Denemarken is een heerlijke bestemming als je op zoek bent naar mooie natuur, ontspanning en rust. De prachtige stranden en mooie duinen zorgen dat het een top bestemming is in de zomermaanden. Maar daarnaast is Denemarken in alle seizoenen een geschikte bestemming. Bezoek hoofdstad Kopenhagen of geniet van al het vertier rondom Legoland in Billund! Dit en nog veel meer is er in Denemarken te vinden. Benieuwd naar deze mooie bestemming? Lees dan onze blogs voor meer informatie en leuke aanraders!

4x vertier tijdens een weekend Lalandia Billund

Een bezoek aan LEGOLAND in Billund, Denemarken is echt een aanrader! Natuurlijk omdat LEGOLAND erg leuk is om eens te bezoeken maar zeker ook omdat de omgeving enorm veel te bieden heeft. Als basis hebben wij voor ons weekend gekozen voor vakantiepark Lalandia Billund! Niet de goedkoopste overnachtingsmogelijkheid maar wel een hele gave als je op loopafstand van het LEGOLAND park wilt verblijven en ook wilt genieten van alle faciliteiten die dit park te bieden heeft! Hieronder vind je 4 leuke aanraders voor in en rondom Lalandia Billund! Benieuwd? Lees dan hieronder verder:

Lees meer »

Tips en aanraders voor een reis naar Denemarken:

 

  • Taal: Deens

 

  • Munteenheid: Deense Kroon (DKK)

 

  • Prijsniveau: De prijzen in Denemarken zijn over het algemeen iets hoger dan in Nederland (gemiddeld 10 tot 15%, afhankelijk van het product). Nu hoeft echt niet alles veel duurder te zijn maar bepaalde producten zoals bijvoorbeeld alcoholische dranken zijn in Denemarken erg prijzig. 

 

  • Voltage: 230 volt - De stopcontacten hebben twee ronde gaten. Soms is een verloopstekker nodig (bij stopcontacten waarbij een naar buiten stekende pin aanwezig is bijvoorbeeld). Het advies is dus deze voor de zekerheid mee te nemen op je reis naar Denemarken. 

 

  • Tijdsverschil: Er is in Denemarken geen tijdsverschil ten opzichte van Nederland

 

  • Beste reistijd: Afhankelijk van het doel van je reis kun je in Denemarken het hele jaar door goed terecht. Voor ieder seizoen is er wel een geschikte bestemming te vinden. 

 

  • Autorijden in Denemarken: Zelf rijden in Denemarken is heel goed te doen. De wegen zijn goed onderhouden en de bewegwijzering is goed. Houdt er rekening mee dat je in de auto verplicht een gevarendriehoek mee moet nemen. Verder is er nog het asvies om een verbanddoos, veiligheidsvest en brandblusser mee te nemen in de auto. In Denemarken zijn geen tolwegen, wel worden er op enkele bruggen in Denemarken tol berekend.