Weekendje weg Hasselt

Gepubliceerd op 12 januari 2022 om 21:03

Even een nachtje weg maar niet té ver van huis? Zo kwamen we uit bij een weekendje Hasselt. We wisten vooraf niet zo goed wat te verwachten en zijn positief verrast door het gezellige centrum en wat hier allemaal te beleven valt. 

Het oude centrum en het moderne Quartier Bleu.

Het centrum van Hasselt is erg compact en prima te voet te ontdekken. Verschillende gezellige winkelstraatjes worden afgewisseld met leuke pleintjes en gezellige restaurants.

Als je door het centrum richting het noorden loopt wandel je van het oude, gezellige centrum zo het nieuwe, hippe Quartier Bleu in. Je vindt hier leuke restaurants en bars die deels langs het water gelegen zijn, en mooie winkels. Een grote ondergrondse parking, Blauwe Boulevard, met 1800 plaatsen biedt meer dan genoeg ruimte om je auto veilig te parkeren, met als voordeel dat je vanuit de parking direct het centrum in loopt.

Lekker eten en drinken is er in Hasselt in overvloed. Van een makkelijke hap tot uitgebreid dineren, het kan hier allemaal.

Hoewel ons hotel een prima ontbijt serveert hebben we er deze keer gekozen voor een ontbijt buiten de deur, bij  BBC

Dit gezellige restaurant, geopend voor ontbijt, brunch en lunch, is een heerlijke plek om even rustig wakker te worden. Geniet van een lekker kop koffie of thee, een vers sapje of een mimosa. Qua maaltijden heb je hier onder andere Eggs Benedict, French Toast en American Pancakes.

Voor kinderen is er een speciaal ontbijt met een leuke kids cappucinno. Het was voor ons een fijne afwisseling van de toch vaak drukkere buffetten die je in hotels krijgt. Even rustig aan tafel genieten van een goed ontbijt.

Overnachten in het centrum van Hasselt kan bijvoorbeeld in het Radisson Blu Hasselt. Dit hotel ligt midden in het centrum en is makkelijk herkennen aangezien het boven de meeste gebouwen van Hasselt uitsteekt. Het hotel heeft naast comfortabele hotelkamers ook een bar, restaurant, zwembad en Sky Lounge met uitzicht over Hasselt. Parkeren kan tegen betaling direct onder het hotel. 

Direct naast het Radisson Blu hotel ligt het Park Inn by Radisson. Beide hotels zijn direct te bereiken via de ondergrondse parking.

Aan de andere kant van het centrum ligt het Holiday Inn Hasselt. Dit 4* hotel ligt tegen het nieuwe stadsdeel Quartier Bleu, de blauwe boulevard. Een fijne plek en ideaal uitgangspunt om Hasselt te ontdekken. Met een grote parking naast de deur (de Blauwe Boulevard) en op 10 minuten lopen van het treinstation is het hotel goed en makkelijk bereikbaar.

Winterland Hasselt - Rondom de kerstdagen wordt in Hasselt Winterland opgezet. Een terrein vol kraampjes, attracties, een overdekte schaatsbaan van 1000m2 en horeca. Een leuke plek waar je even lekker kunt rondstruinen. 

Winterland Hasselt staat op het Dusartplein in het centrum en is gratis toegankelijk. De attracties en het schaatsen zijn tegen betaling. Meer informatie vindt je hier: Winterland Hasselt 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.