Home » Azië » Thailand

Thailand, het land van de glimlach 

Thailand is een geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets! Je vindt hier een rijke cultuur, prachtige bounty stranden en een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Zo kun je gaan ziplinen in Noord-Thailand, duiken op Koh Tao of rotklimmen bij Ao Nang in het zuiden. Bij Travulzz vindt je blogs vol leuke tips en aanraders voor locaties in heel Thailand. 

Tips en aanraders voor een reis naar Thailand:

 

  • Taal: Thais

 

  • Munteenheid: Thaise Baht - Je kunt in Thailand op veel plekken heel goed terecht met  je pinpas (wel open zetten voor gebruik buiten Europa) en met je creditcard. Daarnaast is het altijd slim om ook wat contant bij je te dragen voor het geval je ergens niet kunt pinnen of met creditcard kunt betalen. Geld vooraf in Nederland wisselen of op de luchthaven van je vertrek is vaak erg duur door de slechte wisselkoers en de hoge commissies. Je kunt er ook voor kiezen om euro's contant mee te nemen en deze in Thailand om te wisselen voor Thaise Baht, de wisselkoers kan per kantoor variëren dus het loont de moeite op vooraf even te controleren waar je,  op het moment van je reis, de beste wisselkoers kan krijgen voor je euro's. 

 

  • Prijsniveau: De prijzen in Thailand liggen een stuk lager als in Nederland. Niet alleen voor overnachtingen en vervoer maar ook de dagelijkse uitgaven zoals eten en drinken. TIP! Als je voor het eerst in Thailand bent dan zal je al snel bekend raken met de 7-eleven. Deze supermarkt vindt je op elke straathoek en is de ideale plek voor een verfrissend drankje, een lekkere snack (de 7-eleven tosti's zijn legendarisch :-) en worden in de winkel voor je opgewarmd) of om gewoon even af te koelen in de airco. Tijdens je (rond)reis kun je hier voor heel weinig eten en drinken wat erg handig is als je reist op budget of als je gewoon niet elke dag uitgebreid uit eten wilt gaan. 

 

  • Voltage:  230 Volt - De stopcontacten kunnen rechthoekige of ronde gaten hebben en een verloop- of wereldstekker kan nodig zijn,

 

  • Tijdsverschil: In Thailand is het 6 uur later dan in Nederland, in onze zomertijd is het 5 uur later

 

  • Beste reistijd: Van november tot en met februari is een goede reistijd voor Thailand. Het is dan het droge seizoen en vandaar ook het hoogseizoen voor deze bestemming. Let wel goed op je bestemming, zo zijn de eilanden Koh Samui, Koh Phangnan en Koh Tao juist in deze periode weer minder gunstig vanwege de kans op regen. Door het tropische klimaat is het bijna overal in Thailand het hele jaar door overdag warm, van maart tot en met mei is het de hete tijd, temperaturen kunnen dan erg oplopen. Na deze periode volgt de moesson, dit seizoen kan gepaard gaan met meer regen en bewolking. Waar je wel rekening mee dient te houden is dat het weer heel veranderlijk kan zijn, zo kan je in het natte seizoen zo voorkomen dat je amper een bui hebt en juist in het droge seizoen ineens een paar dagen flink regenen. Laat daarom je reisplanning hier niet 100% op baseren aangezien het ter plaatse altijd anders kan uitvallen. 

 

  • Autorijden in Thailand: Het is in Thailand mogelijk een auto te huren. Verhuurstation vindt je op de luchthavens en in de grote steden. In Thailand wordt links gereden en veel (huur)auto's zijn automaten. Houdt er rekening mee dat het verkeer in Thailand wat chaotisch kan zijn en moet je berekend zijn op onverwachte situaties. Er loopt nog wel een wat op de weg wat er niet hoort, mens of dier en de vele scooters in Thailand schieten links en rechts door het verkeer. Desondanks is het een goede manier op op eigen tempo de bestemming te verkennen en is goede keuze als je je goed inleest en voorbereid. 

 

  • Overig: Als je reist op een Nederlands paspoort dan heb je voor Thailand geen visum nodig. De voorwaarde is wel dat je niet langer dan 30 dagen in Thailand verblijft. Wil je toch langer blijven dan zal je tussentijds Thailand moeten verlaten om daarna weer opnieuw het land in te gaan. Doe je dit overland dan krijg je opnieuw 15 dagen visum, kom je Thailand opnieuw in per vliegtuig dan krijg je opnieuw 30 dagen visum. Weet je vooraf al dat je langer dan 30 dagen gaat verblijven? Dan kun je het beste vooraf je visum aanvragen bij de Thaise ambassade dan weet je zeker dat je reisdocumenten in orde zijn en hoef je je op reis nergens meer druk over te maken. Regels willen nog wel een wijzigen dus zorg altijd dat je zelf de meest recente informatie nakijkt bij de ambassade van het land waar je naar toe reist. 

 

  • Overig: Thailand is een land waar je heel goed op eigen gelegenheid kan rondreizen. Je kunt bijna overal vervoer regelen om je van A naar B te krijgen voor bedragen die veel lager liggen dan bij ons in Nederland. Reis per openbaar vervoer met de (mini)bus of huur een privé taxi of busje, ook per trein kun je goed reizen in Thailand en de snelste manier van vervoer is per vliegtuig. Voor een paar tientjes per persoon vlieg je vanuit Bangkok naar het noorden van Thailand of reis je naar een van de prachtige strandbestemmingen in het zuiden. Je kunt het vervoer vooraf regelen via je geboekte accommodatie of via boekingssites zoals bijvoorbeeld Expedia of 12goAsia. Wil je liever de vrijheid houden om te kunnen schuiven met data en bestemmingen dan kun je het vervoer het beste ter plaatse regelen.