Duitsland is een diverse bestemming en heeft ontzettend veel te bieden voor een mooie vakantie of een weekendje weg. Plan een citytrip naar steden als Berlijn, München, Frankfurt of Dresden. Ga de natuur in bij het Zwarte Woud of ga een weekendje skieën in Winterberg.

Ook is Duitsland een prima bestemming om even tot rust te komen. Geniet van een welverdiende wellness vakantie in een van de kuuroorden die je in Duitsland kunt vinden, bijvoorbeeld in het plaatsje Friedrichroda waar meerdere goede wellness hotels te vinden zijn. 

Voldoende mogelijkheden en het hele jaar door goed te bereizen. Ander voordeel is natuurlijk dat Duitsland voor ons goed bereikbaar is waardoor het ideaal is voor een korte break 

Een weekend in Heidelberg- 5 leuke aanraders!

Heidelberg, gelegen aan de oevers van de Neckar, is een mooie plaats vol cultuur, geschiedenis en gezelligheid. Het ligt in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg op ongeveer 1 uur rijden ten zuiden van Frankfurt. Het is een ideale plek voor een weekendje weg óf als stop op doorreis naar Zuid-Europa.

Lees meer »

Op avontuur in Legoland Duitsland

Legoland, een heerlijk pretpark voor jong en oud. Na ons bezoek aan Legoland in Billund, Denemarken, vonden we het nu eens tijd om Legoland Duitsland te bezoeken. Het park ligt in Günzburg, tussen Stuttgart en München in. Een ideale locatie om op doorreis naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Italië of Kroatië een stop te maken en dit leuke park te bezoeken! 

Lees meer »

München - 5 aanraders voor je bezoek aan deze Beierse stad!

München is een levendige stad in het Duitse Beieren. Je vindt hier volop winkels, sfeervolle barretjes waar je nog echt de Beierse sfeer kunt proeven. Bezoek een van de velen biertuinen of bierkelders en geniet van een drankje of bezoek een van de mooie culturele bezienswaardigheden die je in München kan vinden. 

Lees meer »

5 tips voor kerstshoppen in Aachen

In de maand december zijn ze er weer! De velen kerstmarkten in binnen- en buitenland🎄🎅🏼 Geniet van alle lekkernijen die je hier gaat vinden, de glühwein🍷, reibekuchen🥔, pretzels 🥨 en gepofte kastanjes🌰. Dit natuurlijk terwijl je onder het genot van de zangkunsten van een kerstkoor of gezellig kerstmuziekje 🎼🎼 op de achtergrond langs de velen kraampjes wandelt. De ingrediënten voor een gezellig dagje uit🎄! Hieronder de 5 leukste tips voor je bezoek aan de kerstmarkt van Aachen!

Lees meer »

5 tips voor kerstshoppen in Keulen

In de maand december zijn ze er weer! De velen kerstmarkten in binnen- en buitenland🎄🎅🏼 Geniet van alle lekkernijen die je hier gaat vinden, de glühwein🍷, reibekuchen🥔, pretzels 🥨 en gepofte kastanjes🌰. Dit natuurlijk terwijl je onder het genot van de zangkunsten van een kerstkoor of gezellig kerstmuziekje 🎼🎼 op de achtergrond langs de velen kraampjes wandelt. De ingrediënten voor een gezellig dagje uit🎄! Hieronder de 5 leukste tips voor je bezoek aan de kerstmarkt van Keulen!

Lees meer »

Bezoek het legendarische Oktoberfest in München!

Het bekendste evenement in München is natuurlijk het Oktoberfest. Dit jaarlijkse volksfeest trek ieder jaar meer dan vijf miljoen mensen en staat bekend als het grootste bierfestival ter wereld.Het festival begint half september en duurt tot de eerste week van oktober, afhankelijk van hoe de dagen vallen duurt het 16 tot 18 dagen.

Lees meer »

Tips en aanraders voor een reis naar Duitsland:

 

  • Taal: Duits

 

  • Munteenheid: Euro

 

  • Prijsniveau: De prijzen in Duitsland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

 

  • Voltage: 230 volt

 

  • Tijdsverschil: Er is in Duitsland geen tijdsverschil ten opzichte van Nederland

 

  • Beste reistijd: Afhankelijk van het doel van je reis kun je in Duitsland het hele jaar door goed terecht. Voor ieder seizoen is er wel een geschikte bestemming te vinden. 

 

  • Autorijden in Duitsland: Ga je met de auto naar Duitsland dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het verplicht om veiligheidsvesten mee te nemen in je auto, ook een gevarendriehoek en verbanddoos moeten in de auto aanwezig zijn. Nu is het officieel alleen verplicht voor auto's met een Duits kenteken, maar om discussies te voorkomen kun je beter zorgen dat deze items in je auto aanwezig zijn. Reis je in de winter dan zijn winterbanden verplicht als je rijdt in winterse omstandigheden. In bergachtige gebieden waar het flink kan sneeuwen kan er met een bord aangegeven worden dat er met winterse omstandigheden sneeuwkettingen nodig zijn. Als je rijdt met sneeuwkettingen is je maximum snelheid 50 km/h, het gebruik van spijkerbanden is verboden in Duitsland. Een ander ding waar je rekening mee moet houden is dat je voor vele steden in Duitsland een mileusticker nodig hebt en dat er ook steden zijn die in bepaalde wijken of straten een dieselverbod hebben. Mileustickers zijn vooraf te verkrijgen in Nederland zodat je goed voorbereid op reis gaat, in Duitsland kun je bij bijvoorbeeld garages of de grotere tankstations ook een mileusticker aanschaffen.