Kom tot rust in Khao Lak - Thailand

Gepubliceerd op 4 september 2022 om 17:25

Khao Lak ligt in het zuiden van Thailand, op ongeveer 1.5 uur rijden van de luchthaven Phuket. Het is een klein dorpje waar langs het strand veelal luxe hotels te vinden zijn. Ideaal als je echt tot rust wil komen.

Afhankelijk van de tijd van het jaar is de zee goed toegankelijk, vooral als je reist van oktober t/m april. In de maanden mei t/m september is de zee hier vaak wat ruiger waardoor zwemmen in de zee dan niet altijd mogelijk en/of aan te raden is. 

 

Voor onze eerste dagen van onze reis hebben we gekozen voor een verblijf in het X10 Khao Lak. Een resort direct aan het strand gelegen. Het X10 Khao Lak heeft 2 grote zwembaden, een swim-up bar en restaurant. Verder is er een fitness en spa aanwezig. 

 

Het grote voordeel in dit hotel vonden wij toch wel de kamers. Heel netjes en ruim opgezet. Wij hadden de familiekamer geboekt die bestond uit 2 grote kamers met verbindingsdeur. Een kamer had een douche en de andere een bad. De bedden en kussens waren van top kwaliteit, misschien wel de beste die we tot nu toe in Thailand hebben gehad. 

Hieronder de familiekamer in het X10 Khao Lak

Op het resort is dus voldoende vertier om je goed te kunnen vermaken. Wil je wel graag op pad dan is het centrum op loopafstand (of korte rit per tuktuk, die standaard voor de deur klaarstaan).

Verder heeft de omgeving ook genoeg te bieden. Zo kun je vanuit Khao Lak goed naar het Khao Sok Nationaal Park reizen voor een dagtour of tour op het meer met overnachting. Ook worden er trips georganiseerd naar Phuket en Phi Phi vanuit Khao Lak. 

Vanaf half oktober tot en met half mei kun je vanuit Khao lak ook naar de Similian eilanden. Een ideale duik/snorkel locatie! Buiten deze maanden om zijn deze eilanden niet toegankelijk vanwege het regenseizoen. 

Buiten het X10 Khao Lak is een klein centrum. Een deel hiervan is lopend bereikbaar (+- 15 minuten) of per tuktuk. Wil je naar de Bang Niang market dan is de tuktuk de beste keuze, die brengt je daar in +- 5 minuten naartoe. De weg naar de markt loopt namelijk langs de grote (drukke) doorgaande weg, waar deels geen stoep is. 

Het 'centrum' vlakbij het hotel bestaat uit 2 rijen met winkels en restaurants aan beide zijden van de doorgaande weg. Hier rijdt behoorlijk wat verkeer dus wel goed opletten. 

Wij hebben hier heel goed gegeten bij Madam Thai Food. Vers bereidde maaltijden die heel goed op smaak waren voor een prima prijs. 

In Khao Lak vindt je verspreid door het centrum verder leuke barretjes die vaak 'live' muziek aanbieden voor vertier in de avonden en is er natuurlijk de Night Market.

De Night Market is op maandag, woensdag en zaterdag van 15:00 tot 22:00. Daar heb je een aantal leuke kraampjes met souvenirs, kleding en natuurlijk veel lekker eten. Je kunt hier lekker rondstruinen of genieten van een hapje en/of drankje. 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

⬇️Laat hieronder een reactie achter⬇️

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.