5 tempels die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Ayutthaya

Gepubliceerd op 23 maart 2020 om 12:00

De mooie stad Ayutthaya is een van de plaatsen in Thailand die je zeker een keer gezien moet hebben. Ayutthaya ligt ongeveer 80 kilometer ten noorden van Bangkok. Je kunt Ayutthaya vanuit Bangkok als dagtocht bezoeken maar mocht je wat ruimte hebben in de reisschema dan zou ik zeker adviseren om een nachtje in Ayutthaya te blijven zodat je deze eeuwenoude stad op je gemak kunt bekijken. Met de trein reis je vanuit Bangkok in ongeveer 1,5 uur naar Ayutthaya. Met een minivan of locale bus doe je er ongeveer 2 uur over. 

Ayutthaya, de voormalig hoofdstad van Thailand, staat bekend om haar vele tempels, ruïnes en Boeddhabeelden welke verspreid liggen door de stad. Vroeger was Ayutthaya een grote stad met op haar hoogtepunt ruim een miljoen inwoners maar na de val en verwoesting van de stad in 1767 door de Birmezen kwam er een einde aan dit Koninkrijk. Het historische centrum is in 1991 officieel tot UNESCO werelderfgoed verklaard. 

Benieuwd welke tempels je echt niet moet overslaan? Lees dan hieronder verder:

Top 5 tempels die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Ayutthaya:

 

  • Wat Chai Wattanaram is een van de tempels die onderdeel is van het Thaise historische park Ayutthaya. Wat Chai Wattanaram is gebouwd in 1630 door koning Prasat Thong omdat zijn moeder in dit gebied had gewoond en om zijn kroning te vieren. Deze tempel wordt beschouwd als een van de mooiste tempels van Ayutthaya. De tempel ligt aan de westelijke oever van de Menam (Chao Phraya) rivier en is ruim opgezet, De verschillende gebouwen liggen verspreid over een grasveld waar je op je gemak kunt rondwandelen om alles te bekijken.  

 

  • Wat Phra Mahathat is een van de oudste tempels in Ayyuthaya, gebouwd in 1374 en is voornamelijk bekend vanwege het Boeddha hoofd wat vergroeid is in de wortels van een Banyan boom, De tempel ligt in het oude centrum van Ayutthaya. 

 

  • Wat Phra Si Sanphet was één van de belangrijkste tempels van Ayutthaya. In 1491 lag deze tempel binnen de muren van het Grand Palace en werd de tempel gebruikt als Koninklijke kapel.  Wat bij deze tempel opvalt zijn de drie chedi's, deze zijn gerestaureerd en bevatten de as van de drie koningen van Ayutthaya. 

 

  • Wat Yai Chai Mongkol bij deze tempel vind je  de hoogste chedi van Ayyuthaya van maar liefs 60 meter hoog en onder andere een grote liggende Boeddha (15 meter lang).

 

  • Wat Phanan Choeng is een tempel die is gebouwd in 1324. De tempel is aan de rivier gebouwd en ondanks het niet de meest bezochte tempel is van Ayutthaya is het zeker een bezoekje waard. In dit tempelcomplex vind je een 19 meter hoog verguld Boeddhabeeld welke wordt gezien als een van de mooiste in het land. 

Aanrader voor je bezoek aan Ayutthaya: 

 

  • Ontdek Ayutthaya op de fiets - Aangezien de tempels van Ayutthaya niet allemaal op loopafstand liggen kun je in op vele plaatsen fietsen huren om de bezienswaardigheden in de stad op eigen tempo te bezoeken. De wegen zijn relatief rustig en zolang je niet vergeet links te fietsen is het een ideale manier om de omgeving te ontdekken. Ben je niet zo van het fietsen dan kun je ook een tuktuk chauffeur vragen om je rond te rijden, ze wachten dan bij iedere stop totdat je uitgekeken bent waarna je weer doorgaat naar de volgende bezienswaardigheid. Gezien de vele tempels zal je niet alles kunnen zien.

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.