Leuke aanraders voor je verblijf in Essaouira

Gepubliceerd op 23 april 2020 om 14:00

Essaouira is een gezellig Marrokaans kustplaatsje. Anders dan het drukke Marrakech kom je hier helemaal tot rust. De relaxte sfeer van dit vroegere hippiedorpje, de mooie medina met haar wirwar aan straatjes en de gezellige winkeljes en restaurants maken een bezoek aan Essaouira echt een aanrader. Benieuwd naar de bezienswaardigheden in dit gezellige visserdorp? Lees dan hieronder verder:

Aanraders voor je verblijf in Essaouira:

 

  • Bezoek de Skala du Port - Dit bouwwerk is een van de overblijfselen van de Franse overheersing en bevindt zich tussen de haven en de medina in. Het heeft een rijke historie, wat deels nog aan de overblijfselen af te zien is, en is een interessante plek om te bezoeken tijdens je verblijf in Essaouira. Vanaf de Skala du Port heb je een mooi uitzicht over Essaouira.

 

  • Wandel door de mooie Medina - Via een van de drie toegangspoorten kom je in de oude stad van Essaouira. Een wirwar aan straatjes vol winkeltjes met etenswaren, kruiden en souvenirs. Bekijk de mooie gebouwen met de veelal blauwe deuren en geniet van de gezellige sfeer. Dit deel van de stad staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

 

  • Neem een kijkje bij de locale vissersmarkt - Wandel naar de haven en zie hoe de vissersbootjes de vangst van de dag binnen brengen, om deze vervolgens op de locale vissersmarkt te verkopen. Het is een mooi gezicht om de bootjes af en aan te zien varen en een leuk uitje tijdens je bezoek aan Essaouira. 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.