Leuke tips voor je verblijf in Ao Nang

Gepubliceerd op 3 april 2020 om 12:00

Ao Nang is een badplaats in de provincie Krabi en ligt dichtbij de stad Krabi. Ao Nang is een gezellige badplaats aan de Andaman zee. Deze regio staat bekend om haar prachtige rotsformaties die uit de zee oprijzen. Verder is Ao Nang en haar omgeving heel groen en is er ontzettend veel te doen. Benieuwd wat er in Ao Nang allemaal te doen is? En wat zijn nou echt de aanraders? Lees hieronder verder voor leuke tips voor je verblijf in Ao Nang:

Tips voor je verblijf in Ao Nang:

 

  • Bezoek de nightmarket - De nightmarket is altijd een leuke plek om rond te struinen. Te genieten van echt Thais eten en wat leuke souvernirs te scoren voor thuis. De Ao Nang Landmark Night Market biedt een ruime keuze aan kraampjes met allerlei soorten eten en drinken. Er is muziek en je kunt er onder het genot van een drankje prima een avondje doorbrengen. De nightmarket in Ao Nang is ieder dag geopend van 17:00 tot 00:00. 

 

  • Neem een massage op het strand - In Ao Nang heb, helemaal aan het einde van de boulevard, een stukje strand vol met massage salonnetjes. Een heerlijke plek op het strand tussen het groen waar je helemaal tot rust kan komen. Geniet van een massage terwijl je de aapjes door de bomen ziet slingeren en de golvende zee op de achtergrond hoort.

 

  • Ga kayakken bij Ao Thalane - Deze kayaktour gaat dwars door de mangrovebossen van Ao Thalane Bay, onderweg kom je rotsformaties tegen, mooie natuur en wildlife, ook vaar je met je kayak door de grotten en meer je soms kort aan voor een lunch of korte pauze onderweg. In de meeste gevallen volg je een instructeur die de route vooruit peddel maar je hebt voldoende vrijheid om op je eigen tempo door het gebied te varen. Het is voor deze tour niet persé nodig om een geoefende kayakker te zijn, de basis wordt vooraf uitgelegd en daarmee komen de meeste al een heel eind. Toch zie je onderweg vaak nog het nodige gestuntel wat ook wel weer voor wat hilariteit zorgt.

 

  • Bezoek de Emerald Pool, Hot Springs - De Emerald Pool is een natuurlijk zwembad middenin de jungle. Vanaf de ingang wandel je door een mooi natuurgebied richting de Emerald Pool waarbij je onderweg kleine waterstroompjes en bruggetjes tegenkomt. Je kunt ervoor kiezen de 'snelle' route te lopen of de lange route via een houten wandelpad lopen, deze wordt aangeduid als de 'nature trail'. Eenmaal aangekomen is de beloning een plons in het smaragdgroene water, let er hierbij wel op dat de randen van de Emerald Pool soms er glad kunnen zijn dus kijk hiermee uit. Het natuur zwembad is ongeveer 20 meter breed en je kunt op de meeste plekken gewoon staan, de diepte varieert tussen de 1 á 2 meter. De Hot Springs zijn ook zeker een bezoekje waard, deze warme baden midden in de natuur zijn gemiddeld een graadje of 38. Het warme water komt uit vulkanische kamers die onder de grond gelegen zijn. De verwarmde baden liggen verspreid over een 5 meter hoger waterval, mocht het wat drukker zijn dan kun je ook prima even vertoeven in de rivier onderaan de waterval. Vanaf de Emerald Pool is het ongeveer 15 minuten rijden naar de Hot Springs, dus prima te combineren.  

 

  • Ga naar de Tiger Cave Tempel - Dit is een mooie afsluiting van de dag, deze Boeddhistische tempel staat om de grot met de tijgerpoot afdrukken erin. Op dit complex vind je mooie Boeddhabeelden, monniken en lopen aapjes vrij rond (Let goed op je spullen want ze willen nog wel eens brutaal zijn), Om de Tiger Cave Tempel te bereiken moet je een trap van 1237 treden beklimmen om vervolgens op 278 meter hoogte te kunnen genieten van een prachtig uitzicht over Krabi en haar omgeving. De entree tot de Tiger Cave Temple is gratis, zorg wel dat je respectvol gekleed bent aangezien het een, voor Boeddhisten, heilige plaats is. Bedekkende kleding is hier dus zeker gewenst.

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.