5 highlights voor je bezoek aan Bali

Gepubliceerd op 2 mei 2020 om 17:04

Bali is een prachtig eiland en is een ideale plek om zon, zee en strand te combineren met de mooie stranden, tempels, rijstvelden en nog zo veel meer! Verdiep je in de mooie cultuur en bezoek de mooiste plekjes op dit bijzondere eiland. Benieuwd naar een paar leuke aanraders voor je bezoek aan Bali? Lees hieronder dan verder:

  • Bezoek The Bali Swing - Je hebt ze vast wel een voorbij zien komen. De prachtige vakantiekiekjes op een schommel boven de jungle. Op Bali kun je hiervoor naar The Bali Swing. Een ware speeltuin voor grote mensen waar je weer even helemaal kind kan zijn. Schommel op 10 meter boven de grond en geniet van het mooie uitzicht. Liever iets meer uitdaging? Kies dan voor de adrenaline swing die maar liefs 78 meter boven de grond hangt. Naast de schommels hebben ze hier nog veel meer activiteiten waardoor je hier zo een paar uur kan vertoeven. Zeker doen tijdens je bezoek aan Bali én vergeet je fototoestel niet! 
  • Beklim de Gunung Batur  - Deze vulkaan is maar liefs 1717 meter hoog en is nog steeds actief. Het is mogelijk om tijdens een tour naar de top te klimmen en te genieten van het mooie uitzicht wat je daar hebt. Vind je het geen probleem vroeg op te staan? Kies dan voor de Sunrise tours die worden aangeboden. Hierbij vertrek je midden in de nacht en start de beklimming in het donker (je krijgt een zaklamp om het pad voor je te verlichten). Eenmaal boven aangekomen kun je de zon zien opkomen wat een hele bijzondere ervaring is. Geniet van het prachtige uitzicht, de aapjes die hier rondlopen en de unieke ervaring om bovenop een vulkaan te staan!
  • Jatiluwih rice fields - Een andere must see in Bali zijn de rijstvelden. De velden, het prachtige groen en de terrasvormige opbouw zorgen voor een spectaculair uitzicht. De Jatiluwih rijstvelden zijn de grootste van Bali en zijn door UNESCO uitgeroepen als werelderfgoed. De uitgestrekte velden met op de achtergrond de Batukaru berg maken deze bijzondere omgeving echt een bezoek waard. Vanuit de toeristische badplaatsen in het zuiden van Bali is het wel even een ritje maar als je het combineert met wat andere bezienswaardigheden zoals de Taman Ayun tempel, Tanah Lot of een Balinese koffieplantage kun je op een dag enorm veel van Bali zien! 
  • Pura Tanah Lot - Deze prachtige tempel die in het water ligt mag je tijdens je bezoek aan Bali eigenlijk niet overslaan. De tempel ligt in zee maar als het eb is is het water zo ver gezakt dat je de tempel te voet kunt bereiken. Als het vloed is kun je met een bootje naar de tempel toe. TIP: Tanah Lot is extra mooi tijdens zonsopkomst en zonsondergang. De belichting rondom de tempel maakt deze dan extra magisch. 
  • Pura Tirta Empul water blessing - Als je van spiritualiteit houdt of op zoek bent naar een bijzondere ervaring dan is een water zegening in de Pura Tirta Empul een aanrader. Al meer dan 1000 jaar is dit een plek waar gelovige komen om te baden in dit heilige bronwater. Inmiddels is het ook een plek waar je als toerist mag komen om deze bijzondere Balinese traditie zelf te ondervinden. Zorg dat je deze tempel bezoekt met een lokale gids die je kan vertellen hoe de zegening werkt en in welke stappen je deze kunt ontvangen. 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.