3 manieren om van Bangkok naar Khao Sok te reizen

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 14:22

Khao Sok National Park is een echte aanrader om te bezoeken tijdens je reis naar Thailand. Er zijn vanuit Bangkok verschillende manier om in Khao Sok te komen. Hieronder een aantal mogelijkheden met een indicatie van de reisduur en de kosten.

  • Met de nachttrein - Vanuit Bangkok gaat de nachttrein naar Surat Thani. Vertrek is vanaf Hua Lamphong, het oudste spoorstation van Bangkok. Er rijden verschillende treinen die er qua inrichting onderling anders uit kunnen zien  (foto's zijn van trein no. 85). Tickets kun je boeken via 12go.Asia. Je hebt keuze tussen de 2e en de 1e klasse. Liever iets meer privacy? Neem dan de 1e klasse, je hebt dan een eigen cabine die afsluitbaar is. Reis je met meerdere personen dan kun je als voorkeur 2 cabines naast elkaar vragen. Je hebt dan twee cabines met een tussendeur waardoor je eigenlijk 1 ruimte met 4 slaapplaatsen kan creëren. Je kunt zelf eten en drinken meenemen voor tijdens de reis maar het is ook mogelijk maaltijden te bestellen tijdens de rit., zowel avondeten als ontbijt zijn beschikbaar aan boord. Reizen met de nachttrein in Thailand is echt een beleving en iets om tijdens je reis in Thailand een keer mee te maken! In de ochtend kom je aan in Surrat Thani waar je via een van de aanwezige boekingskantoortjes aan de overkant van de weg een minivan kan regelen naar Khoa Sok, een rit van ongeveer 1,5 uur. Heb je een accomodatie geboekt in Khao Sok? Stuur ze dan vooraf een email of ze een ophaal service hebben? Vaak kunnen ze dit vooraf voor een leuk bedrag regelen en staat er bij aankomst al iemand op je te wachten om je naar je eindbestemming te brengen. Kosten voor de trein bedragen voor 2e klasse ongeveer 30 euro per persoon en voor 1e klasse ongeveer 45 euro per persoon. De treinreis duurt ongeveer 11,5 uur. 
  • Met het vliegtuig - Vanuit Bangkok kun je met het vliegtuig naar verschillende luchthavens vliegen om bij Khao Sok te komen. De luchthaven die het dichtsbij licht is Surat Thani, maar het is ook mogelijk om vanuit Krabi of Phuket te vliegen en vanuit daar verder naar Khao Sok te reizen. Qua vliegtijd schelen deze bestemmingen maar een paar minuten van elkaar. Vanuit Surat Thani is de reis naar Khao Sok zeker nog 2 uur met de reguliere bus. Vanaf Phuket is het nog 4 uur met de bus naar Khao Sok en vanuit Krabi gaat er eenmaal per dag een minivan die er minimaal 2 tot 3 uur over doet om in Khao Sok te komen. Liever sneller op je bestemming? Huur dan een privé minivan die je direct naar je bestemming brengt.
  • Met de bus - Vanuit Bangkok kun je ook met de bus naar Khao Sok. Je wordt dan in ongeveer 14 uur naar het dorpje Khao Sok gebracht waar de meeste reizigers eerst een (of meerdere) overnachting(en) plannen. Vanuit Khao Sok kun je excursies boeken naar Khao Sok National Park. Je kunt kiezen uit dagexcursies of meerdaagse excursies waarbij je bijvoorbeeld 1 nacht op het water slaapt in een raft house. De bus is de meest voordelige mogelijkheid maar is qua reistijd wel een van de langste. De kosten van een bustickets liggen rond de 25 euro per persoon voor een enkele reis Bangkok-Khao Sok. 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.