Indonesië is een prachtige bestemming! Onder andere door haar veelzijdige natuur en ook haar culturele rijkdom is het een bestemming die ontzettend veel te bieden heeft. Bezoek de wereldberoemde Borobudur, komt tot rust op de prachtig Gili eilanden óf combineer strand en cultuur op het mooie Bali. Meer dan genoeg te zien en te doen en zeker een bestemming die een plaatje verdient op je bucketlist! 

5 highlights voor je bezoek aan Bali

Bali is een prachtig eiland en is een ideale plek om zon, zee en strand te combineren met de mooie stranden, tempels, rijstvelden en nog zo veel meer! Verdiep je in de mooie cultuur en bezoek de mooiste plekjes op dit bijzondere eiland. Benieuwd naar een paar leuke aanraders voor je bezoek aan Bali? Lees hieronder dan verder:

Lees meer »

3x ultiem relaxen bij deze (beach)clubs op Bali

Even helemaal tot rust komen tijdens de verblijf op Bali? Je vindt hiervoor op Bali ontzettend veel gave locaties! Relax aan het strand of geniet van een spectaculair uitzicht terwijl je voorzien wordt van een hapje en een drankje. Staat jouw reis naar Bali binnenkort gepland en wil je ook wel een dagje (of twee ;-) relaxten op een toffe locatie? Check dan hieronder 3 mooie (beach) clubs op Bali die wel een bezoekje waard zijn:

Lees meer »

Tips en aanraders voor een reis naar Indonesië:

 

  • Taal: Indonesisch

 

  • Munteenheid: Indonesische Roepia (IDR) - Je kunt in Indonesië op de toeritische plekken goed terecht met  je pinpas (wel open zetten voor gebruik buiten Europa) en met je creditcard. Daarnaast is het altijd slim om ook wat contant bij je te dragen voor het geval je ergens niet kunt pinnen of met creditcard kunt betalen. Geld vooraf in Nederland wisselen of op de luchthaven van je vertrek is vaak erg duur door de slechte wisselkoers en de hoge commissies. Je kunt er ook voor kiezen om euro's contant mee te nemen en deze in Indonesië om te wisselen voor Indonesische Roepia. De wisselkoers kan per kantoor variëren dus het loont de moeite op vooraf even te controleren waar je,  op het moment van je reis, de beste wisselkoers kan krijgen voor je euro's. 

 

  • Prijsniveau: De prijzen in Indonesië liggen een stuk lager als in Nederland. Niet alleen voor overnachtingen en vervoer maar ook de dagelijkse uitgaven zoals eten en drinken.  Zo kun je voor 2 euro al een prima maaltijd krijgen en uitgebreider dineren kost je gemiddeld ongeveer een tientje per persoon.

 

  • Voltage:  230 Volt - De stopcontacten kunnen rechthoekige of ronde gaten hebben en een verloop- of wereldstekker kan nodig zijn,

 

  • Tijdsverschil: In Indonesië is het, afhankelijk van waar je verblijft, 6, 7 of 8 uur later dan in Nederland, in onze zomertijd is het verschil 1 uur minder. 

 

  • Beste reistijd: De beste tijd om naar Indonesië te gaan is in het droge seizoen, van mei tot en met september. 

 

  • Autorijden in Indonesië: Het is in Indonesië mogelijk een auto te huren. Verhuurstation vindt je op de luchthavens en in de grote steden. Houdt er rekening mee dat het verkeer in Indonesië behoorlijk chaotisch kan zijn en moet je berekend zijn op onverwachte situaties. Hierdoor is het advies om te kiezen voor een auto met chauffeur in plaats van het zelf rijden. De lokale bevolking kent de weg en de verkeersregelen (of het gebrek hieraan), een ander voordeel is dat je dan van je omgeving kan genieten in plaats van druk te zijn met het verkeer.