Egypte is onder andere bekend vanwege haar bekende piramides, de Nijl en de Oosterse sfeer die je hier zal ervaren. De badplaatsen aan de rode zee zoals Hurghada, Sharm el Sheik, El Gouna en Marsa Alam zijn erg populair voor een vakantie naar Egypte. De meeste accommodaties hier zijn All Inclusive hotels, de uitzondering daar gelaten maar dat zou je zeker niet tegen moeten houden om wat van de omgeving te zien. Door middel van excursies kun je veel meer te zien krijgen van Egypte dan alleen je resort. Ga bijvoorbeeld naar Luxor en bezoek de Vallei der Koningen en de tempel van Amon óf ga het water op en neem een duik om de waanzinnig mooie onderwaterwereld te ontdekken!

El Gouna - Leuke tips voor overnachten in El Gouna.

El Gouna is een mooie, schone badplaats net boven Hurghada. Je hebt hier de keuze uit velen verschillende overnachtingsmogelijkheden zoals mooie hotels en resorts, appartementen of luxe villa's. In het centrum van El Gouna verplaatst je jezelf makkelijk door gebruik te maken van de aanwezige tuk tuks, taxi's of gewoon te voet. Benieuwd welke accommodaties leuke aanraders zijn voor je verblijf in El Gouna? Lees dan hieronder verder:

Lees meer »

El Gouna - Leuke tips voor je verblijf in het Venetië van Egypte?

El Gouna in Egypte is een heerlijke zon- zee-, en strandbestemming aan de Rode Zee. Deze luxe badplaats is in 1989 aangelegd en bestaat uit verschillende eilanden welke door bruggen met elkaar verbonden zijn. De opzet heeft El Gouna de bijnaam het Venetië van Egypte gegeven. Inmiddels is El Gouna ontwikkeld tot een gebied vol mooie accommodaties, een oud en een nieuw centrum waar je winkeltjes, barretjes en restaurants kunt vinden én een mooi aanbod aan verschillende (water)sporten, een 18 holes golfbaan en een jachthaven waar de mooiste jachten liggen.

Lees meer »

Hurghada - Leuke tips voor overnachten in Hurghada.

Hurghada is een geliefde badplaats met een ruime selectie aan accommodaties. Het grootste deel van de accommodaties die hier worden aangeboden zijn hotels en resorts op basis van all inclusive maar uiteraard zijn er ook voldoende mogelijkheden voor een verblijf zonder all inclusive. Dus zoek je een weekje ontspanning en welness? Of een mooi groot aquapark bij je accommodatie? In Hurghada vindt je voor ieders wensen wel een passend verblijf.

Lees meer »

Hurghada - Leuke tips voor je verblijf in Hurghada!

Hurghada is een badplaats aan de rode zee. Voor velen een ideale bestemming om even lekker te genieten van zon. zee en strand. Naast het strand is Hurghada ook erg geliefd voor liefhebbers van snorkelen en duiken vanwege de mooie onderwaterwereld hier. Wil je wat zien van de Egyptische cultuur dan kun je vanuit Hurghada onder andere naar Luxor! 

Lees meer »

Tips en aanraders voor een reis naar Egypte:

 

  • Taal: Arabisch 

 

  • Munteenheid: De officiële munteenheid in Egypte is de Egyptische Pond. Je kunt in Egypte zowel met je pinpas als met een creditcard goed terecht, ook zijn er in de grote badplaatsen pinautomaten waar je ponden kunt pinnen zodat je ook contant bij de kan dragen voor plaatsen waar geen pinmogelijkheden zijn. Vergeet niet om je pas open te zetten bij je bank voor gebruik buiten Europa! 

 

  • Prijsniveau: Het prijsniveau in Egypte ligt lager dan in Nederland. Zo kun je voor een paar euro een goede maaltijd krijgen en heb je voor relatief weinig geld beschikking over goed openbaar vervoer. 

 

  • Voltage: 220 volt - Je hebt hier geen verloopstekker nodig

 

  • Tijdsverschil: Het is in Egypte 1 uur later dan in Nederland, in onze zomertijd is er geen tijdsverschil met Egypte

 

  • Beste reistijd: In Egypte is de beste reistijd het voorjaar en het najaar. Dus de maanden maart. april, mei  en september oktober. In deze maanden is de temperatuur het meest aangenaam, niet té heet zoals in de maanden juli en augustus maar het koelt ook niet teveel af in de avonden zoals dit in de wintermaanden kan voorkomen. 

 

  • Autorijden in Egypte: Het is mogelijk om een auto te huren in Egypte, echter is dit niet echt aan te raden. Het chaotische verkeer en de veiligheid op de wegen buiten de toeristische steden maken dat het beter is om te kiezen voor een auto met chauffeur of een georganiseerde excursie. Tochten door de woestijn vereisen een 4wd auto, ook hier geldt het advies dat je het beste voor een auto met chauffeur kunt kiezen.

 

  • Overig: Wellicht een inkoppertje, maar drink hier geen water uit de kraan. De kwaliteit is in Egypte niet zoals we in Nederland gewend zijn en de kans is dan ook groot dat je ziek wordt van het kraanwater. Wil je het zekere voor het onzekere nemen gebruik dan ook voor het tanden poetsen water uit een flesje in plaats van kraanwater.