Leuke tips voor je verblijf in Marrakech

Gepubliceerd op 22 april 2020 om 12:00

Marrakech is een van de koningssteden van Marokko.  Struin over het levendige Djemaa el Fna plein of ga lekker shoppen in een van de gezellige souks. Geniet van de gezellige kraampjes met mooie Oosterse kleden, geurige kruiden en leuke souvenirs. Naast het oude centrum heeft Marrakech ook leuke moderne wijken waar je hippe bars en restaurants kan vinden of kunt genieten van leuke designer winkeltjes. Benieuwd wat je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan Marrakech? Lees dan hieronder verder:

Tips voor je verblijf in Marrakech:

 

  • Beleef het Djemaa el Fna-plein - Dit beroemde plein ligt midden in de oude medina van Marrakech. Er is hier altijd wel wat te beleven! Je vindt hier kraampjes met mooie Oosterse souvernirs, straatentertainment en kraampjes met eten, drinken en andere koopwaar. Het Djemaa el Fna-plein staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en mag je tijdens je bezoek aan Marrakech ook eigenlijk niet overslaan. Naast de kraampjes en winkeltjes vind je hier ook volop entertainment. Zo zijn er slangenbezweerders, muzikanten en soms ook vuurspuwers op het plein. Geniet van de gezellige winkeltjes in de nabijgelegen souk of drink een drankje op een van de mooie dakterrassen die je hier vindt. Pas hier wel goed op! Zo zijn er, zoals op zoveel drukke plaatsen, vaak zakkenrollers actief. Ook kan het hier voorkomen dat mensen je ongewild aanspreken om je iets te verkopen. Neem niets zomaar aan en bedank vriendelijk om te voorkomen dat je op die manier ongewild geld kwijtraakt. Check vooraf ook op foto's maken van entertainers, zonder hiervoor te betalen, op prijs wordt gesteld. 

 

  • Ga naar de Ouzoud watervallen - Het Marokkaanse dorpje Ouzoud ligt in het atlasgebergte op 150 kilometer ten noordoosten van Marrakech. Het dorpje is vernoemd naar de bekendste watervallen van Marokko en de grootste watervallen van Noord-Afrika. De tocht naar de groene vallei is een heerlijke afwisseling van de drukke stad. De imposante watervallen zijn maar liefs 110 meter hoog en je kunt hier naast veel mooie natuur zelfs berberaapjes tegenkomen. 

 

  • Bezoek de berberdorpen in het Atlas gebergte met een jeep -  Ben je een beetje avontuurlijk igesteld? Ga dan op pad met een jeep en ondek de mooie berberdorpen die je vindt het mooie berglandschap rondom Marrakech. Je kunt deze tour georganiseerd doen zodat je samen met een gids op pad kan. Zie hoe de inwoners van de dorpen leven en geniet van dit authentieke stukje Marokko. 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.