De vier stranden van Railay

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 10:00

Railay is een schiereiland in het zuiden van Thailand, in de provincie Krabi. Het schiereiland is alleen bereikbaar per boot en bestaat uit 4 stranden, elk met een eigen sfeer. Zo heb je Railay West, Railay East, Ton Sai en Ao Phra Nang. 

De vier stranden van Railay:

 

  • Railay West is het bekendste deel van Railay. Als je vanuit Ao Nang de longtailboot naar Railay neemt kom je op dit strand aan. Het 600 meter lange strand is een heerlijke plek om je handdoekje neer te leggen en te genieten van het prachtige uitzicht wat je in deze baai hebt op de mooie groene omgevering én de rotsen die de baai omringen. Halverwege het strand start de Railay Walking Street, een straatje vol kleine winkeltjes, restaurants en barretjes. Via de Railay Walking Street loop je van Railay West over het eiland naar Railay East. 

 

  • Railay East, aan de andere kant van het schiereiland vindt je veel restaurantjes, barretjes en accomodaties. Het strand aan Railay East is niet zo mooi en is grotendeels mangrove waardoor het hier niet geschikt is te zwemmen.

 

  • Ton Sai, een strand op ongeveer 10 minuten wandelen van Railay West. Ton Sai is een stuk rustiger dan Railay West en is dan ook ideaal als je even helemaal tot rust wil komen. Ideaal voor liefhebbers van rotsklimmen.

 

  •  Ao Phra Nang, een 450 meter lang strand wat tussen de rotsformaties ligt. Je kunt hier heerlijk een dagje relaxten op het strand. Liever wat actiefs? Huur eens een kayak en bezoek op die manier de verschillende stranden van Railay of de eilandjes voor de kust. Peddel langs de grote kalksteenrotsen en stop onderweg eens om even een frisse duik in het water te nemen óf om met je snokel de pnderwaterwereld te verkennen. Je vindt op dit strand ook de Phra Nang Cave - Deze grot, welke voor de Thai heilig is, staat vol met beeldjes die in het teken staan van vruchtbaarheid en is zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de omgeving van Ao Nang verblijft. 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.