Overnachten op het water bij Cheow Lan Lake

Gepubliceerd op 6 april 2020 om 12:00

De meeste kiezen ervoor om tijdens hun verblijf bij Khao Sok een lake tour te boeken. Die neemt je mee Cheow Lan Lake op en als je voor de meerdaagse tocht kiest ga je hier ook overnachten! Khao Sok is het oudste tropische regenwoud ter wereld en herbergt een enorme hoeveelheid flora en fauna. Je kijkt je ogen uit als je over het Cheow Lan Lake vaart en ziet van alles gebeuren om je heen. Khao Sok wemelt van de wild life waaronder olifanten, gibbons, neushoornvogels, vleermuizen, slangen en spinnen, je zal het allemaal tegenkomen. Maar laat dit je zeker niet tegenhouden, het is een magische plek die je niet snel meer zal vergeten!

Voor overnachtingen op het meer is keuze uit meerdere raft houses. Deze verschillen met elkaar qua ligging en qua kwaliteit. Ook de grootte van je groep kan invloed hebben op de prijs. Zo zal een privé trip een stuk duurder uitvallen maar heeft als voordeel dat je het rijk grotendeels voor je alleen hebt wat in deze omgeving wel echt heel fijn is.

Tips voor overnachten op Cheow Lan Lake:

 

Praiwan Raft House  - Met recht een van de mooiste plekken waar ikzelf ooit heb overnacht. Vanaf de pier is het een boottocht van 40 minuten per longtail naar Praiwan Raft House. Deze raft houses liggen met recht in 'the middle of nowhere'. Waar je overdag nog wat bootjes voorbij ziet komen is het hier in de avond, nacht en ochtend alsnog je alleen op de wereld bent. Een unieke en bijzondere ervaring. 

Ze hebben hier verschillende type raft houses, met of zonder eigen sanitair. Praiwan Raft House ligt diep in de jungle en heeft geen internet, geen telefoonsignaal en geen stroom (behalve een paar uurtjes in de nacht). De ventilator die in de luxere raft houses aanwezig is werkt dan ook alleen op de tijden dat er stroom is. Reis je met kinderen? Ze hebben ook Deluxe Family Raft Houses, met eigen toilet en douche en een tweepersoonsbed en een twijfelaar. 

Voor ieder huisje liggen kayaks en banden die tot je vrije beschikking staan. Een tour is inclusief onder andere 5 maaltijden bij inclusief (2x lunch, 2x ontbijt en 1x diner), een ochtend- en avondsafari op het water en een tour naar een grot. Drankjes reken je apart af, zorg dat je hiervoor cash geld meeneemt!

  • Smiley Lake House - Deze raft houses liggen op 20 kilometer van de pier en zijn een goede keuze als je voor een leuke prijs je lake tour wilt boeken. Ze zijn een stuk eenvoudiger maar daarnaast ook wel een stukje voordeliger dan een luxere accommodatie zoals het Praiwan Raft House. Je kunt hier een complete 2daagse tour boeken voor 2500 Thaise Baht per persoon. Hier zitten dan onder andere 5 maaltijden bij inclusief (2x lunch, 2x ontbijt en 1x diner), een ochtend- en avondsafari op het water en een tour naar een grot. Drankjes reken je apart af, zorg dat je hiervoor cash geld meeneemt!

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.