België, lekker uitwaaien aan de mooie Noordzeekust, shoppen in een van de gezellige steden of op zoek naar het avontuur in de Belgische Ardennen? België is een veelzijdige bestemming en heeft voor ieder wat wilt te bieden. Drink een Belgisch biertje in het gezellige Antwerpen, bezoek het Atomium in Brussel of ga met het hele gezin naar Plopsaland de Panne of Plopsaland in Coo? Hieronder vind je leuke aanraders voor je bezoek aan deze mooie bestemming! 

Weekendje weg Hasselt

Even een nachtje weg maar niet té ver van huis? Zo kwamen we uit bij een weekendje Hasselt. We wisten vooraf niet zo goed wat te verwachten en zijn positief verrast door het gezellige centrum en wat hier allemaal te beleven valt. 

Lees meer »

Back to nature in de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen is een top locatie voor een vakantie dichtbij huis. Dé plek om weer even helemaal een te worden met de natuur en te genieten van al het moois wat dit gebied je te bieden heeft. Zelf kom ik al van jongs af aan in de Belgische Ardennen, voor een vakantie of gewoon een weekendje tussendoor. Zeker nu verre reizen wellicht wat langer op zich laten wachten is een vakantie dichtbij huis steeds meer in trek.

Lees meer »

Tips en aanraders voor een reis naar België:

 

  • Taal: Nederlands, Frans en Duits

 

  • Munteenheid: Euro

 

  • Prijsniveau: De prijzen in België zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

 

  • Voltage: 230 volt

 

  • Tijdsverschil: Er is in België geen tijdsverschil ten opzichte van Nederland

 

  • Beste reistijd: Afhankelijk van het doel van je reis kun je in België het hele jaar door goed terecht. Voor ieder seizoen is er wel een geschikte bestemming te vinden. 

 

  • Autorijden in België: Je kunt in België prima rijden met eigen auto. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden en de bewegwijzering is goed. Zorg er wel voor dat je een gevarendriekhoek, veiligheidsvestje, verbanddoos en brandblusser in je auto hebt liggen (de laatste twee zijn alleen verplicht voor auto's met een Belgisch kenteken).