Leuke tips voor je verblijf op Phuket

Gepubliceerd op 30 maart 2020 om 12:00

Ben je zelf nog nooit eerder in Phuket geweest? Dan adviseer ik zeker om niet af te gaan op verhalen van anderen maar zélf het eiland te gaan ontdekken. Wellicht is het drukke Patong niet ieders smaak en ja, het eiland is toeristisch maar Phuket is een eiland wat VEEL te bieden heeft. De vele stranden, mooie culturele bezienswaardigheden, Phang Nga Bay en praktische ligging ten opzichte van de Phi Phi eilanden, de Similian eilanden en bijvoorbeeld Khao Sok National Park maakt Phuket een topbestemming voor een reis naar Thailand. 

Tips en aanraders voor verblijf in Phuket: 

 

  • Bezoek Wat Chalong - De mooie tempel op Phuket is een mooie bestemming voor een excursie. De prachtig versierde tempel is zowel van buiten als van binnen erg indrukwekkend. Binnenin de tempel zie je overal kleurrijke muurschilderingen. De tempel is de grootste en meest bezochte tempel van het eiland en ligt op ongeveer 8 kilometer van Phuket Town

 

  • Ga naar de Phang Nga Bay - Dit is een grote baai waar je velen, vooral onbewoonde, eilanden vind. De kalksteen rotsen die uit het water steken zijn kenmerkend voor deze omgeving. Het is een prachtige omgeving om doorheen te varen met een longtail óf om bijvoorbeeld een kayaktocht te maken. Verder vind je in de Phang Nga Bay, Koh Tapu ook wel James Bond Island genoemd. Bij dit karakteristieke eiland is in 1974 de James Bond film 'The man with the golden gun' opgenomen. Persoonlijk vond ik de korte stop op James Bond Island leuk, maar niet bijzonder indrukwekkend, door de bekendheid is het er vaak erg druk waardoor je vaak met teveel mensen op een, in verhouding, te klein eiland bent, Wil je het eiland in alle rust bekijken ga dan vroeg op pad óf bezoek het eiland aan het einde van de dag. Maar ook zonder Koh Tapu is de Phang Nga Bay een echte aanrader, je zal je ogen uitkijken in dit mooie gebied. 

 

  • Ga een dagje naar Phuket Town - Dit historische centrum wat tegenwoordig ook wel Phuket City wordt genoemd is een leuke afwisseling van de badplaatsen die volop te vinden zijn op Phuket. Zo vind je in Phuket City een grote selectie aan mooie gebouwen, leuke winkeltjes, restaurants en barretjes. Ook heb je hier iedere zondag Phuket Walking Street op Thalang Road, deze wekelijkse markt is leuk voor jong en oud en je vind hier leuke souvenirs, heerlijks lokaal eten en ook is er voldoende vertier voor een leuke avond uit. Phuket Walking Street start iedere zondag om 16:00 en duurt tot 22:00

 

  • Plan een uitje naar de Big Buddha - Dit Boeddhabeeld staat op de Nakkard Hills tussen Chalong en Kata in en is maar liefs 45 meter hoog. Door de grootte van dit beeld is het zelfs te zien in plaatsen als Phuket City en Karon Beach. Als je eenmaal boven staat heb je een 360 graden panoramisch uitzicht over het eiland. 

 

  • Geniet van het uitzicht bij het Karon Viewpoint - Ben je op zoek naar een mooi viewpoint op Phuket dan heb je keuze zat. Als je aan het touren bent over het eiland is het Karon Viewpoint een mooi punt om te stoppen en te genieten van het mooie uitzicht. Je kijkt dan uit over 3 baaien, namelijk Kata, Karon en Patong. 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.