn, München, Frankfurt of Dresden. Ga de natuur in bij het Zwarte Woud of ga een weekendje skieën in Winterberg.

Ook is Duitsland een prima bestemming om even tot rust te komen. Geniet van een welverdiende wellness vakantie in een van de kuuroorden die je in Duitsland kunt vinden, bijvoorbeeld in het plaatsje Friedrichroda waar meerdere goede wellness hotels te vinden zijn. 

Voldoende mogelijkheden en het hele jaar door goed te bereizen. Ander voordeel is natuurlijk dat Duitsland voor ons goed bereikbaar is waardoor het ideaal is voor een korte break 

Tips en aanraders voor een reis naar Duitsland:

 

  • Taal: Duits

 

  • Munteenheid: Euro

 

  • Prijsniveau: De prijzen in Duitsland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

 

  • Voltage: 230 volt

 

  • Tijdsverschil: Er is in Duitsland geen tijdsverschil ten opzichte van Nederland

 

  • Beste reistijd: Afhankelijk van het doel van je reis kun je in Duitsland het hele jaar door goed terecht. Voor ieder seizoen is er wel een geschikte bestemming te vinden. 

 

  • Autorijden in Duitsland: Ga je met de auto naar Duitsland dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het verplicht om veiligheidsvesten mee te nemen in je auto, ook een gevarendriehoek en verbanddoos moeten in de auto aanwezig zijn. Nu is het officieel alleen verplicht voor auto's met een Duits kenteken, maar om discussies te voorkomen kun je beter zorgen dat deze items in je auto aanwezig zijn. Reis je in de winter dan zijn winterbanden verplicht als je rijdt in winterse omstandigheden. In bergachtige gebieden waar het flink kan sneeuwen kan er met een bord aangegeven worden dat er met winterse omstandigheden sneeuwkettingen nodig zijn. Als je rijdt met sneeuwkettingen is je maximum snelheid 50 km/h, het gebruik van spijkerbanden is verboden in Duitsland. Een ander ding waar je rekening mee moet houden is dat je voor vele steden in Duitsland een mileusticker nodig hebt en dat er ook steden zijn die in bepaalde wijken of straten een dieselverbod hebben. Mileustickers zijn vooraf te verkrijgen in Nederland zodat je goed voorbereid op reis gaat, in Duitsland kun je bij bijvoorbeeld garages of de grotere tankstations ook een mileusticker aanschaffen.