El Gouna - Leuke tips voor je verblijf in het Venetië van Egypte?

El Gouna in Egypte is een heerlijke zon- zee-, en strandbestemming aan de Rode Zee. Deze luxe badplaats is in 1989 aangelegd en bestaat uit verschillende eilanden welke door bruggen met elkaar verbonden zijn. De opzet heeft El Gouna de bijnaam het Venetië van Egypte gegeven. Inmiddels is El Gouna ontwikkeld tot een gebied vol mooie accommodaties, een oud en een nieuw centrum waar je winkeltjes, barretjes en restaurants kunt vinden én een mooi aanbod aan verschillende (water)sporten, een 18 holes golfbaan en een jachthaven waar de mooiste jachten liggen.

Tips en aanraders voor een reis naar El Gouna

 

  • Ga wakeboarden in het Sliders Cable Park - Sliders Cable Park in El Gouna is een van de grootste wakeboard locaties in de wereld welke aan alle Olympische standaarden voldoen. Geen ervaring is geen probleem, je kunt hier ook zonder ervaring prima terecht om kennis te maken met deze mooie sport! Een echte aanrader om een uit te proberen tijdens je verblijf in El Gouna! 

 

  • Ervaar het Dining Around  - In El Gouna bestaat een uniek concept, namelijk Dining Around. Boek je een hotel dan heb je binnen de reguliere verzorging (bijvoorbeeld halfpension of all inclusive) ook de mogelijkheid om buiten het hotel te dineren binnen je geboekte verzorging. Hotels en restaurants binnen El Gouna hebben hier onderling afspraken over gemaakt. Boek je bijvoorbeeld een week verblijf dan kun je 3 keer elders dineren (formule zoals deze er nu uitziet d.d. 2019). Je kun ervoor kiezen om in een ander hotel gebruik te maken van het buffet, is deze kwalitatief gelijk qua sterren dan betaal je hiervoor geen toeslag. Bij accommodaties die meer sterren hebben kan wel een kleine toeslag gelden. In themarestaurants of geselecteerde reguliere restaurants in het centrum van El Gouna krijg je via Dining Around keuze uit een driegangenmenu, drankjes zijn dan wel tegen betaling. Een leuke regeling die je de mogelijkheid geeft om ook buiten je geboekte accommodatie te genieten van een goede maaltijd in een andere ambiance zonder je hiervoor de volle mep betaald. 

 

  • Stap in de Tuk Tuk - In El Gouna kun je veel plekken bereiken door te wandelen. Wil je liever iets sneller naar je plaats van bestemming? Dan kun je binnen El Gouna gebruik maken van een van de velen Tuk Tuks die hier rijden. Voor een euro of twee kun je hiermee naar de haven, een leuk restaurantje of naar 'downtown' El Gouna om even lekker door het centrum te struinen. Je kunt de Tuk Tuks gewoon in Euro's betalen, mocht je geen Egyptische ponden bij je hebben dan is dit dus geen probleem! 

 

  • Leer kiteboarden - El Gouna is een ideale plek om te leren kiteboarden. Op veel plekken is het mogelijk een cursus of les te volgen voor beginners of om zelfstandig te kiten voor degene die dit al vaker gedaan hebben.

 

  • Bezoek de Marina of ga eens naar downtown El Gouna - El Gouna heeft 2 kleine centra. De  Anu Tig Marina, een haven waar luxe jachten liggen en waar je mooie winkels, leuke restaurants en gezellige bars kunt vinden als je in de avond nog wat vertier zoekt. Tip hier is 'Bartender' deze gezellige bar is in de avonden een echte hotspot en een leuke plek voor een (alcoholvrije) cocktail of twee. Ook heb je Downtown El Gouna waar het de echte Egyptische winkeltjes kunt vinden, Oosterse lampen en mooie lokale kunst bijvoorbeeld. Ook heb je hier een gezellig plein waar je kunt zitten bij een van de restaurantjes en barretjes die je hier kunt vinden en ook in Downtown heb je uitgaansmogelijkheden voor in de avonden. 

Heb je vragen over deze bestemming? Stel ze gerust!

Laat hieronder een reactie achter en we gaan ons best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.